Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Γιατί το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να κάνει ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ στην ΕΣΣΟ Μαίου;

Ερώτημα: γιατί το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να κάνει ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ στους νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Μαίου;
Νοιάστηκε τους φαντάρους-ναύτες-σμηνίτες;
Οπωσδήποτε έπαιξαν ρόλο οι πιέσεις και οι συνεχείς καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που ανέδειξε το γεγονός ότι τα Ημίμετρα του Υπουργείου Άμυνας ήταν αυτά που διέδωσαν και διαδίδουν τον Κορονοιό στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Υπουργείο Άμυνας όχι μόνο παρακολουθεί την κριτική που ασκεί το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αλλά υιοθετεί και τον τρόπο διεξαγωγής των εμβολίων που Απαιτήσαμε!
Θυμίζουμε ότι το ΓΕΕΘΑ διεξήγαγε ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ για πρώτη φορά στην ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2020.
Αλλά ο τρόπος που τα διεξήγαγε -κατά τη διάρκεια της Κατάταξης στα ΣΥΠΟ- είχε ως αποτέλεσμα να διαδίδεται ο Κορονοιός στις 48 ώρες που απαιτείται για να βγουν τα αποτελέσματα του ΤΕΣΤ.
Κάτι που συνέβη σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μονάδες του Έβρου, των νησιών κλπ.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν το μόνο που είχε απαιτήσει τα ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ σε Νοσοκομεία ελάχιστο χρόνο πριν την Κατάταξη.
{θυμίζουμε το μεγάλο λάθος των Ομοσπονδιών των Στρατιωτικών και του ΚΚΕ που σε ερώτηση του στη Βουλή ζητούσε να διεξαχθούν τα αναποτελεσματικά RAPIDE ΤΕΣΤ!}    
Όμως το ερώτημα παραμένει:
το ΓΕΕΘΑ ξαφνικά σκέφτηκε τους φαντάρους;
ΟΧΙ
Το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της ΝΔ σκέφτηκε τα συμφέροντα των ξενοδόχων!
Θέλει να αποφύγει τη διάδοση του Κορονοιού από τον Στρατό στα νησιά που αναμένει να προσελκύσουν τους τουρίστες...
Σιγά μην σκεφτόταν τους φαντάρους!
Επίσης, η ένταση των πολεμικών προετοιμασιών και ανταγωνισμών, είτε των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, είτε ελληνικού-τουρκικού κράτους για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα απαιτούν Υγιείς τους Αναλώσιμους φαντάρους.
Τέλος, αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος λειτουργίας των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων και απαιτούνται χιλιάδες φαντάροι για να κάνουν τους Υπηρέτες τους και να εργαστούν δωρεάν. 
Και αυτοί πρέπει να είναι Υγιείς!

Αυτός είναι ο Στρατός το 2021!  Αυτή είναι η Στρατιωτική Θητεία το 2021!

Όμως συνάδελφοι αυτοί είναι η μια εικόνα του Στρατού, η μαύρη. Υπάρχει όμως και μια άλλη. Αυτή του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Των συνεχών αντιστάσεων και αμφισβητήσεων των φαντάρων. Φαντάροι που βγαίνουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά. Που σπάνε τα στεγανά του Στρατού και στέλνουν τις Επιστολές με τις καταγγελίες τους.

Ότι κερδίσαμε στον Στρατό -και κερδίσαμε πολλά- το χρωστάμε σε αυτές τις αγωνιστικές προσπάθειες. Τίποτε δεν χαρίζεται-Με τους αγώνες μας τα κερδίσαμε!

Εμείς ως Δίκτυο Σπάρτακος καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τον συνάδελφο Νεοσύλλεκτο που μπαίνει τώρα στρατό, τον αγωνιστή που έχει παλέψει για μια σειρά από ζητήματα στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή, να γίνει η αιχμή του δόρατος για το κίνημα του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας Μέσα αλλά και Έξω από τον Στρατό, να προσφέρει με τον αγώνα του για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό. Να παλέψει ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.

Πόλεμος αν δεν το θέλουμε εμείς που θα μας διατάξουν δεν γίνεται! Με το λαό της Τουρκίας που είναι σε ίδια μοίρα ή και χειρότερη πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν! Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις κυβερνήσεις.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com


ΓΕΕΘΑ: Με υποχρεωτικό τεστ Covid οι ΕΣΣΟ – Δείτε το χρονοδιάγραμμα κατάταξης
Σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του Κορονοιού υποβάλλονται υποχρεωτικά οι καλούμενοι για κατάταξη με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού, υπενθυμίζει το ΓΕΕΘΑ.

Με αφορμή την εν εξελίξει και επικείμενη διαδικασία κατάταξης των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), το ΓΕΕΘΑ υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα:

Οι υπόχρεοι κατάταξης υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

O έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)].

Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίασή τους.

Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίασή τους.

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας Covid-19, εφίσταται η προσοχή των υπόχρεων σε στράτευση ως προς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως ως προς την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη, καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι:

α. Οι καλούµενοι στο Στρατό Ξηράς με τη 2021 Γ ΕΣΣΟ από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, καθώς και οι στρατεύσιµοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα Σηµεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) από 10 έως 13 Μαΐου 2021, ενώ οι λοιποί καλούµενοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα ΣΥΠΟ από 17 έως 20 Μαΐου 2021, ανάλογα με την επιλογή τους.

β. Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων στην Πολεμική Αεροπορία με την 2021 Γ ΕΣΣΟ είναι:

– Η 17η Μαΐου 2021, για τους στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4, με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων και

Η 17η Μαΐου 2021 και 18η Μαΐου 2021, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

γ. Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2021 Β ΕΣΣΟ είναι:

– Η 17η Μαΐου 2021: για όσους έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας ή κρίθηκε κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Υγειονομικής επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων ( ΕΔ ) και είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Αθήνας, Πειραιά, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλίας,

– Η 18η Μαΐου 2021: για όσους έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας ή κρίθηκε κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε Υγειονομικής επιτροπής των ΕΔ και είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας,

-Η 24η Μαΐου 2021 για όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Αθήνας, Πειραιά, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας,

-Η 26η Μαΐου 2021 για όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και

– Η 28η Μαΐου 2021 για όσους είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου