Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Ουκρανοί σαμποτέρ δολοφόνησαν πέντε μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα

Ουκρανοί σαμποτέρ δολοφόνησαν πέντε μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα
Πηγή: Red Star Over Donbass   Από την Kristina Melnikova
Στο Donbass, πέντε στρατιώτες του τάγματος φαντασμάτων (Prizrak), που βρίσκονταν σε ένα παρατηρητήριο στην περιοχή του χωριού Golubovskoye κοντά στο Kirovsk, σκοτώθηκαν, όπως ανέφερε η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Μια ομάδα σαμποτέρ του ξεχωριστού κέντρου ειδικών επιχειρήσεων «Δύση» (το πρώην όγδοο σύνταγμα ειδικών δυνάμεων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας) συμμετείχε στην δολοφονία των στρατιωτών.

«Οι στρατιώτες μας πυροβολήθηκαν στο κεφάλι με ειδικά όπλα. Ταυτόχρονα, ένας από αυτούς σκοτώθηκε από ένα πυροβολισμό από όπλο ελεύθερου σκοπευτή. Οι υπόλοιποι πυροβολήθηκαν εξ επαφής από μια ουκρανική ομάδα σαμποτέρ που μπήκε στο φυλάκιο », ανέφερε σε δήλωση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

Σημειώθηκε ότι ως αποτέλεσμα αυτού του ψυχρού φόνου, τέσσερα παιδιά έμειναν χωρίς πατέρες.

Η ΛΔ Λουγκάνσκ δεν αποκλείει ότι ο σκοπός αυτής της πρόκλησης ήταν να λάβει αντίποινα από τις μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής ώστε να την κατηγορήσουν για παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και εντατικοποίηση των εχθροπραξιών.

«Η ανάλυση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι το Κίεβο αποσταθεροποιεί σκόπιμα την κατάσταση στην περιοχή. Αυτό οφείλεται στην επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας Ζέλενσκι στην ζώνη ένοπλων συγκρούσεων από τις 8 έως τις 9 Ιουνίου, όπου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι έτοιμες να επιλύσουν τη σύγκρουση στο Donbass με βία», δήλωσε η πολιτοφυλακή.

H ΛΔ Λουγκάνσκ ανέφερε ότι πριν από την άφιξη του Zelensky στο μέτωπο, η κατάσταση παρέμενε ήρεμη και προσέθεσε επίσης ότι έχουν πληροφορίες ότι ΗΠΑ προμηθεύουν μια παρτίδα όπλων ελεύθερων σκοπευτών στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, καθώς και πυρομαχικά για αυτά.

«Επιπλέον, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προμηθεύει το Κίεβο με συσκευές νυχτερινής όρασης, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των νυχτερινών επιθέσεων κατά των θέσεων της Λαϊκής Στρατιωτικής από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, οι στρατιωτικοί ειδικοί των ΗΠΑ εκπαιδεύουν ελεύθερους σκοπευτές για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τις 13 Απριλίου σε εκπαιδευτικό κέντρο κοντά στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στη ζώνη της λεγόμενης Επιχείρησης Κοινών Δυνάμεων », ανέφερε η δήλωση.

Ο πρώην στρατιώτης του Ντόνετσκ (DPR) Maxim Fomin (Vladlen Tatarsky), ένας από τους πρώτους που ανέφεραν την τραγωδία, δήλωσε στο EADaily ότι οι επίσημες πληροφορίες ήταν απολύτως αληθείς και επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι μόλις σήμερα το πρωί στο κανάλι στο ανώνυμο Telegram, » Joker DPR», που ειδικεύεται σε στρατιωτικές ειδήσεις, αναφέρθηκε η εκπαίδευση των σαμποτέρ στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης «Urzuf».

Σύμφωνα με το «Joker DPR», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σύντομα θα εντείνουν τις δραστηριότητες σαμποτάζ στην γκρίζα ζώνη.

«Στις 9 Ιουνίου, μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή των στρατιωτών της Εθνοφρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εφτασαν στο χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Urzuf. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, ως συνήθως, δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εφαρμόστηκε μια ειρηνική στρατηγική καταστολής μιας απόπειρας παραβίασης της άμυνας από έναν πολύ επιθετικό εχθρό, και ούτω καθεξής. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι ασκήσεις, υπό την επίβλεψη των Δυτικών εκπαιδευτών, εφάρμοσαν το έργο των ομάδων δολιοφθοράς στην γκρίζα ζώνη. Επίσης, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης ξέχασαν να αναφέρουν ότι οι μονάδες Α’ της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έλαβαν ενεργό μέρος σε αυτές τις ασκήσεις, και επίσης, μετά την περιοδεία προπαγάνδας του στην πρώτη γραμμή, ο Ανώτατος Κλόουν Zelensky σταμάτησε εκεί,» ανέφερε το Joker.

Σύμφωνα με το κανάλι, 12 ομάδες δολιοφθοράς από 12-16 άτομα επιλέχθηκαν. Οι ομάδες είχαν κωδικά ονόματα Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliet, Kilo, Lima και Tango. Οκτώ ομάδες θα δραστηριοποιούνται στο μέτωπο του Ντονέτσκ, τέσσερις ομάδες στο μέτωπο του Λουγκάνσκ.

«Το κύριο καθήκον αυτών των ομάδων είναι να εργαστούν στην γκρίζα ζώνη σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή, με στόχο να εξαπολύσουν τοπικές συγκρούσεις με τις μονάδες Ντόνετσκ και Λούγκανσκ από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί και Δυτικοί δημοσιογράφοι θα βρίσκονται στην περιοχή ​ αυτών των ομάδων, έχοντας ην ευκαιρία να κινηματογραφήσουν υλικό για την «επιθετικότητα» ενός «επιθετικού εχθρού» την παραμονή της συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν,» γράφει ο Joker.

Η διεξαγωγή αυτής της επιχείρησης συντονίστηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky. Οι συγγραφείς του καναλιού πρότειναν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αποτρέψει τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την Ουκρανία υπέρ κάποιων άλλων, πιο σημαντικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου