Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών Ναυτεργατ(ρι)ών!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών Ναυτεργατ(ρι)ών!
Ακολουθεί ενημέρωση από το λιμάνι:
***Update: Η σημερινή απεργία, κόντρα σε όλους και σε όλα, η οργάνωση της, η περιφρούρησή της, απέδειξαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για μαχόμενο εργατικό κίνημα κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό και σίγουρα αφήνει παρακαταθήκη για τις ταξικές συγκρούσεις που μέλλονται να 'ρθουν.
**Update: Απόφαση για αναστολή της απεργίας, από τις 9:00 θα πραγματοποιηθούν αναχωρήσεις πλοίων.
*Update:Η ΕΛΑΣ έχει αποκλείσει τον σταθμό του Ηλεκτρικού επικαλούμενη τηλεφώνημα για... βόμβα, εγκλωβίζοντας τους επιβάτες στο λιμάνι.
"Σκηνικό έντασης μεταξύ ναυτεργατών και επιβατών στήνεται σήμερα συνειδητά στο λιμάνι του Πειραιά από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Τις προηγούμενες ημέρες αλλά και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ημέρα απεργίας της ΠΕΝΕΝ, οι ναυτιλιακές εξέδιδαν κανονικά εισιτήρια και ενημέρωναν τους επιβάτες ότι τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Αποτέλεσμα, πολλοί να περιμένουν στην ουρά θεωρώντας ότι ναυτεργάτες και αλληλέγγυοι που περιφρουρούν την απεργία, θα αποχωρήσουν - όπως άλλωστε ενημερώνονται και από το λιμενικό.
Οι απεργοί της ΠΕΝΕΝ προσπαθούν να αποφύγουν κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τους επιβάτες. Μέχρι στιγμής κανένα πλοίο δεν έχει αναχωρήσει, ωστόσο οι απεργοί θα επανεξετάσουν τη στάση τους."
Πρώτη ενημέρωση από: George Mourmouris




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου