Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Σοκαριστική καταγγελία βιασμού φαντάρου στις Ειδικές Δυνάμεις – «Την εντολή έδωσε αξιωματικός»

Όπως τονίζεται ο αξιωματικός ο οποίος ήταν Λοχαγός διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά καθώς τον είχε βρίσει.
ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο βιασμός που καταγγέλλεται έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.
Η μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στρέφεται εναντίον 6 προσώπων:
του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)
τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και
δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.
Η είδηση για το βιασμό συγκλονίζει έτσι και αλλιώς...
Γίνεται όμως σοκαριστική όταν καταγγέλλεται ότι ο βιασμός φαντάρου σε μονάδα του Ελληνικού Στρατού έγινε μετά από εντολή Αξιωματικού.
Αυτά αποκαλύπτει ο 32χρονος άνδρας.
Ο 32χρονος (σήμερα) άνδρας κατέθεσε μήνυση στη στρατιωτική δικαιοσύνη λέγοντας ότι με εντολή αξιωματικού έπεσε θύμα βιασμού σε στρατόπεδο όταν κατατάχθηκε πριν από δέκα χρόνια.
Το περιστατικό έγινε πριν από μία δεκαετία και ο μηνυτής μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα υποστηρίζει ότι υπέστη, διευκρινίζοντας ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό, οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν.
«Μετά από προσβολές που δέχτηκα απάντησα με ύβρεις με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο άνδρας και συνέχισε λέγοντας ότι «κομβικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες».
Ο δικηγόρος του άνδρα δηλώνει ότι «θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούν και να τιμωρηθούν».
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι «η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Αυτά περιγράφει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνει ότι είναι στο πλευρό του.
Το περιβάλλον του Στρατού "που σε κάνει Άνδρα",  όπου ο εθνικισμός, ο μιλιταρισμός και ο σεξισμός πάνε χέρι χέρι, είναι το ιδεατό για να συμβούν αυτά τα δραματικά περιστατικά.
Θύματα των ολοένα περισσότερων περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης άνδρες και γυναίκες, φαντάροι, χαμηλόβαθμα στελέχη και πολιτικό προσωπικό.
Πατριαρχία, αλλά και ο ρόλος του Στρατού, σε συνδυασμό με την Εξουσία, την απαίτηση Υποταγής και η καθημερινότητα της καθυπόταξης της νεολαίας,  είναι οι βατήρες για να μας επιτεθούν.
Εμείς καλούμε τα Θύματα τέτοιων χυδαίων επιθέσεων να βγουν να Μιλήσουν.
Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί να τους Υπερασπιστούν και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία.
Σε συνδυασμό, με το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατού που αγωνίζεται ενάντια στις βαθύτερες αιτίες που τα προκαλούν, κάνοντας τα στραβά μάτια και ενίοτε συγκαλύπτουν.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου