Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Σημαντική παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Διήμερο για την Ανεργία και την Επισφάλεια

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διήμερο Ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια, στις 5 και 6 Ιούνη.
Όπως τόνιζαν οι διοργανωτές " Το φετινό Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας με τη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, να έχει αφήσει το στίγμα της. Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κατάσταση, προχώρησε σε μία σειρά αντιδραστικών μέτρων τόσο για τον κόσμο της εργασίας που ήρθε αντιμέτωπος με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όσο και σε άλλα επίπεδα, όπως η εκπαίδευση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο κάθε εργατικό δικαίωμα και επιχειρεί να περάσει το νέο αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Βρούτση. Θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω με την κατάργηση του 8ωρου, με τον εργάσιμο και μη χρόνο των εργαζομένων να ελέγχεται πλήρως από το κεφάλαιο μεγιστοποιώντας την εκμετάλλευση και την απόσπαση υπεραξίας. Ταυτόχρονα, περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία μαζί με μια σειρά αντεργατικών διατάξεων. Ελαστικοποιούν και εντατικοποιούν περαιτέρω την εργασία, ενώ προσπαθούν να θέσουν τέλος στους εργατικούς αγώνες.
Βάσει αυτών, η συζήτηση, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενιαίος συντονισμός εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας είναι εξαιρετικά σημαντικά. Μία συζήτηση και ένας συντονισμός που μπορεί και πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου της εργασιακής περιπλάνησης".

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνώρισε τη φιλοξενία των συντρόφων και συναγωνιστών, προχώρησε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
Στην Εκδήλωση – Συζήτηση του Σαββάτου "Για να Ζήσουμε Εμείς Όρθιοι θα Πέσουν Αυτοί-Εργατικές Αντιστάσεις και Αγώνες εν μέσω Πανδημίας" έκανε παρέμβαση φαντάρος αναλύοντας τις διαστάσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αποκτά η εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ οι στρατευμένοι όχι μόνο καλύπτουν με τη δωρεάν εργασία τους τις ανάγκες των μονάδων και ικανοποιούν τα προνόμια των στρατιωτικών, αλλά όπως έδειξε η περίπτωση της χρήσης φαντάρων για να βγουν οι συντάξεις, το Υπουργείο Άμυνας επιχειρεί να κάνει καθεστώς την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου επικαλούμενο έκτακτες ανάγκες και νόμο της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση στην νεολαία και στον κόσμο της εργασίας, καθώς ο Στρατός συμβάλλει στην αύξηση της Ανεργίας και την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων. 

Την Κυριακή, έγινε παρέμβαση εκπροσώπου της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στο  Workshop "Είμαι Εργαζόμενη, Δε με Τρομοκρατείς-Εργασιακή Βία και Εκφοβισμός: Η «Κρυφή» Πλευρά της Εργοδοτικής Επίθεσης" αναδεικνύοντας το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον Στρατό. 
Αποδεικνύοντας το εθνικιστικό και μιλιταριστικό πλαίσιο σο οποίο ανθεί ο σεξισμός, ότι τελικά πέρα από την σύνδεση του με την πατριαρχεία, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ταξικό, εξουσιαστικό παρανομαστή. Συνδέεται και προσλαμβάνεται μέσα από τον ρόλο που αναλαμβάνει ο Στρατός από το αστικό καθεστώς στις μέρες μας.   

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του ΔΙΗΜΕΡΟΥ υπήρχε τραπεζάκι με σχετικά υλικά του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ενώ μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα.
Πρέπει να τονίσουμε την Αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι σύντροφοι και συναγωνιστές, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των δικαστικών εξόδων του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου