Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

21 ΛΜΧ: Στρατιώτης βίασε κοπέλα στην Κομοτηνή

Σε προφορική ενημέρωση που έγινε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από φαντάρους της Κομοτηνής, πληροφορηθήκαμε για ένα αποτρόπαιο έγκλημα βιασμού το οποίο έλαβε χώρα.
Ο δράστης είναι στρατευμένος στην 21 ΛΜΧ και βρισκόταν έξω με άδεια τη στιγμή που συνέβη το έγκλημα.
Το θύμα του βιασμού έχει ήδη προβεί σε μήνυση εναντίων του στρατευμένου.
Το παραπάνω έγκλημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βιασμών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και γυναικοκτονιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό τόσο μέσα στο στρατό (βλ. βιασμός φαντάρου στο ΚΕΕΔ, σεξουαλική επίθεση Ανώτερου Αξιωματικού της Π.Α. σε γυναίκα Αξιωματικό, σεξιστικά σχόλια από στρατιωτικούς γιατρούς κατά τη διάρκεια Υγειονομικών εξετάσεων) όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εμείς να δηλώσουμε καταρχάς την αμέριστη συμπαράσταση μας στην κοπέλα και να θέσουμε εξαρχής ότι την πιστεύουμε και είμαστε μαζί της.
Θα εναντιωθούμε με όλες με τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, εντός και εκτός στρατού ή επίρριψη ευθυνών στο θύμα, με επιχειρήματα που θα προσπαθούν να βρουν την αιτία του βιασμού στο τι φόραγε ή τι είπε η κοπέλα.

Είναι γνωστό σε όποιον έχει περάσει έστω και 5 λεπτά την πύλη των στρατοπέδων το πως αναπαράγεται ο σεξισμός μέσα στον ελληνικό στρατό.
Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον που κυριαρχεί η Πατριαρχία -καθώς ο στρατός έχει βασικό του καθήκον να μας "κάνει άνδρες"-, ο Σεξισμός και οι επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην "διαπαιδαγώγηση" στην Υπακοή, την Πειθάρχηση και την Βαναυσότητα, στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου μοντέλου φαντάρου που θα επιδεικνύει την εξουσία του στους αδύναμους και θα "βαρά προσοχή τους Ανωτέρους του".

Επίσης, είναι γνωστό το πως ο στρατός σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις προκειμένου να προστατεύσει το Γόητρο του είναι διατεθειμένος να συγκαλύψει τα χειρότερα εγκλήματα.
Επιχειρεί να λύνει τα ζητήματα με εσωτερικές διαδικασίες χωρίς καμία διαφάνεια κρυμμένος πάντα πίσω από σκιές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και σε αυτή την περίπτωση ο Στρατός ορθώνει στεγανά, κρατά μακριά τα φώτα της δημοσιότητας, δεν επιτρέπει στον λαό μας να γνωρίσει τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις μάντρες των στρατοπέδων.
Λοιπόν, τα μάτια μας είναι στραμμένα πάνω σας στο πως θα χειριστείτε το συγκεκριμένο έγκλημα που διεπράχθη.
Θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη του δράστη και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είμαστε απέναντι σας.
 Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου