Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ρίχνουν τους ανεκπαίδευτους φαντάρους στις φλόγες για να καλύψουν τα κενά του Επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη

Θα έρθει ο Στρατός να μας σώσει...
Όπως σε όλες τις Χούντες δεν χάνουν ευκαιρία να προπαγανδίζουν των εθνοσωτήριο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να καλλιεργούν τον Εθνικισμό-Μιλιταρισμό...
Έτσι και στην περίπτωση των πυρκαγιών που κατακαίουν τα πάντα, τα καθεστωτικά μέσα διαδίδουν την την κυβερνητική απόφαση για ενεργοποίηση του σχεδίου ”ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”.
Με ιδιαίτερη έμφαση τονίζουν ότι " Πεζοπόρα τμήματα του στρατού στη μάχη της φωτιάς"
Γράφουν λοιπόν ότι "Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, το οποίο προβλέπει τη διάθεση προσωπικού, μέσων και υλικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στην πολιτική προστασία για την αντιμετώπιση της καταστροφικής φωτιάς στη Βαρυμπόμπη"....
Αλήθεια, καταλαβαίνουν τι γράφουν;
Θα πάρουν τους εξαντλημένους -στα όρια κατάρρευσης- φαντάρους από τις μονάδες και θα τους πάνε στις πυρκαγιές;
Μια διαταγή φυσικά που δεν αφορά τα βύσματα του Πενταγώνου και των υπολοίπων προνομιακών θέσεων που έχουν "φυτεύσει" τα γαλάζια βύσματα...., αλλά τους συνφάνταρους που έχουν φυλακισμένους για μέρες και σχίζουν στις ατελείωτες υπηρεσίες, καθώς δεν υπάρχει κόσμος στις μονάδες...
Και δεν υπάρχει κόσμος στις μονάδες γιατί έχουν μετακινήσει χιλιάδες συναδέλφους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και να κάνουν δωρεάν διακοπές οι Αξιωματικοί!
Θα πάρουν λοιπόν τους εξαντλημένους συνφάνταρους και θα τους πάνε στα πύρινα μέτωπα να κάνουν τι;
Τους πυροσβέστες;
Μα είναι ανεκπαίδευτοι!
Η σχέση του Στρατού με την πυρόσβεση είναι κωμικοτραγική.
Άσε που ο ίδιος ο Στρατός βλέπει τις μονάδες του να κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές...., με τα πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού να μην έχουν πληρώματα που να μπορούν να τα χειριστούν!
Εδώ όμως αναδεικνύονται δύο εξίσου κρίσιμα ζητήματα για την κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο που αντιμετωπίζει τους φαντάρους και το χαμηλόβαθμο προσωπικό ως Αναλώσιμους, Αδιαφορώντας για την Υγεία και την Ζωή τους...  
Αφενός μεν οι φλόγες καίνε το Επιτελικό κράτος και όλες τις νεοφιλελεύθερες καπιταλιστικές φανφάρες περί λιγότερου κράτους!
Ο Κορονοιός μας απείλησε και μας απειλεί αλλά τα κενά στα νοσοκομεία, σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι τεράστια.
Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να Ιδιωτικοποιήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία καθώς θεωρεί την Υγεία και την Ασφάλεια Εμπόρευμα.
Επιπλέον, συνεχίζουν να προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Αστυνομικούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Αυτές τις μέρες συζητούν με τους Αμερικάνους την αγορά φρεγατών -μερίδιο των πολεμικών συμβολαίων διεκδικούν και Έλληνες εφοπλιστές, κατασκευαστές και βιομήχανοι του Πολέμου-, καταβάλλοντας αρχικά (5) δις ευρώ για να αναβαθμισουν τον ρόλο του ελληνικού αστικού κόσμου, να συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και να διεκδικήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, κόποι μια ζωής καίγονται αλλά η κυβέρνηση θωρακίζει το Κράτος Άμυνας / Ασφάλειας. 
Αφετέρου, κρίνουμε σκόπιμο να πιάσουμε το μαύρο νήμα που συνδέει όλα αυτά με την καταστροφή στο Μάτι.
Τι κοινό συνδέει τα όσα ακολούθησε η κρατική αναδιάρθρωση με την εκατόμβη θυμάτων της πυρκαγιάς του Ματιού το 2018 με τη σημερινή κατάσταση στην Αττική και όχι μόνο;
Μετά την καταστροφή και τους 102 νεκρούς συμπολίτες πριν από 3 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε την Πολιτική Προστασία με τη Συγκρότηση κλιμακίου Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών. 
Ακολούθως η ΝΔ όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε κανένα κονδύλι του προϋπολογισμού στις Δασικές Υπηρεσίες για την Διαχείριση και φροντίδα των Δασών όπως και δεν έγινε καμία πρόσληψη σε αυτές παρά την υποστελέχωση και την ανεργία που υπάρχει στον κλάδο. 
Οι προσλήψεις, οι εξοπλισμοί και τα εξοπλιστικά στα Σώματα Ασφαλείας τους τελευταίους μήνες όμως γνώρισαν λαμπρές στιγμές και δόθηκε σε αυτά άπλετο χρήμα.
Με λίγα λόγια σε ότι αφορά την πρόληψη των πυρκαγιών και την διαχείριση των φυσικών οικοσυστημάτων δεν γίνεται συστηματικά τίποτα. Συνοπτικά και τα δυο αστικά κόμματα αντιμετωπίζουν το κομμάτι της δασοπυρόσβεσης ξεκομμένο από το επιστημονικό κομμάτι αυτό που τη θέλει ενοποιημένη με την δασοπροστασία και τη διαχείρισης του δασικού οικοσυστήματος προς όφελος του λαού.
Αντί αυτού πιστοί και οι δυο αστικά κόμματα στο Δόγμα ενίσχυσης του Κράτους Άμυνας Ασφάλειας έκαναν κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να συντηρούν έναν από τους μεγαλύτερους και πιο πολυδάπανους πυροσβεστικούς στόλους στον κόσμο αναλογικά και με το μέγεθος της χώρας.
Αντιμετωπίζουν το πυροσβεστικό σώμα ως κερκόπορτα για να μεγεθύνουν τον κατασταλτικό μηχανισμό. Και εκεί χτίζουν το νέο πελατειακό κράτος και υφαίνουν το νέο κοινωνικό συμβόλαιο, σε μηχανισμούς είτε καθαρά είτε εμμέσως αντιδραστικούς ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν απέναντι στον εχθρό λαό όταν χρειαστεί. 
Έτσι αντιμετωπίζουν την πυροσβεστική.
Όλα αυτά όμως έχουν ως Παρανομαστή την κατασταλτική-πολεμική τους αντίληψη που καταλήγει στην Πολεμική Διαχείριση των Εκτάκτων Καταστάσεων και των Κρίσεων, καθώς και το σύγχρονο Δόγμα Ασφάλειας και την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας.
Μας μιλούν για την ανάγκη ολιστικής αντίληψης για την Ασφάλεια για να περιγράψουν την ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία. 
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το λιγότερο αστικό κράτος -το ρόλο του οποίου περιγράψαμε- πάει χέρι χέρι με τις Απολύσεις και το μπλοκάρισμα των Προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά και την καλλιέργεια του Εθελοντισμού, την ένταση της Εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, ώστε δωρεάν να καλυφθούν κάθε φορά οι τεράστιες ανάγκες του κράτους. 
Επιδημία είναι αυτή, ΕΦΚΑ, καθαρισμός παραλιών, τώρα πυρόσβεση και πυρασφάλεια.... ο Στρατός θα μας σώσει, δηλαδή οι φαντάροι θα εργαστούν Δωρεάν!
Και όλα αυτά σε κλίμα ¨εθνικής ενότητας¨ για την ένταση φυσικά της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος έχει μιλήσει έγκαιρα γι' αυτές τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις.
Έχει επίσημα τοποθετηθεί πως για τις τεράστιες ανθρώπινες τραγωδίες και οικολογικές καταστροφές αυτό που φταίει είναι η Διαχείρισή τους με όρους Πολέμου Και Καταστολής!
Η Καπιταλιστική Αναδιάρθρωση που συντελείται μας κάνει Δούλους του 21ου αιώνα, Καταστρέφει Άνθρωπο και Περιβάλλον.
Δεν διορθώνεται, Ανατρέπεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου