Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Εμείς πληρώνουμε σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ την “προβολή της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη”; Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Το περασμένο Σάββατο αποκαλύφθηκε η παρουσία του Αμερικανού επικοινωνιολόγου  Σταν Γκρίνμπεργκ στο VIP αεροσκάφος της ΠΑ που μετέφερε την πρωθυπουργική αποστολή στη ΔΕΘ. Στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού δεν τέθηκε ούτε μία ερώτηση για το τι δουλειά είχε στη ΔΕΘ, ο κ.Γκρίνμπεργκ “γκουρού” προεκλογικών εκστρατειών με πελατεία διάσημη.
Όλοι θυμόμαστε τις αμερικανιές με τη γαλοπούλα και τον Έλληνα καουμπόη που πανηγυρίζει για το Μεγάλο Ηγέτη, Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Την περασμένη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο Σταν Γκρίνμπεργκ είναι απλά φίλος του πρωθυπουργού και δεν πληρώνεται από πουθενά…
Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ από τους Reporters United πάντως αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση σπαταλά σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την επικοινωνιακή υποστήριξη της κυβέρνησης στα ξένα ΜΜΕ από την εταιρεία Edelman, η οποία εντελώς τυχαία ήταν η μοναδική υποψήφια σε σχετικό διαγωνισμό.

Η Edelman είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λόμπινγκ του κόσμου και σύμφωνα με έγγραφα που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια, ο διαγωνισμός που κέρδισε, έτρεξε από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021 από την «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.», πιο γνωστή ως Enterprise Greece.

O Σταν Γκρίνμπεγκ, το 2009 είχε προσληφθεί ως senior consultant στον τομέα των δημοσίων υποθέσεων στην Edelman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου