Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

644 M/K TΠ Κανδηλάπτη: ούτε ένα μπουκάλι νερό στους φαντάρους- η μονάδα τους αναγκάζει να ξοδεύουν τουλάχιστον 60 ευρώ λόγω περικοπών!

Χθες ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι αύξησε στο 100% την ήδη αυξημένη αμοιβή των Στρατιωτικών που έστειλε στην Σαουδική Αραβία.
Σε νεώτερη ανταπόκριση συνφάνταρων που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ τοίζεται:
Να σημειωθεί επίσης πως στο 644 ΜΚ/ΤΠ στο Κανδηλάπτη που ανέβηκε σήμερα η καταγγελία, δεν υπάρχει πόσιμο νερό και πως δεν χορηγείται ούτε ένα (!!!) μπουκάλι από την διοίκηση στους φαντάρους (θερινό κόστος νερού περίπου στα 32 ευρώ ανά μήνα).
Επίσης, τα πλυντήριο τα οποία μας απαγόρευσαν να χρησιμοποιούμε (5 ευρώ την εβδομάδα, 20 περίπου τον μήνα) και το κουρείο το οποίο δεν λειτουργεί και επιβαρύνει τουλάχιστον αλλά 10 ευρώ τον μήνα τους φαντάρους. 
Σύνολο βασικών αναγκών 60 ευρώ και ενώ ο μισθός είναι 8.63 μηνιαίως. Επίσης η συμπεριφορά πολλών στελεχών του 3ου Λόχου και του 2ου είναι απαράδεκτες προς ορισμένους οπλίτες.
Τέλος,  καταγγέλλουμε την συμπεριφορά ορισμένων Δοκιμών που την έχουν δει Ναπολέοντες και  ασκούν εξουσία πάνω σε συναδέλφους φαντάρους.
644 M/K TΠ: χώσιμο χωρίς τέλος-μια στρατιωτική θητεία Φυλακή και Κάτεργο!
Σε επιστολή τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ οι συνφάνταροι από τη Μονάδα 644 Μ/Κ ΤΠ στο στρατόπεδο Κανδύλαπτη καταγγέλλουν τις πολύ άσχημες συνθήκες που βιώνουν.
Βλέπουμε εξόδους κάθε 12 μέρες μας λένε. 
Το χώσιμο επικρατεί καθημερινά και οποιαδήποτε ώρα τις ημέρας.
Το ΓΕΣ και το Δ Σώμα Στρατού επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να Υπερασπίσουν τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

H συγκεκριμένη μονάδα είχε έρθει στο προσκήνιο πριν από ελάχιστους μήνες εξαιτίας μιας πολύ βίαιης επίθεσης στους συνφάνταρους.
Θυμίζουμε:
644 Μ/Κ Τ.Π: επιχειρούν να δώσουν ΑΝΑΒΟΛΗ για Ψυχολογικούς λόγους σε φαντάρο γιατί διαμαρτυρήθηκε για τον Κορονοιό!
Στο 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού που βρίσκεται στο στρατοπέδου Κανδυλάπτη στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρθηκε με μετάθεση στρατιώτης ο οποίος πριν τη μεταφορά του είχε βγει θετικός σε rapid test για τον Covid-19 στην μονάδα που ήταν. Μετά την έλευσή του στο στρατόπεδο, αντί να απομονωθεί άμεσα σε κάποιον ειδικό θάλαμο, να του παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και να αποφευχθεί η πιθανή διασπορά μέχρι να του γίνει μοριακό τεστ, με ευθύνη της διοίκησης τον περιφέρουν στο στρατόπεδο σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους στρατιώτες που ήταν παρόντες εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι εξέφρασαν προβληματισμό και την αγωνία τους για τα ελλειπή μέτρα προστασίας, όπως είχαν κάθε δικαίωμα. Όπως οι ίδιοι ανέφεραν, τέθηκε σε κίνδυνο το σύνολο των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού. Ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονται δύο βδομάδες πριν τις εορταστικές άδειες του Πάσχα, με τον φόβο να μεταφέρουν τον κίνδυνο στα σπίτια τους.

Η απάντηση του διοικητή του 644Μ/Κ ΤΠ ήταν να παραπέμψει έναν από τους παραπονούμενους στρατιώτες επειδή διαμαρτυρήθηκε, με αβάσιμα στοιχεία και άδικες κατηγορίες, στον υποδιοικητή ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ, με κατά παραγγελία γνωμάτευση για να δώσει αναβολή στον στρατιώτη. Εκεί ο στρατιώτης αφού εξήγησε για τις ανύπαρκτες αναφορές του διοικητή και τα ανυπόστατα ψυχιατρικά στοιχεία και περιστατικά που επιδίωκε να του προσάψει, απαίτησε να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του. Με την πίεση του στρατιώτη αποφεύχθηκε η αναβολή, και παρουσιάστηκε μάλιστα ως χαριστική η γνωμάτευση που τον κατέτασσε αβάσιμα από Ι1 σε Ι3 Ψυχολογικό. Επιπλέον ο ψυχίατρος επισήμανε πως αν ξαναφτάσει τέτοιο πληροφοριακό σημείωμα στα χέρια τους “δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα”.

Οι μέθοδοι που επιστράτευσε ο διοικητής του 644 Μ/Κ ΤΠ, με την συμβολή του υποδιοικητή του 216 ΚΙΧΝΕ είναι απαράδεκτες και θυμίζουν άλλες εποχές, δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό. Η διοίκηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει αυτήν την άθλια και κατά παραγγελία γνωμάτευση που αφορά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειες της διοίκησης του στρατού έχει η κυβέρνηση που αποδεικνύει πως οι μέθοδοι που τους εκπαιδεύει είναι εχθρικές απέναντι στο λαό και τα παιδιά του που υπηρετούν τη θητεία τους.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν οι δικηγόροι του στρατιώτη, που συνομίλησαν με τον υποδιοικητή της μονάδας, αφού ο διοικητής ήταν σε άδεια και εξέφρασαν την διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους με τα όσα μεθοδεύτηκαν σε βάρος του στρατιώτη και των δικαιωμάτων του. Ζήτησαν την ανάκληση της παραπάνω αβάσιμης γνωμάτευσης.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο συνάδελφο και καταδικάζουν τις απεχθείς και αυταρχικές μεθόδους.
Απαιτούμε την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορονοιού. 
Οι ευθύνες τους Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ είναι τεράστιες στη διάδοση του Ιου στα στρατόπεδα. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου