Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Εφυγε από τη ζωή η Αμαλία Δραγανίγου – Ο αποχαιρετισμός του ΝΑΡ

▸Μια αγωνίστρια της ζωής, σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, δεν είναι πια μαζί μας. Η Αμαλία Δραγανίγου έφυγε από τη ζωή το Σάββατο το πρωί, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.
“Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση το ΝΑΡ αποχαιρετά την Αμαλία Δραγανίγου, που έφυγε από κοντά μας μετά από πολύχρονη και περήφανη μάχη με τον καρκίνο. Η Αμαλία Δραγανίγου με το παράδειγμά της έδωσε νόημα στην έννοια του μαχητή της ζωής, του κοινωνικού αγωνιστή, του ανθρώπου που θέλει να προσφέρει στον λαό και στο κοινωνικό σύνολο στο σήμερα και με το βλέμμα στο αύριο”, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η κηδεία της Αμαλίας Δραγανίγου θα γίνει την Τρίτη 21/9/2021 στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Δημήτριο στην Πετρούπολη.

Οι οικείοι της καλούν αντί για στεφάνια να κατατεθούν ενισχύσεις για την Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, Κοινός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με IBAN GR5601101510000015100478807
Η ανακοίνωση του ΝΑΡ:

Αποχαιρετισμός στην Αμαλία Δραγανίγου

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση το ΝΑΡ αποχαιρετά την Αμαλία Δραγανίγου, που έφυγε από κοντά μας μετά από πολύχρονη και περήφανη μάχη με τον καρκίνο. Η Αμαλία Δραγανίγου με το παράδειγμά της έδωσε νόημα στην έννοια του μαχητή της ζωής, του κοινωνικού αγωνιστή, του ανθρώπου που θέλει να προσφέρει στον λαό και στο κοινωνικό σύνολο στο σήμερα και με το βλέμμα στο αύριο

Εντάχθηκε από μαθήτρια στο κομμουνιστικό κίνημα και ακολούθησε αυτό τον δρόμο, τον δρόμο του αγώνα και της αλληλεγγύης σε όλη της τη ζωή, μέσα στο πανεπιστήμιο και μετά στη γειτονιά και στο χώρο των φαρμακοποιών. Η Αμαλία ήταν άνθρωπος της πράξης και όχι των λόγων, της προσφοράς και όχι των υποσχέσεων. Και για τους δικούς της ανθρώπους και για όσους είχαν ανάγκη.

Θα την θυμόμαστε πάντα να δίνει τις μάχες σε όποιο χώρο βρισκόταν. Στους φαρμακοποιούς, στη γειτονιά της που συνέβαλε στον αγώνα για την οριστική απομάκρυνση της χωματερής από την Δυτική Αττική, ως μέλος της αντίστοιχης επιτροπής. Στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, όταν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα κτυπήθηκαν βαριά και βάρβαρα. Η Αμαλία πρωτοστάτησε στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» στην Πετρούπολη, που έδινε τη δυνατότητα για πλήρη φαρμακευτική κάλυψη στους άπορους και ανασφάλιστους, όταν πέταγαν κόσμο έξω απ’ τα νοσοκομεία και δεν του έδιναν φάρμακα επειδή δεν είχε να πληρώσει την ασφάλισή του.

Πάντα μπροστά στις απεργίες και κινητοποιήσεις, στάθηκε όρθια μέσα στην κόλαση της καταστολής στην πλατεία Συντάγματος στην μεγάλη κινητοποίηση κατά του μεσοπρόθεσμου και των μνημονίων, όταν συνέβαλε μαζί με άλλους γιατρούς, υγειονομικούς και φαρμακοποιούς να κρατηθεί το ιατρείο του αγώνα.

Η Αμαλία Δραγανίγου επί σειρά ετών εκλεγόταν μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών.

Η Αμαλία έδωσε την μάχη με τον καρκίνο με αξιοπρέπεια και υπομονή μέχρι το τέλος…

Αυτές τις ώρες είμαστε στο πλευρό των πιο δικών της ανθρώπων, συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων, που σηκώνουν βαρύ φορτίο. Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση εκφράζουν τα πιο βαθιά συλλυπητήριά τους.

Η μνήμη της Αμαλίας θα φωτίζει για πάντα το πάθος για ζωή, για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας, δημιουργίας, αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου