Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Αμερικανικές Φρεγάτες για "ρηχά νερά" που δεν εξυπηρετούν τους επιθετικούς στόχους του ελληνικού κράτους

Το ζήτημα των πολεμικών εξοπλισμών έχει πολλές διαστάσεις. Πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά, γεωπολιτικά. Φαίνεται ότι την τελικά απόφαση αγοράς θα κρίνει η λεγόμενη Διπλωματία των Εξοπλισμών, με τι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες να έχουν τον πρώτο λόγο.
Καταρχήν, το ελληνικό αστικό κράτος προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Μεγαλοϊδεατικούς στόχους του αστικού κόσμου επιχειρεί να πραγματοποιήσει την προμήθεια δεκάδων πανάκριβων Φρεγατών με ωκεάνια χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα και την  υπεράσπιση των χωρικών υδάτων όπως αρέσκονται να προπαγανδίζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια! 
Τεράστια πλοία με τρομερά οπλικά συστήματα που απαντούν στις ανάγκες κάθε πεδίου μάχης...
Άρα η τοποθέτηση του Αντιπολεμικού Κινήματος  πρέπει να γίνει από την άποψη του τεράστιου κόστους που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο εργαζόμενος λαός μας σε μια εποχή μάλιστα ταπεινών μισθών, εκτίναξης της ακρίβειας των βασικών ειδών που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια και Ιδιωτικοποίησης-Εμπορευματοποίησης που σημαίνει βάρβαρες εργασιακές σχέσεις και ακόμη μεγαλύτερη Ακρίβεια...
Και κυρίως από την άποψη του ρόλου που έρχονται να παίξουν όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί.
Επαναλαμβάνουμε εξοπλισμοί που εξυπηρετούν τους επιθετικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου, εμπλοκής του στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε Μαύρη Θάλασσα-Μεσόγειο-Περσικό Κόλπο-Ινδικό Ωκεανό, και ανάληψη ρόλου Χωροφύλακα των λαών υπερασπιζόμενος τα οικονομικά συμφέροντα εφοπλιστών-επενδυτών-πετρελαϊκών εταιρειών!
Οι επιθετικοί αυτοί στόχοι αποκαλύπτονται από τις παρεμβάσεις πολιτικών, στρατιωτικών, πανεπιστημιακών αλλά και επιχειρηματιών που επιχειρούν να απαντήσουν και αυτοί από την πλευρά τους στο τεράστιο παζάρι που διεξάγεται μετά της κυβέρνησης της ΝΔ, των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής Γαλλίας του Μακρόν.
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που διεξάγεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ με αντικείμενο την παραγγελία των νέων φρεγατών, την τύχη και τον ρόλο των ελληνικών ναυπηγείων, αλλά και την "ενδιάμεση λύση", δηλαδή ποιες μεταχειρισμένες φρεγάτες θα εξασφαλιστούν μέχρι το Πολεμικό Ναυτικό να προμηθευτεί τα σύγχρονα πλοία.  
Πρόσφατα το CNN στην ηλεκτρονική του σελίδα , έχει εκτενές ρεπορτάζ για “τα παράκτια πολεμικά πλοία (LCS)”, παρουσιάζοντας όλες τις απόψεις. Όπως γράφει ανώτατοι αξιωματικοί του Ναυτικού μιλούν για τα θετικά των πλοίων που είναι η ταχύτητα και η ευκινησία των LCS “σε ρηχές παράκτιες περιοχές”. 
Υπάρχουν όμως και οι επικριτές που επισημαίνουν τον περιορισμένο εξοπλισμό και την ιστορία μηχανικών βλαβών.
Με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις σ΄ ένα απ΄αυτά τα πλοία, το ρεπορτάζ του CNN παρουσιάζει τις απόψεις που υπάρχουν για την χρησιμότητα των LCS. 
Στελέχη του αμερικανικού ναυτικού υποστηρίζουν τη χρησιμότητα τους και τις δυνατότητες τους τουλάχιστον μέχρι οι νέες φρεγάτες που παραγγέλθηκαν το 2020, ναυπηγηθούν και τεθούν σε επιχειρησιακή δράση.
Γίνεται αναφορά και στο κόστος των πλοίων που είναι περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια το ένα και διατίθενται σε δύο παραλλαγές – Freedom, μήκους 118,1 μέτρων, και Independence, 421,5 πόδια (128,5 μέτρα).
Μέχρι τότε η άποψη ενός αναλυτή που μίλησε στο CNN για τη χρήση τους στον Ειρηνικό έναντι των Κινέζων τα λέει όλα:
 «Είναι καλύτερα από το να τους δένουν. 
Δεν είναι το πλοίο που χρειαζόμασταν, αλλά το πλοίο που έχουμε».

Αυτό το κείμενο αναπαράχθηκε από τα ελληνικά μέσα και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις καθώς οι καραβανάδες, οι δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες -γνωστοί για τις ακραίες εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες απόψεις-, απαιτούν την προμήθεια Φρεγατών για βαθιά νερά!!!
Και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλα αυτά.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί:
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 Το Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τους συνφάνταρους είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ κοινωνικούς αγώνες.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
-ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΟΥΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες.
Στεκόμαστε στον πλευρό των προσφύγων - μεταναστών και Απαιτούμε τον σεβασμό των Δικαιωμάτων τους. Να υπάρξει Ασφαλή Δίοδος τώρα.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ
Η κινηματική και πολιτική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την τεράστια ανάγκη της ταξικής πάλης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου