Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Λογοκρισία μέσω τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα-η κυβέρνηση φιμώνει τα Κοινωνικά μέσα

Μια απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωση όποιας φωνής επιχειρεί να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και το αστικό σύστημα εξουσίας αποτελεί η τροποποίηση στον ποινικό κώδικα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ που μοίρασε και μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια ΜΜΕ για να εξασφαλίσει την προβολή των κομματικών θέσεων και την επιβολή της καθεστωτικής προπαγάνδας, επιβάλλει καθεστώς Λογοκρισίας στα κοινωνικά μέσα.
Το άρθρο 191 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων είναι ενδεικτικό των χαρακτηριστικών που προσλαμβάνει πλέον το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας.

Σύμφωνα με την τροποποίηση:


Η τροποποίηση της κυβέρνησης μας γυρνά στο έτος 1834!!!
Στο άρθρο αναφέρεται ότι “με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων”.
Έτσι απλά. Χωρίς καμία αναφορά σε πράξη, παράλειψη και υπαιτιότητα.
Δηλαδή, έχουμε καθιέρωση αντικειμενικής ποινικής ευθύνης!!
Θα ευθύνεται ποινικά ένα πρόσωπο για πράξη άλλου προσώπου!
Πρόκειται για προδήλως αντισυνταγματική διάταξη διότι αντίκειται στην αρχή της ενοχής.
Δεν μπορεί να θεμελιωθεί ποινική ευθύνη χωρίς υπαιτιότητα για την πράξη.
Η αντικειμενική ποινική ευθύνη δεν υπήρχε ούτε τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.
Υπήρχε με τον κώδικα του 1834. 
Αυτές τις επισημάνσεις κάνουν αρκετοί αναλυτές...

Τι θα σήμαινε άραγε αυτή η αντιδραστική τροποποίηση για τις εκατοντάδες καταγγελίες των συνφάνταρων που δημοσιοποιεί η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, αποκαλύπτοντας το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης, τις άθλιες συνθήκες, τη βία και την επιθετικότητα των στρατιωτικών, την λειτουργία του άθλιου καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, των ρουσφετιών και των βυσμάτων;
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η κυβέρνηση επιβάλλει καθεστώς Λογοκρισίας προκειμένου να προωθήσει την αντεργατική και πολεμοκάπηλη ατζέντα της, που απειλεί τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία με την όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και την εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους βρώμικους και Άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου