Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Εικόνες απανθρωπιάς και αγριότητας με έφιππους αστυνομικούς να κυνηγούν μετανάστες


ΗΠΑ: Εικόνες απανθρωπιάς και αγριότητας με έφιππους αστυνομικούς να κυνηγούν μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό / Πηγή: AP
Aποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες έφιππων συνοριοφυλάκων των ΗΠΑ να κυνηγούν με λάσο και μαστίγια μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι επί της διακυβέρνησης Μπάιντεν δεν άλλαξαν και πολλά στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Οι εικόνες αποτυπώθηκαν κατά την επιχείρηση διάλυσης του καταυλισμού που έχει στηθεί κάτω από την γέφυρα που συνδέει την πόλη Ντελ Ρίο των ΗΠΑ με τη Σιουδάδ Ακούνια του Μεξικού.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται ένας έφιππος συνοριοφύλακας την ώρα που αρπάζει έναν μετανάστη από το μπλουζάκι του. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι συνοριοφύλακες που χρησιμοποιούν μαστίγια ή λάσο για να κρατήσουν τους μετανάστες στην πλευρά του ποταμού Ρίο Γκράντε που βρίσκεται στο Μεξικό.Αν και η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, έσπευσε να δηλώσει ότι «θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό», αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων περιστατικών και γεγονότων, όπως η κράτηση ανήλικων μεταναστών σε στρατόπεδα μακρυά από τους γονείς τους, που αναδεικνύει ότι και η κυβέρνηση Μπάιντεν, εφαρμόζει απάνθρωπες τακτικές κατά των προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα. Εξάλλου η κυβέρνηση Μπάιντεν, έχει ξεκαθαρίσει ότι «τα σύνορα είναι κλειστά».

Οι εικόνες της απάνθρωπης μεταχείρισης είναι τόσο ξεκάθαρες, που πλέον και κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν να μην τις σχολιάσουν. Οι φωτογραφίες «κακομεταχείρισης Αϊτινών μεταναστών κατά μήκος των συνόρων είναι φρικτές και σοκαριστικές», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Είναι φρικτό να το βλέπεις», είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν γνωρίζω την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιο πλαίσιο αυτή θα ήταν μια αποδεκτή συμπεριφορά», ισχυρίστηκε.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικής ΑσφαλείαςΑλεχάντρο Μαγιόρκας(γόνος Κουβανών αντικυβερνητικών που έφτασε τη δεκαετία του ’90 στο Μαϊάμι), έσπευσε να καλύψει τους έφιππους, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόκειται για μαστίγια ή λάσο, άλλα για μακρυά χαλινάρια που χρησιμοποιούνται όταν τα άλλογα κινούνται μέσα στο νερό… «Θα διεξαγάγουμε έρευνα για να βεβαιωθούμε ότι όντως αυτό συνέβη και σε αντίθετη περίπτωση θα δράσουμε», ισχυρίστηκε.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου