Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Στον ΟΗΕ ο Ερντογάν παρουσίασε το πλαίσιο των διεκδικήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου-Προσφυγικό και Επεμβάσεις!

Τουρκία: Στον ΟΗΕ το πλαίσιο των διεκδικήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν, από το βήμα της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ / Πηγή: TWITTER (@RTErdogan)
Στο πλαίσιο των εξελίξεων που συνδέονται με την αποχώρηση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, τις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές κινήσεις στον Ειρηνικό αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο με πρωταγωνιστή την Αμερική, τοποθετήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ξεκαθαρίζοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ από τον κατακτητή 
Η πολύχρονη Κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου και η τυχοδιωκτική πολιτικής της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας έχουν δημιουργήσει δεδομένα που επιτρέπουν στον Τούρκο Πρόεδρο να εκμεταλλεύεται τον Τουρκοκυπριακό λαό θέτοντας ζήτημα μοιρασιάς ΑΟΖ και Ενεργειακών κοιτασμάτων μέσω της Λύσης των Δύο Κρατών!
Ας δούμε τα αποσπάσματα της τοποθέτησης του:
ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «δίκαιη και βιώσιμη λύση» στο πρόβλημα, μπορεί να έρθει μόνο με μία «ρεαλιστική προσέγγιση» εννοώντας την διχοτόμηση του νησιού. 
Υποστήριξε πως είναι «άδικο» ο ηγέτης της μίας πλευράς (σ.σ. ο πρόεδρος της Κύπρου) να παραβρίσκεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν μπορεί να απευθυνθεί στον Οργανισμό.
Ουσιαστικά ο Ερντογάν σταθερά επιδιώκει να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να εμφανιστεί διαιτητής στην αντιπαράθεση των δύο κοινωτήτων, Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής.
 Χαρακτήρισε «συνιδιοκτήτες» του νησιού τους τουρκοκύπριους και δήλωσε ότι υποστηρίζει το «νέο όραμα» που προβάλλουν αναφορικά τη λύση του Κυπριακού, δηλαδή της λύση των δύο κρατών. 
Στη βάση αυτή κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αντιμετωπίσει τις απόψεις τους «με ανοιχτό μυαλό και χωρίς προκατάληψη».
Με πόσο ανοικτό μυαλό να αντιμετωπίσεις το Κατοχικό καθεστώς, τον Εποικισμό, την τεράστια μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων...

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζει ότι μοιρασιά την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει. Το ελληνικό κράτος μπορεί να χτίζει πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες, οι ΗΠΑ να καίγονται να βρουν τρόπους ελέγχου των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κράτη της περιοχής να χτίζουν Άξονες Συμμαχιών που να εξυπηρετούν τα στρατηγικά τους σχέδια που έχουν ως παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα, αλλά όλα αυτά για να προχωρήσουν -λέει η Τουρκία- πρέπει να την συμπεριλάβουν (βεβαίως αυτός είναι και ένας έμμεσος τρόπος για να καθυστερήσουν ή και να μπλοκαριστούν αυτοί οι σχεδιασμοί επιτρέποντας στη Τουρκία να συνδιαλέγεται με όλους, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία ).  
Με την απειλή  προβολής της Τουρκικής Ισχύος να επικρέμεται ο Ερντογάν είπε ότι είναι «κοινό συμφέρον η διατήρηση του ήρεμου περιβάλλοντος», ενώ έθεσε το ζήτημα του καθορισμού των ΑΟΖ, λέγοντας πως δεν μπορεί να παραβλέπεται η Τουρκία, η χώρα «με την μεγαλύτερη ακτογραμμή» στην περιοχή. 
Επιπροσθέτως, δήλωσε πως παραμένει η πρότασή του για τη διοργάνωση συνόδου των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου με στόχο «το διάλογο και τη συνεργασία».
Και η μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και το μέλλον των ελληνο-τουρκικών διαφορών. Αντιθέσεις που οξύνονται όσο το Αιγαίο αναβαθμίζεται στο πλαίσιο των αμερικανικών και Νατοϊκών σχεδιασμών! 
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «πρόβλημα στο Αιγαίο» το οποίο μπορεί να επιλυθεί με «διμερή διάλογο», θέτοντας εφ όλης της ύλης την τουρκική ατζέντα, ενώ το ελληνικό αστικό κατεστημένο μιλά μόνο για ζήτημα καθορισμού υφαλοκρηπίδας. Βεβαίως κανείς δεν ξέρει τι συζητούν στις διμερείς επαφές με όρους Μυστικής Διπλωματίας από τους λαούς.
Και πρέπει να διαπιστώσουμε ότι και οι κυβερνήσεις των δύο κρατών κινούνται καιροσκοπικά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της εσωτερικής πολιτικής αλλά και τις διαπραγματευτικές ανάγκες που διαμορφώνει το διεθνές ιμπεριαλιστικό πλέγμα. 
Π.χ. ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας πρέπει να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε τόσες μέρες να καταγγείλει την "τουρκική επιθετικότητα" όπως εκφράστηκε με την παρουσία των τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο ή την παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό!  Σύμφωνα πάντα με τη δική τους ορολογία και τα δικά τους διαβήματα....

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Πρέπει να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά της επιθετικής πολιτικής των δύο κρατών
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέρθηκε σε μία σειρά περιοχές του πλανήτη, όπου η Τουρκία επεμβαίνει πολύμορφα, όπως στο Αφγανιστάν, για το οποίο ζήτησε «βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα» και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το αδελφικό μας καθήκον» και στη Συρία, με ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία των 4,5 εκατ. προσφύγων αλλά και στην στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο ISΙS αλλά «και το PKK», όπως είπε.
Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έβαλε εμμέσως και κατά των ΗΠΑ, λέγοντας πως «δεν πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των τρομοκρατικών οργανώσεων και να χρησιμοποιούνται σαν “υπεργολάβοι” στο πεδίο».
Προανήγγειλε διατήρηση της τουρκικής εμπλοκής στη Λιβύη, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την «Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των Παλαιστινίων, στο Αζερμπαϊτζάν που «ανέκτησε τα εδάφη του» και στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως δεν αναγνωρίζει την ενσωμάτωση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Και ενώ λοιπόν η Τουρκία επεμβαίνει στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο πρέπει να τονίσουμε την αναβάθμιση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στο ΝΑΤΟ (Βαλκάνια, Αντιπυραυλική Ασπίδα κλπ), την αποστολή αόμη περισσότερων δυνάμεων στο εξωτερικό (ελληνικοί ΠΑΤΡΙΟΤ στην Σ.Αραβία και σχεδιασμοί για αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στο Μάλι), τις συνεχείς συνεκπαιδεύσεις που αποσκοπούν τόσο στην εκπαίδευση στρατευμάτων που θα Εγγυηθούν καπιταλιστικούς-ιμπεριαλσιτικούς σχεδιασμούς, όσο και την δράση των ελληνικών στρατευμάτων σε Βαλκάνια, Αφρική και Μέση Ανατολή στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, με την σημαία του ΝΑΤΟ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντείνει τις προσπάθειες της για τον σχηματισμό Ευρωστρατού! 

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Αναφορικά με το προσφυγικό, στο φόντο της αναμενόμενης αύξησης του ρεύματος από το Αφγανιστάν, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί νέες ροές προσφύγων και ζήτησε εμπλοκή και άλλων κρατών. Επίσης ζήτησε να υπάρξει σκληρή στάση «απέναντι σε αυτούς που διαβρώνουν τη Συνθήκη της Γενεύης», κάτι που μπορεί να συνδεθεί με τις τουρκικές αιτιάσεις κατά της Ελλάδας και της ΕΕ, για τη στάση τους στον Έβρο τον Μάρτη του 2020.
Πόσο τελικά μοιάζουν Μητσοτάκης και Ερντογάν;
 Τείχη, Στρατός, βία και Επαναπροωθήσεις πτοσφύγων και μεταναστών, αλλά και εργαλειοποίηση στο πλαίσιο της επιθετικής τους πολιτικής, διεκδικώντας διεθνή στήριξη αυτής.

Εμείς Αγωνιζόμαστε ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης και στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Μεγάλη η ανάγκη διεθνιστικών πρωτοβουλιών, η Αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου