Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Προετοιμαζόμαστε για Πόλεμο;


O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στις εργασίες του Διυπουργικού Συνεδρίου με θέμα “Ο ρόλος της Εφοδιαστικής Πολιτικής σε Περίοδο Κρίσης και Πολέμου” (Γ. Τ. ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
Το γεγονός ότι κάτι έχει αλλάξει στις Διεθνείς Σχέσεις γίνεται σαφές.
Τόσο στα ελληνο-τουρκικά όπου ο ανταγωνισμός των αστικών κρατών για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Όσο και η εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον οξυνόμενο ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και η εμπλοκή τους στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Πρέπει να πείσουν τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία ότι βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση.
Ιδίως τα πολεμικά επεισόδια του καλοκαιριού του 2020 έθισαν την κοινή γνώμη στην ιδέα του πολέμου, έπαιξαν εξαιρετικής σημασίας ρόλο στο να μετατρέψουν τον πόλεμο σε ισχυρή Πιθανότητα στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και τις πολεμικές προετοιμασίες που εκθέτουμε. 
Την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Διυπουργικού Συνεδρίου με θέμα «Ο ρόλος της Εφοδιαστικής Πολιτικής σε Περίοδο Κρίσης και Πολέμου», το οποίο πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Άμυνας της Αυστριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Αυστριακού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΑΙΕS).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του Συνεδρίου, καθώς κατά τη διάρκειά του θα δοθούν απαντήσεις ως προς την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της Διοικητικής Μέριμνας για την υποστήριξη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη από τον καιρό της ειρήνης σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκανε στο σχεδιασμό της Εφοδιαστικής Πολιτικής, ο οποίος πρέπει να γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, να λαμβάνει υπόψη το γεωμορφολογικό τοπίο της χώρας μας, την πολυμορφία και διακλαδικότητα του σύγχρονου θεάτρου επιχειρήσεων, αλλά και τις αναφυόμενες ευκαιρίες και τα σημεία υπεροχής στο πεδίο της μάχης.

Σε περιόδους κρίσης, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός της Εφοδιαστικής Πολιτικής πρέπει να λαμβάνει πολυεπίπεδο χαρακτήρα, καθώς είναι απαραίτητη η συστράτευση του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει με όρους αυτάρκειας και αυτονομίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ότι αφορά στην εκκένωση από τα εμπρός προς τα μετόπισθεν προσωπικού, υλικών και εφοδίων που δεν πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δηλαδή στο «Ρεύμα Εκκενώσεων-Διακομιδών» το οποίο περιλαμβάνει την περισυλλογή και μετακομιδή βαρέως τεχνικού υλικού, τη διάσωση υλικών και εφοδίων, όπως βεβαίως και τη διακομιδή απωλειών υγείας.

Τόνισε δε ότι «Το εν λόγω κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας διασφαλίζει ενότητα σκοπού και συνταύτιση προσπαθειών μεταξύ των επιχειρησιακών τμημάτων και αυτών που παρέχουν υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας».

Η παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου