
H Πύλη των Λεόντων όπου έπεσε νεκρός ο 50χρονος Παλαιστίνιος γιατρόςAP Photo/Mahmoud Illean
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών όταν - όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί - επιχείρησε να τους επιτεθεί με μαχαίρι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Το επεισόδιο αυτό συμβαίνει ενώ στην περιοχή επικρατεί ξανά κλίμα έντασης, μετά την απόδραση, στις αρχές της εβδομάδας, έξι Παλαιστινίων από ισραηλινή φυλακή. Άλλωστε σήμερα, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε νέες συλλήψεις συγγενών τους. Ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις έχουν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια «ημέρα οργής» σε ένδειξη υποστήριξης προς τους φυλακισμένους και οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών.
Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι η «απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι» έγινε κοντά στην Πύλη των Λεόντων, τη μία από τις εισόδους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. «Αστυνομικοί και φρουροί απάντησαν πυροβολώντας» τον δράστη, έναν 50χρονο κάτοικο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά. Το νοσοκομείο Χαντάσα στο οποίο μεταφέρθηκε, ανακοίνωσε λίγο αργότερα τον θάνατό του.
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa πρόκειται για τον γιατρό Χάζεμ αλ Τζουλάνι.
Ένας Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε από θραύσματα, ανέφερε η αστυνομία χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου