Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΕΑΠ: Κοριοί παντού και αναρίθμητα ποντίκια, Κίνδυνος για τους φαντάρους-οι Αξιωματικοί τι κάνουν;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να καταγγείλω ότι στην ΣΕΑΠ υπάρχουν επίσης κοριοί οι οποίοι δεν μας επιτρέπουν να κοιμηθούμε τα βράδια.
Ποντίκια υπάρχουν στο ΚΨΑ, ενώ στο ΚΨΜ τα ποντίκια είναι αναρίθμητα.
Όλοι το ξέρουν αλλά κανείς Αξιωματικός δεν ενδιαφέρεται.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Αλήθεια, το ΓΕΣ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες;
Η κυβέρνηση της ΝΔ που δαπανά δις ευρώ σε εξοπλισμούς...
Ο Ν.Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Άμυνας που διαλαλεί ότι ο Ελληνικός Στρατός "αυξάνει το στρατιωτικό του αποτύπωμα στο ΝΑΤΟ", ενώ το ελληνικό κράτος δαπανά περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ....
Μπορεί να μας πει αν τα ποντίκια και οι κοριοί έχουν στρατολογηθεί και αυτά στον νέο στρατό που περιγράφει;
ΝΤΡΟΠΗ.
Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί υπάρχει κλίμα Τρομοκρατίας στην ΣΕΑΠ και οι συνφαντάροι Απειλούνται να μην στέλνουν τις καταγγελίες τους στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.  

Αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο από το 2015 για να δείτε ότι όλοι ξέρουν τι συμβαίνει εδώ και χρόνια, αλλά διατηρούν αρχαία στρατόπεδα και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο ώστε να προσφέρουν Αξιοπρεπείς συνθήκες.
Διαβάστε: 
Απίστευτα γεγονότα στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου: Τρωκτικά τρώνε το φαγητό στα τραπέζια της σίτισης και οι κοριοί τους... στρατευμένους!

Και Τιμωρούν τους φαντάρους που παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση…

Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου από το candianews.gr (1711/2015) που έστειλε συναγωνιστής στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και επεσήμανε τα εξής:
«Η καταγγελία μοιάζει απίστευτη, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή: στρατευμένοι που υπηρετούν στο στρατόπεδο Δασκαλογιάννη της ΣΕΑΠ, στο Ηράκλειο, οι οποίοι πήγαιναν χθες για το πρωινό τους στη λέσχη, βρήκαν πάνω στα τραπέζια δεκάδες τρωκτικά που "απολάμβαναν" τις μαρμελάδες και ό,τι άλλο υπήρχε... Οι στρατευμένοι φυσικά δεν πλησιάζουν το φαγητό, με συνέπεια από χθες να παραμένουν νηστικοί, υπό το φόβο να τρώνε τα ίδια φαγητά με τα ποντίκια...

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στο Candianews, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται το πρόβλημα, ενώ γενικότερα στη μονάδα υπάρχει και ανάλογο πρόβλημα με κοριούς! Συγγενείς στρατευμένων μάς λένε ότι τα βράδια τα παιδιά τους ψάχνουν στα κρεβάτια και πάνω τους με φακούς για να εντοπίσουν τους κοριούς...».
Θα περίμενε όμως ότι η δημοσιευμένη καταγγελία θα έθετε σε συναγερμό τη διοίκηση της μονάδας και το ΓΕΣ ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το σοβαρό και επίσης επικίνδυνο για την υγεία των στρατευμένων, ζήτημα.
Αμ δε… Η διοίκηση της μονάδας είχε τελείως διαφορετική άποψη. Όχι μόνο δεν έπραξε το αυτονόητο αλλά με την συμπεριφορά της συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων, να προκαλεί όλους τιμωρώντας
Σε νέα του ανάρτηση του candianews.gr με τίτλο «ΣΕΑΠ: Νέες καταγγελίες για την επιδρομή τρωκτικών- Αντί λύσης, έριξαν… φυλακή μετά από ομαδική δηλητηρίαση!», στις 18/11/2015, αναφέρει τα εξής: “Νέες σοβαρές καταγγελίες φτάνουν στο Candianews για το θέμα της εισβολής τρωκτικών στην τραπεζαρία και κοριών στους θαλάμους των στρατευμένων, στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου. Συγγενείς στρατευμένων μας δίνουν την πληροφορία ότι τους τελευταίους μήνες οι νέοι πάθαιναν συνεχώς τροφικές δηλητηριάσεις, με αποκορύφωμα τον περασμένο Απρίλιο, όταν σχεδόν όλη η μονάδα προσβλήθηκε! Μάλιστα, γονιός καταγγέλλει ότι ενώ οι στρατευμένοι ήταν στο αναρρωτήριο, αλλά αντί να κινητοποιηθεί για τους λόγους της μαζικής δηλητηρίασης η διοίκηση, τους έριξε και 10 μέρες φυλακή και στέρηση εξόδου! Ο λόγος; Επειδή κάποιος από τους ασθενείς έκανε… εμετό και λέρωσε, χωρίς να αποκαλύψει κανείς ποιος ήταν! Η κατηγορία ήταν, σύμφωνα με συγγενείς στρατευμένων, «ανεπανόρθωτη καταστροφή στρατιωτικού υγειονομικού υλικού»! Οι απίστευτες καταστάσεις τις οποίες εντοπίζουν οι συγγενείς των νέων που υπηρετούν στη ΣΕΑΠ έχουν και συνέχεια. Όταν κάποιος από αυτούς επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο, τον παρέπεμψαν σε αξιωματικό από το επιτελείο του, από τον οποίο και ζήτησε να ενημερωθεί τους λόγους της τιμωρίας των ασθενών στρατευμένων. Η συμπεριφορά του αξιωματικού, κατά τον πολίτη, ήταν τουλάχιστο απρεπής, ενώ δεν έδωσε και καμιά διευκρίνιση…
«Το θέμα που αναφέρετε με τα ποντίκια μού έλυσε την απορία για τις δηλητηριάσεις που παθαίνουν πολλοί μέσα στη ΣΕΑΠ, το τελευταίο διάστημα», αναφέρει συγγενής άλλου στρατευμένου. Ο οποίος επιβεβαίωσε και την πληροφορία που μας δόθηκε ότι αντί η διοίκηση να λύσει το πρόβλημα έριξε και φυλακή στους ασθενείς στρατευμένους. Για τους κοριούς στους θαλάμους, συγγενείς λένε στο Candianews ότι οι ίδιοι εντοπίζουν τα προβλήματα και παίρνουν φάρμακα για να αντιμετωπιστούν… «Δυστυχώς στην πατρίδα μας πρέπει να συμβεί κάποιος θάνατος για να αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα, για 2-3 μέρες το πολύ κι αυτά…», γράφει μητέρα στρατευμένου”.
Εμείς θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση του ΓΕΣ που καλείται να ελέγξει και τι συμβαίνει στη μονάδα, αλλά και τι συμβαίνει με τον Ταξίαρχο Διοικητή.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου