Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ και με την Ελλάδα-περισσότερες αποστολές στο εξωτερικό προαναγγέλλει ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος


Μια ακόμη απόδειξη της εμπλοκής του ελληνικού κράτους στο πλαίσιο των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και σαφή αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού της ρόλου στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί η έγκριση κατά πλειοψηφία των μνημονίων συνεργασίας για το Κέντρο Αριστείας και την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα
Κατά πλειοψηφία επιψηφίστηκαν από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής τα δύο μνημόνια συνεργασίας για το Κέντρο Αριστείας για την Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα.
Ειδικότερα, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η «κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, του υπουργείου Άμυνας της Τσέχικης Δημοκρατίας, του υπουργείου  Άμυνας της Ρουμανίας και του υπουργείου Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας (ενεργούντος δια λογαριασμό της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας), σε σχέση με τη σύσταση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE Operational MOU)»
 και η «κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, του υπουργείου Άμυνας της Τσέχικης Δημοκρατίας, του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας και του υπουργείου Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας (ενεργούντος δια λογαριασμό της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας), καθώς επίσης και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, αναφορικά με τη λειτουργική σχέση όσον αφορά το Κέντρο Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE Functional Relationship MoU)».

ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2016

Για να καταλάβουμε την σημασία της εξέλιξης αυτής και του ρόλου που πλέον παίζει η Ελλάδα ενάντια στο ΝΑΤΟ ενάντια στην Ρωσία, επιστρέφουμε στο 2016, όταν τέθηκε  
σε λειτουργία η αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στην πόλη Ντεβεσέλου στο νότο της Ρουμανίας.
Σε σχετικό κείμενο του euronews.com διαβάζουμε:
Εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής «ασπίδας» στην Ευρώπη και η συνολική επένδυση άγγιξε τα 800 εκατομμύρια δολάρια.
Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις της Μόσχας, Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ επιμένουν ότι σκοπός είναι η αντιμετώπιση απειλών από το Ιράν.
«Δεν αφορά την Ρωσία. Στόχος είναι η απόκρουση βαλλιστικών πυραύλων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη. Όπως είπε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, έχουμε προτείνει στους Ρώσους να τους παρουσιάσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γουόρκ.
Η Μόσχα πάντως εκτιμά ότι ΝΑΤΟ και Ουάσινγκτον επιχειρούν να αποκλείσουν το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και να εξουδετερώσουν το πυρηνικό της οπλοστάσιο, παραβιάζοντας τις υφιστάμενες συνθήκες για τα όπλα μέσου βεληνεκούς.
«Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη χερσαίων βάσεων εκτόξευσης παραβιάζει μια από τις κύριες πτυχές της συνθήκης Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF). Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραβιάσει τη συνθήκη κάτι που διακηρύσσουμε ευθέως και χωρίς διπλωματικές διατυπώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όταν ολοκληρωθεί η αντιπυραυλική «ομπρέλα» θα εκτείνεται από την Γροιλανδία ως τις Αζόρες. Θα περιλαμβάνει ακόμα πλοία και ραντάρ στην Ευρώπη.
Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αντίστοιχης βάσης στην Πολωνία το 2018.
Η ανάπτυξη της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη άρχισε να υλοποιείται υπό τη διακυβέρνηση Μπους. Μετά την εκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να παγώσει το πρόγραμμα και αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2009.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιτίθενται με αιχμή του δόρατος την Ελλάδα
Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος «η αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα ήταν ανέκαθεν βασικός στόχος της Νατοϊκής Συμμαχίας, αλλά και πάντα ήταν στον σχεδιασμό της άμυνας κάθε χώρας. 
Αλήθεια, ο Παναγιωτόπουλος απειλείται από το Ιράν, σύμφωνα με την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ;
Συνεχίζει ο ΥΕΘΑ:
"Το Κέντρο Αριστείας είναι ένα εργαστήριο μελέτης και ανάπτυξης τακτικών αντιμετώπισης, στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής προστασίας και ο ρόλος του είναι υποστηρικτικός. 
Αποστολή του είναι η βελτίωση, η εξειδίκευση των δυνατοτήτων των κρατών μελών της Συμμαχίας, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και των επιχειρήσεων που αφορούν στην ολοκληρωμένη αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα. 
Η Ελλάδα, που φιλοξενεί το Κέντρο Αριστείας, παρέχει την αρχική υποδομή, τον εξοπλισμό, το προσωπικό υποστήριξης και τη διοικητική μέριμνα, όπως ορίζουν τα μνημόνια. 
Έδρα του Κέντρου Αριστείας είναι τα Χανιά
Αυτά τα δύο μνημόνια που καλείται να κυρώσει η Βουλή είναι μια υπόθεση επωφελής για την Ελλάδα, η οποία αυξάνει το αμυντικό της αποτύπωμα, ως χώρα μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στη Συμμαχία και το Κέντρο Αριστείας αναμένεται να αποδώσει σημαντική τεχνογνωσία στον κρίσιμο τομέα της αεράμυνας, να αποτελέσει πόλο έλξης για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από άλλες χώρες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εξωστρέφεια της χώρας θα ενισχυθεί σε διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή και τη διοργάνωση πολυεθνικών συνεργασιών-σεμιναρίων-εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, σχετικών με τη λειτουργία του Κέντρου. Πέραν αυτών, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και ο στρατηγικός ρόλος της Κρήτης, ως περιφερειακού κέντρου εκπαίδευσης και παροχής υποστήριξης».

Βλέπουμε επομένως ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου και πρώτα απ΄όλα από τον ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει τον λαό μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τον καθιστά στόχο!
Πρέπει να συνυπολογίσουμε πέρα από τα Μνημόνια, τις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που περιέγραψε ο Ν.Παναγιωτόπουλος το γεγονός ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει την ασφάλεια του εναέριου χώρου σχεδόν όλων των Βαλκανικών λαών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Είναι ένας επιπλέον λόγος για την κούρσα των εξοπλισμών και την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών RAFALE, την σχεδιαζόμενη προμήθεια των  F 35 και τον εκσυγχρονισμό F 16, που εντάσσονται σε αυτούς τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, εκτός από την κάλυψη των αναγκών του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού.
Και φυσικά σε αυτούς του πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ υπάρχει συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας. 
Ο υπουργός επεσήμανε επίσης ότι «και η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Άρα, η ζωή στο ΝΑΤΟ έχει να κάνει και με την σχέση με την Τουρκία, η οποία σε επίπεδο διμερές είναι όπως είναι, αλλά από εκεί και πέρα, δεδομένο είναι ότι η Τουρκία αποτελεί και μέλος της Συμμαχίας.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Η Υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ που μιλά για Άμυνα περιγράφοντας τις αποστολές εκτός συνόρων είναι απαραίτητο στοιχείο της απόφασης της να εμπλακεί όσο περισσότερο μπορεί σε ενεργά πολεμικά μέτωπα. 
Η αποστολή των ελληνικών PATRIOT στην  Σαουδική Αραβία ήταν μόνο η αρχή. 
Και αυτή η αποστολή θα γίνει είτε στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών όπως αυτή Ελλάδας-Σ.Αραβίας, είτε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού!
Διαβάζουμε το απόσπασμα της ομιλίας του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου: 
 "Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να έχει αμυντικό αποτύπωμα και έξω από τα όρια της χώρας. Και το έχει το αμυντικό αποτύπωμα, διότι διαθέτει ικανές επιχειρησιακά και άρτια εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε περισσότερο εξωστρεφείς, σε ό,τι αφορά στη συμμαχική μας ιδιότητα, είτε στους κόλπους της ΕΕ, τώρα που εξελίσσεται η ιδέα της δημιουργίας του ευρωστρατού, είτε στους κόλπους του ΝΑΤΟ»".

Οι εξελίξεις αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Υπογραφή της 5χρονης πολεμικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ που προγραμματίζεται στις 14/10.
 Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε γιατί είναι κεντρικής σημασίας ζήτημα η εναντίωση στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.
Στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης και στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Μεγάλη η ανάγκη διεθνιστικών πρωτοβουλιών, η Αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ έρχεται να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου