Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Thessaloniki Pride: Συλλήψεις μετά από επίθεση στη μεγάλη συγκέντρωση Υπερηφάνειας

Odysseas Chloridis / SOOC
Επίθεση πραγματοποίηθηκε στην πορεία του 9o Thessaloniki Pride από ομάδα νεαρών ατόμων. Η πορεία συγκέντρωσε χιλιάδες διαδηλωτές από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και από όσες και όσους υποστήριζουν αυτό το θεσμό εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία, ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε στο σώμα των συγκεντρωμένων για αρκετά λεπτά εκτοξεύοντας αντικείμενα, πετώντας πέτρες και φωνάζοντας πως “βεβηλώνουν” το μνημείο του Λευκού Πύργου. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί καθυστέρησαν να παρέμβουν ενώ το περιστατικό διήρκεσε για αρκετή ώρα.

Τα άτομα που τους επιτέθηκαν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και εμφανίστηκαν στο σημείο από την οδό Νικολάου Γερμανού.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε έξι προσαγωγές και τα άτομα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Δύο από αυτούς, ανήλικοι, συνελήφθησαν για παράβαση περί όπλου αφού την κατοχή τους βρέθηκαν μία πτυσσόμενη ράβδος και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Οι διοργανωτές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πλήθος διαδηλωτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν βασικό τους σύνθημα “ποια κανονικότητα;” και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Μετά από την παγκόσμια εμπειρία των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα περιστατικά έμφυλης κακοποίησης και βίας που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία, το 9ο Thessaloniki Pride με σύνθημα “ποια κανονικότητα;” μας καλεί να αναρωτηθούμε σε ποια κανονικότητα θέλουμε να επιστρέψουμε; Σ’ αυτήν που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ζούσαμε σε μια διαρκή “καραντίνα” όντας ελεύθερα να εκφραστούμε μόνο στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας; Ή σ’ αυτήν που η πατριαρχία όπλιζε το χέρι κάθε γυναικοκτόνου και βιαστή, αναπαράγοντας την αντίληψη ότι οι γυναίκες είμαστε κτήμα τους; Μήπως τελικά αντί να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που απορρίπτει κάθε διαφορετικότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο και συμπεριληπτικό μέλλον από κοινού;»
The Press Project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου