Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Πανεκπαιδευτική απάντηση στην αγωγή Κεραμέως – Παρασκευή 1/10 6 μμ, Προπύλαια

Η συμμετοχή στην απεργία αποχή έχει αγγίξει το 90% σε όλη τη χώρα οδηγώντας στον πανικό και την δικαστική καταστολή το υπουργείο Παιδείας
Τον πανικό της και την αδυναμία της να επιβάλει την αντιεκπαιδευτική και βαθιά αντιδραστική πολιτική της στους εκπαιδευτικούς και στο χώρο της παιδείας συνολικότερα δείχνει για άλλη μια φορά η υπουργός Παιδείας, αλλά και η κυβέρνηση συνολικότερα, μετά το νέο στραπάτσο τους στο ζήτημα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Η συμμετοχή στην απεργία αποχή που έχει αγγίξει το 90% σε όλη τη χώρα εξώθησε την Ν. Κεραμέως να παίξει για άλλη μια φορά στην πολιτική της «καριέρα» ως υπουργός Παιδείας, την δικαστική τρομοκρατία και την καταστολή.

Αυτό δείχνει η πολιτική επιλογή της να σύρει εσπευσμένα τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΟΙΕΛΕ στα δικαστήρια, επιδιώκοντας να καταλύσει συνταγματικά δικαιώματα, και να κηρύξει την ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ παράνομη. Η περήφανη στάση των εκπαιδευτικών έσπασε όλες τις απόπειρες τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού κόσμου από την πολιτική ηγεσία και τα παπαγαλάκια της και έδωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο μήνυμα αντίστασης ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης!

Μεγάλη πανεκπαιδευτική απάντηση την Παρασκευή

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ, και πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων καλούν σε μεγάλο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου στις 18.00 στα Προπύλαια, ως μια πρώτη άμεση απάντηση στην κρατική-κυβερνητική τρομοκρατία.

Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου! Τα σχέδια της κυβέρνησης, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Οδηγούν τους/τις μαθητ(ρι)ες στην ιδιωτική εκπαίδευση, αφού το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!

Γι’ αυτό η αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες είναι άρρηκτα δεμένη με την ΕΒΕ που πέταξε εκτός πανεπιστημίων 40 χιλιάδες μαθητ(ρι)ές, με το εξεταστικό κάτεργο της τράπεζας θεμάτων σε όλες τις τάξεις του λυκείου, αλλά και με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων στην ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού και την Γ΄ Γυμνασίου που κατεβάζουν ακόμη πιο νωρίς τον κόφτη!

Στη διαδήλωση της Παρασκευής αλλά και σε όλη αυτή την κρίσιμη μάχη για την δημόσια εκπαίδευση, καλούνται όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι γονείς, οι μαθητές και μαθήτριες, οι φοιτητικοί σύλλογοι, σε αγωνιστική συμπόρευση για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού/παλλαϊκού/πανεργατικού μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής τους! Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου