Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

12η Μεραρχία: Προβληματισμός στην Αλεξανδρούπολη-Διακρίσεις για τους Ανεμβολίαστους!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Προβληματισμός στην Αλεξανδρούπολη
Δυστυχώς χωρίς να υπάρχει καμία ΚΥΑ, ούτε κάποια νομική ισχύ στην Αλεξανδρούπολη, η Μεραρχία αποφάσισε να απειλήσει κατά κάποιο τρόπο το αποσπασμένο προσωπικό μόνιμο και μη.
Λέγοντας ότι θα τους κόψει την απόσπαση εάν δεν εμβολιαστούν και θα επιστρέψουν στις μονάδες τους.
Ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η κίνηση ξεκινώντας την αντικατάσταση τους.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι αντικαταστάθηκαν αλλά ότι παράνομα και πλαγίως απειλούνται ώστε να αναγκαστούν να εμβολιαστούν.
Αυτό είναι διαχωρισμός μεταξύ του προσωπικού και δείχνει εμπάθεια απέναντι σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων.
Απαιτούμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να το κοιτάξει αυτό και να λάβει μέτρα ώστε να μην φέρνει σε διχασμό το προσωπικό.
Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες;

ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Από όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους φαντάρους που διαμαρτύρονται για πιέσεις και απειλές που ασκούνται από στελέχη προκειμένου να εμβολιασθούν. Όσο κι αν είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για την προστασία του καθενός, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την υποχρεωτική παρέμβαση στο σώμα κάποιου, πόσο μάλλον όταν αυτός βρίσκεται υπό σκληρό καθεστώς πειθαρχίας αλλά και αυθαιρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξαναγκασθούν οι στρατιώτες να λάβουν μία απόφαση που δεν θα ελάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση.

Δεν είναι όμως μόνο τα στελέχη, αλλά κυρίως τα ΜΜΕ και διάφοροι γιατροί- σταρ που καλλιεργούν κλίμα υποχρεωτικού εμβολιασμού στρατιωτών. Στις αρχές του μήνα, ο καθηγητής Ν. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, και μάλιστα όχι με επιχειρήματα σχετικά με τη δημόσια υγεία, αλλά την άμυνα, διερωτώμενος στον ΣΚΑΙ (που αλλού;) αν «είναι δυνατόν το στράτευμα να το αφήσουμε να νοσήσει σε ποσοστό 20 με 30% με τους κινδύνους που έχουμε σήμερᨔ; Προτείνει δηλαδή ένας γιατρός τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επειδή θεωρεί ότι κινδυνεύει η άμυνα του κράτους; (βλ. Η Καθημερινή: Τζανάκης: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και σε στρατό, εκκλησία, εκπαιδευτικούς).

Και τον Ιούλιο όμως και πάλι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ “Μία δεύτερη ομάδα που θεωρείται πιθανό να εμβολιαστεί υποχρεωτικά είναι όλοι όσοι κατατάσσονται στον στρατό“ (βλ Έθνος “Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τη Δευτέρα ανακοινώσεις - Ποιοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς”). Τονίζουμε ότι αναφορά για υποχρεωτικό εμβολιασμό έγινε μόνο σε όσους κατατάσσονται στο στρατό, δηλαδή στους φαντάρους και όχι στα στελέχη. Φαίνεται λοιπόν πόσο σέβεται η Κυβέρνηση την αυτοδιάθεση του σώματος των στρατιωτων, σε αντίθεση με αυτή των επαγγελματιών.

Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις πιέσεις. Κάθε στρατιώτης να βγει παραπονούμενος και να δημοσιεύσει τέτοιες αθέμιτες συμπεριφορές. Καταγγέλλουμε επίσης την προσπάθεια των ΜΜΕ και της Κυβέρνησης να δημιουργήσουν κλίμα υποχρεωτικού εμβολιασμού στους φαντάρους και πολύ περισσότερο να τον συνδέουν με τις αμυντικές ικανότητες του κράτους, όταν μάλιστα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αλήθεια, από τη στιγμή που η καραντίνα όσων προσβάλλονται από κορωνοιό διαρκεί 12-14 ημέρες, είναι δυνατόν μέσα σε τόσες ημέρες να νοσεί το 20- 30 % των μελών του στρατεύματος; Ούτε με τις πανάθλιες συνθήκες και το συνωστισμό στις μονάδες.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πολύ επικίνδυνο: Πώς στ' αλήθεια μπορεί να επιτευχθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στρατιωτών; 
Με στέρηση μισθού που στην ουσία δεν λαμβάνουν; 
Όχι. 
Με απόλυση; 
Αδύνατον. 
Μήπως θα προταθούν φυλακίσεις και στερήσεις εξόδου των στρατιωτών;

Εμείς Απαιτούμε όλοι να έχουν τη Δυνατότητα Εμβολιασμού και λέμε ΟΧΙ στον Υποχρεωτικό Εμβολιασμού, τις πιέσεις που ασκούνται και καλλιεργούν κλίμα Εκφοβισμού και Τρομοκρατίας.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου