Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Κατηγορούμενος Λοχαγός για Κακούργημα: Πλαστογραφία, Υπεξαίρεση 150.000 ευρώ και Λέσχη παράνομου Πόκερ για Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μα τι γίνεται πια στον Ελληνικό Στρατό;
Πρώην Λοχαγός που υπηρετούσε στην 80 ΑΔΤΕ φέρεται να έκανε συστηματικά πλαστογραφία προκείμενου να υπεξαιρέσει 150000 ευρώ! 
Υπάρχει και συνέχεια. Ο Λοχαγός υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου τεχνικών – πνευματικών παιγνίων και Τέξας ο οποίος λειτούργησε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ!
Στον σύλλογο μάλιστα προσέρχοντο σύμφωνα με κατάθεση στρατιωτικοί και στελέχη σωμάτων ασφαλείας που έπαιζαν πόκερ και συχνά δανείζοντο για να αντεπεξέλθουν.
Διαβάστε τα άρθρα που αναδημοσιεύουμε από την dimokratiki.gr

Δύο κατηγορούμενοι σε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στην 80 ΑΔΤΕ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, θα καθίσουν την 4η Νοεμβρίου 2021, δύο κάτοικοι της Κω, που φέρονται να ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας του νησιού!
Η έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων, ηλικίας 39 και 33 ετών σήμερα, ξεκίνησε μετά από αναφορά της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2014.
Ο πρώτος συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Kρεκούκια, στην περιοχή Αμπάβρη, στις 24 Μαρτίου 2014, φέρεται να κατάρτισε πλαστά έγγραφα, και να έκανε χρήση αυτών την 26η Μαρτίου 2014.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δικάζονται δύο άτομα για πλαστογραφία και απάτη στην 80 ΑΔΤΕ
20/11/2020 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές, θα καθίσουν την 10η Δεκεμβρίου 2020, δύο κάτοικοι της Κω, που φέρονται να ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο στην οικονομική διαχείριση της Στρατιωτικής Μεραρχίας του νησιού!
Η έρευνα σε βάρος των κατηγορουμένων, ηλικίας 39 και 33 ετών σήμερα, ξεκίνησε μετά από αναφορά της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2014.
Ο πρώτος συγκεκριμένα στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Kρεκούκια, στην περιοχή Αμπάβρη, στις 24 Μαρτίου 2014, φέρεται να κατήρτισε πλαστά έγγραφα, και να έκανε χρήση αυτών την 26η Μαρτίου 2014.
Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος που φέρει τον βαθμό του Λοχαγού και υπηρετούσε ως Διευθυντής του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής (ΚΤΕΘ) της 80 ΑΔΤΕ φέρεται αφού έλαβε από μπλοκ επιταγών της Τράπεζας της Ελλάδος επιταγή της Μεραρχίας την συμπλήρωσε με τα στοιχεία του και το ποσό των 220.000 ευρώ πλαστογραφώντας τις υπογραφές του επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών (ΕΟΥ) και του Κεντρικού Διαχειριστή Χρηματικού.
Φέρεται να παρενέβη εξάλλου και στο ηλεκτρονικό σύστημα και κατάρτισε σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο προς το Πρακτορείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, συμπληρώνοντας ανύπαρκτους αριθμούς πρωτοκόλλου.
Στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο εμφάνιζε την συγκεκριμένη επιταγή να έχει εκδοθεί για κάλυψη και πληρωμή υπηρεσιών στελεχών μηνών Ιανουαρίου 0- Μαρτίου 2014, κινήσεις στελεχών, μισθοδοσία οπλιτών και δαπανών μονάδων.
Στη συνέχεια, στις 26 Μαρτίου 2014, έκανε χρήση των παραπάνω δύο πλαστών εγγράφων εμφανιζόμενος με την ιδιότητα του Διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής ενώπιον του αρμόδιου τραπεζικού υπαλλήλου του Πρακτορείου της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω και του παρέδωσε την προαναφερόμενη πλαστή επιταγή, συρόμενη σε τραπεζικό λογαριασμό του 80ου ΚΤΕΘ και το προαναφερόμενο, απαιτούμενο συνοδευτικό της ανωτέρω επιταγής, πλαστό διαβιβαστικό έγγραφο, ως δήθεν ακριβές αντίγραφο εκ του δήθεν υπάρχοντος πρωτοτύπου, προκειμένου να επιτύχει την είσπραξή της.
Ο τραπεζικός υπάλληλος τού παρέδωσε, ελλείψει επαρκούς ταμειακού αποθέματος, το ποσό των 20.000 ευρώ σε μετρητά, το οποίο ακολούθως κατέθεσε στον τηρούμενο στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τραπεζικό λογαριασμό του Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής της Κω, καθώς και επιταγή της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσού 200.000 ευρώ, εκδοθείσα εις διαταγή του πρώτου κατηγορούμενου, με σχετική εντολή πληρωμής προς υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω.
Ο πρώτος κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κω, με την ιδιότητα δήθεν του Διευθυντή του 80ου Κεντρικού Ταμείου Εθνοφυλακής, οπισθογράφησε την επιταγή και εισέπραξε τα χρήματα.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να του παρείχε άμεση συνδρομή στην διάπραξη των ως άνω αδικημάτων.
Τι φέρεται όμως να είχε προηγηθεί;
Ο Λοχαγός υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλόγου τεχνικών – πνευματικών παιγνίων και Τέξας ο οποίος λειτούργησε, όπως προέκυψε από την έρευνα, ως λέσχη παράνομης διεξαγωγής πόκερ!
Στον σύλλογο μάλιστα προσέρχοντο σύμφωνα με κατάθεση στρατιωτικοί και στελέχη σωμάτων ασφαλείας που έπαιζαν πόκερ και συχνά δανείζοντο για να αντεπεξέλθουν.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος πήγαινε στον σύλλογο γιατί είχε φιλική σχέση με μια σερβιτόρα και τον Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2013 γνώρισε τον πρώτο κατηγορούμενο και ανέπτυξαν στενές σχέσεις. Φέρεται μάλιστα να είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό και να ενεπλάκη σε υπόθεση στοιχήματος που τον οδήγησε αντιμέτωπο με σοβαρές ποινικές διώξεις.
Φέρεται επίσης να είχε πάθος με τον τζόγο και να έπαιζε στοιχήματα κυρίως μέσω του διαδικτύου.
Και οι δύο είχαν πάθος με τον τζόγο και όπως έκρινε η Εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση και δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο συναποφάσισαν να εκταμιεύσουν χρήματα του στρατού για να τα κατασπαταλήσουν σε παράνομες τζογαδόρικες επενδύσεις!
Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώτος είχε υποστηρίξει ότι θα επένδυε με τον δεύτερο σε αγορά χρυσού!
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου