Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Οι αυτοκτονίες στρατιωτών αυξήθηκαν κατά 15%

Η είδηση που δημοσιεύουμε είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά από όλου. Από φαντάρους, από υποψήφιους ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ,  από γονείς, αλλά και από το σύνολο της κοινωνίας.
Για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματιών Οπλιτών γίνονται για να επανδρώσουν τον ανασυγκροτημένο Ελληνικό Στρατό που σχεδιάζεται να στείλει επιπλέον στελέχη του σε χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Η έκθεση λοιπόν αυτή αποκαλύπτει ότι στον Αμερικανικό Στρατό από την 11/09, 30000 στρατιώτες έχουν Αυτοκτονήσει. Τριπλάσιος αριθμός από όσους έχασαν την ζωή τους στα πεδία της μάχης. 
Αυτό σημαίνει ότι όποιος πάρει μέρος σε μια σύγκρουση ου σιαστικά Καταστέφεται ως Άνθρωπος.
Από την άλλη μεριά στο θάνατο οδηγούν και οι όροι εκπαίδευσης στον Ελληνικό Στρατό, όπως και σε όλους τους στρατούς: βαναυσότητες, τρομοκρατία, μπούλινγκ, βιασμοί...
Ο Στρατός σε εκπαιδεύει Απάνθρωπα για να φερθείς  Απάνθρωπα στους πρόσφυγες-μετανάστες, στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΓΕΣ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα για τις ΕΔΕ  που διεξήγαγε μετά την Αυτοκτονία του συνφάνταρου Ευαγγελάτου, ο οποίος οδηγήθηκε σε Αυτοκτονία υπηρετώντας στο ΚΕΤΧ Πάτρας.
Διαβάζουμε λοιπόν:
«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ, καθώς νέα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουν αύξηση κατά 15 % στις αυτοκτονίες στρατιωτών, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό στους αρμόδιους επιτελείς.
Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσε και η USA Today, επικαλούμενη πηγές τόσο του Κογκρέσου όσο και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι 580 στρατιώτες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2020.


Πρόκειται για έναν αριθμό που σίγουρα έχει «θορυβήσει» τους Αμερικανούς, καθώς οι 580 αυτοκτονίες δείχνουν μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με το 2019 (504 αυτοκτονίες), όμως από την άλλη το 2019 είχαν σημειωθεί λιγότερες αυτοκτονίες από το 2018 (543 αυτοκτονίες). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλάσκα αποτελεί την περιοχή με αρκετές αυτοκτονίες, αφού εκεί σημειώθηκαν έξι μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2020. 
Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περισσότεροι από 30.000 στελέχη που είναι είτε στην ενεργό υπηρεσία είτε απόστρατοι βετεράνοι πολέμων μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, έχουν αφαιρέσει τη ζωή τους. 
Ο αριθμός αυτός, αναφέρει η μελέτη, ήταν σχεδόν τριπλάσιος από τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου. 
Πρέπει τώρα να βγει στο προσκήνιο ένα σύγχρονο Αντιπολεμικό κίνημα με εργατικό, αντικυβερνητικό, αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, Διεθνιστικό προσανατολισμό.
Κρίκος της προσπάθειας μας η πάλη μας για να μην Υπογραφεί η 5χρονη Πολεμική Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. Η Εναντίωση μας στην Πολεμική Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.
Απάντηση μας η οικοδόμηση Κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Η Συγκρότηση ενός Αντιπολεμικού-Διεθνιστικού-Συντονισμού.
Για την ανάπτυξη κοινών αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία, σε Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις των αντεργατικών επιλογών και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, ενάντια σε ΝΑΤΟ και σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.   
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com


Με πληροφορίες από: The Hill / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου