Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

289 ΤΠ Σαμοθράκης: Μεγάλα τα προβλήματα των φαντάρων που αναλαμβάνουν υπέρογκα κόστη ενώ η κυβέρνηση δαπανά δις ευρώ για Εξοπλισμούς

Ανησυχίες και δυσαρέσκεια εκφράζουν μεταξύ πολλών άλλων και οι φαντάροι του 289 ΤΠ στη Σαμοθράκη για διάφορες πτυχές της χακί καθημερινότητας που μοιράζονται πλέον Υποχρεωτικά. 
Όπως είναι γνωστό, στους νεοσύλλεκτους χορηγούνται ελάχιστα στρατιωτικά είδη με αποτέλεσμα οι φαντάροι να ξοδεύουν πολλά χρήματα για την αγορά επιπλέον εξοπλισμού. 
Επιπλέον ο "μισθός" που παίρνουν οι στρατευμένοι είναι αστείος καθώς τα 8,60 ευρώ το μήνα δεν φτάνουν για απολύτως τίποτα, ενώ τα έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας, με εισιτήρια στα ΜΜΜ, προμήθεια ζεστών ρούχων, υλικά για προσωπική καθαριότητα, ξυριστικά κλπ. 
Οι φαντάροι απαιτούμε την παροχή όλων των απαραίτητων ειδών για τη διαβίωση μας και ειδικό επίδομα στρατευμένων για όλα τα έξοδα που προκύπτουν από την υποχρεωτική μας θητεία. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα τα έξοδα προτίθεται και το ποσό (60-70 ευρώ) που πολλοί συνάδελφοι κλήθηκαν να πληρώσουν σε ιδιωτικές δομές υγείας για το απαιτούμενο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό πριν καταταγούν!
Οι φαντάροι του 289 ΤΠ στη Σαμοθράκη κρίνουμε αρνητικά το γεγονός ότι δεν έχει παραχωρηθεί σε όλους ντουλάπι (φοριαμός) αποθήκευσης των αποσκευών και των προσωπικών μας ειδών αλλά και του στρατιωτικού εξοπλισμού (εξάρτηση και κράνος) τον οποίο έχουμε χρεωθεί, με αποτέλεσμα να τα αφήνουμε στο πάτωμα κάτω από τα κρεβάτια μας με την υγειονομική προστασία να απουσιάζει πλήρως και με κίνδυνο να χαθούν ή να φθαρούν. 
Σχετικά με την πανδημία, ειδικότερα σήμερα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων, τα μέτρα προστασίας είναι μόνο επιφανειακά.

Τέλος, ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος ξεκούρασης είναι πολύ περιορισμένος. 
Οι φαντάροι δεν είμαστε σκλάβοι για να δουλεύουμε και να κάνουμε υπηρεσίες πολλές ώρες ημερησίως και μάλιστα χωρίς πληρωμή και παροχές. 
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους σε όλη τη χώρα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, αξιοπρεπείς ρυθμούς διαβίωσης, καλό και ζεστό φαγητό, ρουχισμό, είδη καθαριότητας, χώρο αποθήκευσης, ελεύθερο χρόνο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου