Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ώρες αγωνίας για 400 πρόσφυγες

Ώρες αγωνίας για 400 πρόσφυγες
efsyn.gr
Πρακτικές Σαλβίνι από την κυβέρνηση που έφερε στα όρια τους εκατοντάδες ανθρώπους. Στην προσπάθεια τους να βρουν ένα καλύτερο αύριο εκατοντάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν το δύσκολο ταξίδι από την Τουρκία προς την Ιταλία αλλά «κόλλησαν» στο Αιγαίο χωρίς φαγητό και νερό μέχρι να συνδράμει το Λ.Σ. με χρονοκαθυστέρηση και να τους μεταφέρει σε ασφαλές λιμάνι.

Σε Γολγοθά εξελίχθηκε το ταξίδι 400 προσφύγων που ξεκίνησαν από την Τουρκία (σ.σ. πριν από πέντε ημέρες) με προορισμό την Ιταλία αλλά περίπου στα μισά του δρόμου (ανοικτά της Κρήτης) βρέθηκαν να πλέουν με το σκάφος τους ακυβέρνητο (σ.σ. Πέμπτη πρωί) εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Ταλαιπωρημένοι, χωρίς φαγητό και νερό έζησαν τον εφιάλτη στη θάλασσα με την ελληνική κυβέρνηση να ξεσηκώνει πρακτικές α λα Σαλβίνι και αντί να ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση διάσωσης αρκέστηκε να παρακολουθεί το περιστατικό να εξελίσσεται και παράλληλα υπέβαλλε αίτημα στην Άγκυρα να παραλάβει το πλοίο.

Τελικά, μετά από δύο 24ωρα αγωνίας ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς τους σε ασφαλές λιμάνι και συγκεκριμενά σε αυτό της Κω.

Νωρίτερα, μαρτυρίες που μετέδωσε η οργάνωση Aegean Boat Report, συνοδευόμενες από οπτικοακουστικό υλικό, ανέφεραν πως υπήρξε ένα λιποθυμικό επεισόδιο με νεαρό άνδρα να μην αντέχει στις κακουχίες ευρισκόμενος για πέμπτη συνεχή μέρα χωρίς τα στοιχειώδη εφόδια.


Λιποθυμικό επεισόδιο την Παρασκευή (29/10) στο πλοίο με τους 400 πρόσφυγες/https://aegeanboatreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου