Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη διαδήλωση απάντηση σε φασίστες και κυβέρνηση – 7 Οκτώβρη Εφετείο 6.30 μ.μ. και πορεία στη βουλή

▸Με μια μεγάλη κινητοποίηση αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, καθώς και οργανώσεις της μαχόμενης και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς απαντούν στην προκλητική κλιμάκωση της φασιστικής βίας, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στην επέτειο ενός χρόνου από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με το τεράστιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καλείται συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Εφετείο και θα ακολουθήσει πορεία στη βουλή.

Ήδη ανακοίνωση κάλεσμα για την κινητοποίηση έχει βγάλει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα-Πειραιά και η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι-Οι ναζί στη φυλακή».

«Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων. Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.
Η θεωρία των δύο άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, θέλοντας να εξισώσει τα θύματα με τους θύτες, είναι ξανά βαμμένη με αίμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει για μία ακόμη φορά. Το κάναμε στο Εφετείο πέρυσι που κατέληξε στην καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Το κάναμε φέτος στις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι και στην Σταυρούπολη.
Θα το κάνουμε ξανά την Πέμπτη 7 Οκτώβρη σε μια πορεία που θα ξεκινήσει από το Εφετείο συμβολίζοντας την περυσινή ιστορική νίκη και θα καταλήξει στην Βουλή θέλοντας να δώσουμε ένα κεντρικό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά όλων των εκφάνσεων.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού.

Ήδη σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες έχουν πάρει αποφάσεις για αντιφασιστική κινητοποίηση την Πέμπτη. Ημέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία έχει κηρύξει την 7 Οκτώβρη η ΟΛΜΕ.

Σε μέρα αντιφασιστικής πάλης καλεί λαό και νεολαία να μετατρέψουν την 7 Οκτώβρη το ΝΑΡ, έτσι ώστε «να σηματοδοτήσει μια μαζική πανκοινωνική και πανελλαδική αντίδραση στους φασίστες και την κυβέρνηση που τους καλύπτει». Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ καλούν στην κινητοποίηση στο Εφετείο στις 6.30 μ.μ. και στην πορεία στη βουλή.

Στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί στις 7 Οκτώβρη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας, Υπεραστικοί, Κίτρινα Ποδήλατα, Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Ποτ Πουρί, Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek.

Επίσης, στις 7 Οκτώβρη καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 7.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε πορεία προς το Σύνταγμα, όπου θα συμμετέχουν στην αντιφασιστική συναυλία, σωματεία και συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ.

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου