Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

76 ΜΕ Πάτρας: Ποιος συγκαλύπτει τους Αξιωματικούς που απαιτούν δωράκια για τη μονάδα και Υποχρεώνουν φαντάρους να κάνουν Ιδιαίτερα στα παιδιά τους για να δώσουν Άδεια;

Αλήθεια, ποιος Συγκαλύπτει και Ανέχεται τους Αξιωματικούς που απαιτούν δωράκια για τη μονάδα και Υποχρεώνουν φαντάρους να κάνουν Ιδιαίτερα στα παιδιά τους για να δώσουν Άδεια; 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για πολλοστή φορά δέχτηκε και δημοσιοποίησε τις καταγγελίες συνφάνταρων αλλά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στέκουν Αδιάφορα, διαιωνίζοντας αυτή την Απαράδεκτη και άθλια κατάσταση.
Το μήνυμα Ανοχής που στέλνεται στην 74 ΜΕ Πάτρας αποθρασύνει τους Αξιωματικούς που κανείς δεν ελέγχει.
Αποτέλεσμα;
Αντί να μειωθούν οι υπηρεσίες λόγΩ της καταγγελίας παραμένουν ίδιες χωρίς να υπάρχουν εξοδούχοι!
Σήμερα ένας συνφαντάρος μας πήρε αναβολή και άλλος ένας προχτές Απόσπαση για ΚΕΤΧ.
Αλήθεια, τι απαντά το ΓΕΣ;
Θυμίζουμε:
76 ΜΕ Πάτρας : έχουν τους φαντάρους γραμμένους στα αρχίδ@@ τους και απαιτούν να κάνουν Δωράκια στη Μονάδα!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Σας γράφω από το στρατόπεδο 76 ΜΕ της Πάτρας που υπηρετώ εδώ και αρκετούς μήνες. 
Όποιος στρατιώτης δεν έχει να προσφέρει οικονομικά και προσωπικά δεν ανταμείβεται με τιμητικές άδειες και υπηρεσιακά λίγων ωρών. 
Ζητάμε υπηρεσιακά σημειώματα για να πάμε στα σπίτια μας και να πάμε να δουλέψουμε και μας λένε ότι δεν έχουμε προσφέρει στην μονάδα για να έχουμε απαίτηση από τέτοια. Μας αναγκάζουν να πάρουμε την κανονική άδεια μας και όταν τελειώσει αυτή ζητάμε άδεια που μας έχουν πει ότι θα μας δώσουν παραπάνω και μας φωνάζουν, κάνοντας bulling και ότι έχουμε θράσος που ζητάμε άδεια χωρίς να έχουμε.

Χωρίς να υπάρχει δύναμη ανεβάζουν τις υπηρεσίες με σκοπό να δουλεύουμε πέρα από τις υπηρεσίες που κάνουμε στις αποθήκες καθημερινά και να μην μπορούμε να βγούμε εξοδούχοι να πλύνομε τα ρούχα μας που είναι γεμάτα σκόνη και λερωμένα από τις αποθήκες και τα κιβώτια. 
Έχουν γεμίσει το στρατόπεδο με κάμερες και ζήτησαν από στρατιώτη να φέρει κι άλλες να τοποθετήσει, με αντάλλαγμα άδεια τιμητική και μας είπαν ότι τις παρακολουθούν από το σπίτι στην τηλεόραση και οποίος κάνει παράπτωμα θα τιμωρείται.

Εάν είχα την οικονομική δυνατότητα θα έκανα μήνυση για προσωπικά δεδομένα γιατί υπάρχουν φορές που κυκλοφορούμε εντός θαλάμου με τα εσώρουχα. 
Ζητάμε στην αναφορά να μεταβούμε στο ΚΕΤΧ να πληρωθούμε ή να πάμε στο γιατρό και η απάντηση είναι ότι δεν χωράμε στο τζιπάκι γιατί η καναδέζα είναι για τους ανώτερους και δεν την παίρνει κανένας με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε 5-6 άτομα στο τζιπάκι και μετά να μας τιμωρούν γιατί δεν φοράμε μάσκα στην αναφορά. Από ποτέ η Καναδέζα του στρατού δεν ανήκει στο προσωπικό -στρατιώτες και κάποιοι ελάχιστοι μπορούν να βγαίνουν με αυτήν εκτός στρατοπέδου και να πηγαίνει σπίτι τους;;;

Με 8,5 ευρώ το μήνα που παίρνουμε πως μπορώ εγώ να πληρώνω 1 ευρώ κρουασάν και 1 ευρώ καφέ στο κψμ και να λένε όλοι πόσα λεφτά βγάζει το κψμ. Εδώ αναρωτιούνται τι τα κάνουν τόσα λεφτά που βγάζουν από το κψμ.

Όταν ζητάμε ακρόαση μας ξεφτιλίζουν στην αναφορά με βρισιές και άλλες λέξεις όπως "αν δεν βγείτε εξοδούχοι κάποιος άλλος θα πηδά@@ τη γκόμενές σας" και ότι μόνο αυτοί έχουν την δικαιοδοσία να ζητάνε και να δίνουν.
 Κλειδώνουν τα εστιατόρια που είναι και χώρος αναψυχής με σκοπό να μην έχουμε να κάτσουμε πουθενά μετά την υπηρεσία μας το πρωί και να καθόμαστε έξω σε σκαλοπάτια και κάτι ΚΑΡΕΚΛΕΣ σε ένα χωράφι μαζί με τα σκυλιά που είναι γεμάτα τσιμπούρια και αρρώστιες. 
Ζητάμε από το διμοιρίτη κατανόηση και να μιλήσουμε μαζί του και αυτός μας λέει ότι κουμάντο κάνει ο διοικητής λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα. 
Απαιτούνται καθαριότητες καθημερινά και όταν ζητάμε καθαριστικά μας λένε να φέρουμε από το σπίτι μας. 
Μας ανάγκασαν να βγάλουμε τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια εκτός στρατοπέδου γιατί δεν τα είχαμε παρκάρει σωστά και κάποια στελέχη παρκάρουν σε θέσεις για 2 αυτοκίνητα, και μας είπαν ότι "στα αρχίδ@@ τους η περιουσία μας γιατί μας την αγόρασε ο μπαμπάς μας".
Ενώ μας λένε ότι χρειαζόμαστε να παίρνουμε τηλέφωνο στη μονάδα όταν είμαστε εξοδούχοι, όσες φορές έχει τύχει σε στρατιώτες να πάρουνε τηλέφωνο ότι κάτι έτυχε και θα καθυστερήσουν, την άλλη μέρα είναι στην αναφορά και τιμωρούνται και για παραδειγματισμό όπως λένε ανεβάζουν και τις υπηρεσίες για να μην βγαίνουν πολλοί έξω.

Και για να τελειώνω εάν πχ ήταν φαντάρος ο γιος του διοικητή ή άλλων στελεχών θα τον άφηναν να σπρώχνει το τζιπάκι κάθε πρωί να πάρει μπροστά, 
θα του έδιναν κανονική άδεια να πάει να δώσει μαθήματα και όχι φοιτητική , 
θα έλεγαν να μην δώσει αίμα για να μην πάρει αιμοδοτική 
και να βγάλει το αμάξι από το στρατόπεδο ;; 
Θα έβριζαν και θα μείωναν την οικογένεια του;; 
Θα ζήταγαν πράγματα να φέρει από το σπίτι του;; 
Ή θα ήταν όλη την ώρα σε άδεια όπως αρκετοί στρατιώτες που έφεραν καναπέδες, χλωρίνες, air condition, κάμερες, σημειώσεις για παιδιά αξιωματικού και καφέδες για να βγάζει έσοδα το κψμ; 
Εγώ προσωπικά δεν νιώθω στρατιώτης αλλά δούλος και υποχείριό τους. Δεν είναι τυχαίο που έρχονται συνέχεια ψυχολόγοι στη μονάδα και μας ρωτάνε πως είμαι εδώ και πως περνάμε.

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες; 
Απαιτούμε την παρέμβαση το ΓΕΣ.
Γνωρίζουν πολλοί τι συμβαίνει στην 76 ΜΕ.
Οι καταγγελίες είναι επαναλαμβανόμενες.
Όμως όχι μόνο μεταφέρουν το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης στους φαντάρους φορολογώντας έμμεσα τις οικογένειες μας...
Αλλά επίσης, απαιτούν από τους συνφάνταρους να κάνουν δωράκια, αναλαμβάνοντας και το κόστος συντήρησης της μονάδας.
ΑΙΣΧΟΣ
Και όμως αυτό το Υπουργείο Άμυνας της κυβέρνησης της ΝΔ δαπανά δεκάδες δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.
Και εκμεταλλεύονται οικονομικά τους φαντάρους που αμοίβουν με 8,7 ευρώ!
Ξεφτίλα!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου