Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Μεγάλη ανησυχία σκορπά στην κυβέρνηση η νέα Δημοσκόπηση λόγω του οξυμένου κοινωνικού ζητήματος

Κρίμα τα λεφτά που παίρνουν τα κανάλια και οι επικοινωνιολόγοι.
Αν τα στοιχεία που περιλαμβάνει η νέα Δημοσκόπηση είναι αληθινά τότε η ανησυχία της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολύ μεγάλη.
Μπορεί λοιπόν να μας έχουν πρήξει με τις αγορές όπλων, τις φοβερές και τρομερές συμφωνίες του Μεγάλου Πολέμαρχου Μητσοτάκη, αλλά οι συμπολίτες μας αγωνιούν για τους Μισθούς, την Εκπαίδευση, την Ανεργία και κυρίως την Ακρίβεια.
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ζητήματα πολύ κεντρικά για την ακροδεξιά ατζέντα της κυβέρνησης όπως το ζήτημα της ασφάλειας έχουν υποχωρήσει πολύ. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει Παρελάσεις αδιαφορώντας για τον Κορονοιό αλλά οι πολίτες φαίνεται να της επιρρίπτουν ευθύνες σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας, κάτι που με τον καιρό αυξάνεται.
Έτσι, ενώ στις αρχές, τον Μάρτιο του 2020 υπήρχε ένα μεγάλο επίπεδο συμφωνίας για τους χειρισμούς, και η αρνητική γνώμη βρισκόταν στο 18% ενώ η θετική στο 80%, πλέον η αρνητική βρίσκεται στο 58% ενώ η θετική στο 40%!

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. 
Εκεί, η πανδημία έχει πάει στην… 6η θέση με μόλις 20%, λες και ξεπεράστηκε.
Αντιθέτως, στην πρώτη θέση βρίσκεται το ζήτημα των μισθών και των συνθηκών εργασίας, και ακολουθούν τα "εθνικά θέματα".
Μπορεί λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα κανάλια και τα ραδιόφωνα να παίζουν πόλεμο και να προπαγανδίζουν την "τουρκική επιθετικότητα', αποκρύπτοντας φυσικά το οξυμένο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, αλλά...
Σε ερώτηση για την ακρίβεια το 95% απαντά ότι θα επηρεάσει το μέσο νοικοκυριό.

Η φοβερή προπαγάνδα που έχουμε υποστεί και ο τρομερός καθεστωτικός Μονόλογος έχουν ως αποτέλεσμα στην δημοσκόπηση να εκφράζεται η συμφωνία με την ελληνογαλλική συμφωνία. Στη συγκεκριμένη, το 69% θεωρεί ότι ισχυροποιεί τη χώρα μας και το 68% τη βλέπει συνολικά θετικά.
Αλλά, τα Δισεκατομμύρια των εξοπλισμών μιας χρεοκοπημένης χώρας που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι μετανάστευσαν στο εξωτερικό λόγω των οικονομικών αδιεξόδων, σκορπούν ανησυχία.
Εκφράζεται λοιπόν ένας έντονος προβληματισμός, και έχει να κάνει με το κατά πόσο οι δαπάνες αυτές θα φέρουν νέα οικονομικά προβλήματα στο λαό μας.
Εκεί, προβληματισμένο ιδιαίτερα εμφανίζεται το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου