Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ολλανδία : Καταστολή διαδήλωσης για το δικαίωμα στη στέγαση


Καταστολή από την αστυνομία της διαδήλωσης για το δικαίωμα στη στέγαση. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας διεκδικώντας το δικαίωμα στη στέγαση.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν μέλη του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας και του Κινήματος Κομμουνιστικής Νεολαίας, τα οποία και στοχοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που κατέστειλαν την ειρηνική διαδήλωση.

Εφιπποι αστυνομικοί, δυνάμεις των ΜΑΤ και ασφαλίτες περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, ενώ κατά την εξέλιξη της πορείας προέβησαν απρόκλητα στη διάσπαση του μπλοκ των διαδηλωτών παρεισφρέοντας σε αυτό. Τα μέλη του Νέου ΚΚ Ολλανδίας και του Κινήματος Κομμουνιστικής Νεολαίας συγκρότησαν αλυσίδες προκειμένου να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση, ώσπου δέχτηκαν ενορχηστρωμένη επίθεση από άνδρες με πολιτικά. Το επόμενο κιόλας δευτερόλεπτο, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές και προχώρησαν στον ξυλοδαρμό και την προσαγωγή ενός ανήλικου διαδηλωτή, μέλους του Κινήματος Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Η διαδήλωση ήταν μέρος μιας σειράς παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων σε ολόκληρη την Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, που καθιστά ακόμα και την εύρεση στέγης αμφίβολη για μεγάλο κομμάτι του ολλανδικού λαού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την Ολλανδική Στατιστική Υπηρεσία, τον Αύγουστο του 2021 οι τιμές των ενοικίων αυξήθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι, ενώ σε σχέση με το 2013 το ενοίκιο της μέσης κατοικίας στην Ολλανδία είναι κατά 78% υψηλότερο!
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου