Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Κασμίρ: Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από αντάρτες

REUTERS/MUKESH GUPTA
Φωτογραφία αρχείου
Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε ότι πέντε μέλη του προσωπικού του σκοτώθηκαν από μαχητές στο Κασμίρ.
Τα μέλη του στρατού σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν μάχες κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης έρευνας τη Δευτέρα κοντά στη Γραμμή Ελέγχου, η οποία χωρίζει την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ που διεκδικούν η Ινδία και το Πακιστάν.

Το Κασμίρ διεκδικείται από τις δύο χώρες από το 1947, ενώ χωρίζεται από την λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, μολονότι αυτή δεν αποτελεί αναγνωρισμένα σύνορα.

Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον των δυνάμεων του στρατού από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί εν μέσω ενός κύματος δολοφονιών πολιτών από ύποπτους αντάρτες. Την περασμένη εβδομάδα, επτά πολίτες σκοτώθηκαν σε διάρκεια έξι ημερών, σε δολοφονίες που αποδίδονται στους μαχητές. Πολιτικοί σε όλη την περιοχή έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις.

Οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν έναν μαχητή από το Μέτωπο Αντίστασης (TRF), που οι ινδικές αρχές πιστεύουν ότι υποστηρίζεται από το Πακιστάν και βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες επθέσεις αμάχων.

Οι στρατιώτες περικύκλωσαν ένα χωριό στην περιοχή Πουντς, μετά από αναφορές ότι εκεί κρύβονταν ένοπλοι αντάρτες, δήλωσαν αξιωματούχοι στο ινδικό Κασμίρ. Ένας αξιωματικός και τέσσερις άλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ντέβεντερ Άναντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου