Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Το ελληνικό Λιμενικό των Επαναπροωθήσεων θα εκπαιδεύει το Λιμενικό των Βασανιστών της Λιβύης

Το ελληνικό Λιμενικό που βαρύνεται με τόσες καταγγελίες για παράνομες και εξίσου απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις αναλαμβάνει την εκπαίδευση του Λιμενικού της Λιβύης, οι άνδρες του οποίου καταγγέλλονται για βιασμούς και βασανισμούς, ενίοτε για βύθιση σκαφών απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών.
Βλέπουμε επομένως το πως το ελληνικό κράτος εργαλειοποιεί το προσφυγικό ζήτημα για να αναδείξει τον κατασταλτικό του ρόλο περιφρουρώντας τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. 
Παράλληλα το εντάσσει στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού αλλά και στην προσπάθεια του να παρέμβει ιμπεριαλιστικά στην Λιβύη ως τμήμα της απόπειρας αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου .
Είναι χαρακτηριστικό το πως συνδυάζονται όλα αυτά με συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Λιβύη ως επικεφαλής μιας επιχειρηματικής αντιπροσωπείας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με Λίβυους αξιωματούχους, όπως ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Χαλίλ Είσα για μια σειρά σημαντικών διμερών ζητημάτων.
Ο Έλληνας διπλωμάτης ζήτησε κατά την διάρκεια των δηλώσεων του, την απόσυρση των ξένων μαχητών και μισθοφόρων που βρίσκονται ακόμα στη Λιβύη, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε προξενείο στη Βεγγάζη, αλλά και η πρώτη χώρα που έφτασε στη Λιβύη με μια αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ακόμα τη σημασία των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου.


Ο Κώστας Φραγκογιάννης, πρότεινε την εκπαίδευση του Λιμενικού Σώματος της Λιβύης, κάτι που η λιβυκή πλευρά αποδέχθηκε.

Αλήθεια, ο λαός μας τι σχέση έχει με όλα αυτά.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί μια συγκεκριμένη επιθετική και επεκτατική πολιτική που έχει ως συστατικό της στοιχείο της ένταξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου- Καταστολής στη Μεσόγειο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Οπλιτών, την αύξηση των πολεμικών αποστολών στρατευμάτων εκτός συνόρων. Επίσης αναλαμβάνει συγκεκριμένο κατασταλτικό ρόλο εναντίον των προσφύγων και ως Χωροφύλακας των λαών. Ένας ρόλος που συνδυάζεται με τη διεκδίκηση μεριδίου ιμπεριαλιστικής λείας και πιο συγκεκριμένα συμβόλαια από την Ανοικοδόμηση της Λιβύης, μας χώρας που οδήγησε στην Καταστροφή η Συμμαχία των Προθύμων Ιμπεριαλιστών που στήριξε το ελληνικό κράτος. 
Αυτά τα στρατηγικά συμφέροντα, αυτές οι χυδαίες και βάρβαρες εκστρατείες, αυτός ο επαχθής-Εχθρικός ρόλος του ελληνικού κράτους εναντίον των λαών το φέρνει σε αντιπαράθεση με το Τουρκικό κράτος που κινείται για την υλοποίηση ανάλογων στόχων.
To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/10/1410.html
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com
Με πληροφορίες από: Libya Review / Φωτογραφίες αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου