Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Ακροδεξιά κυβέρνηση Πολωνίας: Χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, Τείχος και Νομιμοποίηση Επαναπροωθήσεων

Οξύνεται η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας με θύματα της καταστολής χιλιάδες μετανάστες – κυρίως από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και την Αφρική – που προσπαθούν να περάσουν σε κράτη της ΕΕ. Επίσημα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εφτά θάνατοι μεταναστών, ενώ πολλοί παραμένουν στη μεθόριο περιοχή μεταξύ των συνόρων, χωρίς φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσα στο κρύο και τις κακουχίες.

Πλέον, σχεδόν 6.000 στρατιώτες φυλάσσουν τα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία «αποτρέποντας τις παράνομες διελεύσεις» καθώς η Βαρσοβία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Μάριους Μπλάζτσακνίας. Σύμφωνα τη συνοριοφυλακή, μόνο τη Δευτέρα έγιναν 612 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων της Πολωνίας.

Στο μεταξύ το πολωνικό κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη βδομάδα νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να νομιμοποιήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών έξω από τα σύνορα της χώρας, παρά την υποβολή αιτήματος χορήγησης ασύλου. Το κοινοβούλιο έδωσε επίσης πράσινο φως για την κατασκευή τείχους στα σύνορα, κόστους 353 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου