Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Λεφτά για φρεγάτες αντί για τους εργάτες

Διαγωνισμός πατριωτισμού από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετοχή της Ελλάδας σε επικίνδυνους άξονες και θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα. Προ των πυλών και η πενταετής συμφωνία με τις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ψίχουλα δίνονται στον λαό για τη θέρμανση, ενώ η ακρίβεια λεηλατεί το φτωχικό εισόδημα.

«Πατριωτικό χρέος» χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης την υπερψήφιση της επικίνδυνης συμφωνίας με τη Γαλλία και της αγοράς των φρεγατών, των κορβετών και των Ραφάλ! Αναδεικνύοντας την Τουρκία ως «άμεση απειλή» ο Ν. Δένδιας (που κάποιοι κεντροαριστεροί βλέπουν ως… προοδευτική πτέρυγα στη ΝΔ!) ζήτησε «εθνική ενότητα». Δηλαδή «μην μιλάς, μην γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς». Πίσω όμως από τα βαρύγδουπα λόγια περί πατριωτισμού των νέων «τουρκοφάγων» κρύβονται τα κυνικά συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει να κερδίσει πόντους στην αντιπαράθεση με το τουρκικό. Γι΄αυτό θέλει να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος στρατιώτης της «Δύσης», του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γι’ αυτό ετοιμάζουν μια τρομερή συμφωνία με τις ΗΠΑ, που μετατρέπει όλη τη χώρα σε πολεμικό προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού. Όσο για το «πατριωτικό χρέος»… το μόνο χρέος που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το δημόσιο, που έχει φτάσει στο 220%. Ο λαός θα κληθεί πάλι να το πληρώσει…
Αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 14 Οκτώβρη

Ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων είναι η ακρίβεια στα πιο βασικά είδη, στη διατροφή κι ακόμα περισσότερο στη θέρμανση, που τα τιμολόγια ζεματάνε. Όταν μόνο η επιβάρυνση των νοικοκυριών από το ηλεκτρικό ρεύμα υπολογίζεται ένα δισ. μέχρι την άνοιξη, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα 500 εκατ. για όλα! Μεγάλο μέρος των εργαζομένων αποκλείεται ακόμα κι από τα ψίχουλα. Για παράδειγμα, το όριο για επίδομα θέρμανσης για δύο γονείς κι ένα παιδί είναι 20.000+3.000. Δηλαδή με μισθό 825 ευρώ για κάθε γονιό αποκλείονται. Οι «σούπερ εξαγγελίες» του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ πετάχτηκαν στα σκουπίδια σε λιγότερο από ένα μήνα. Το θέμα είναι το κίνημα να πετάξει στα σκουπίδια συνολικά την πολιτική του.
 Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου