Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Φαντάρος στην Αναφορά με το σώβρακο γιατί δεν του έδωσαν στολή!

Μας είπαν ότι οι ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα θα έφερναν ειρήνη και ευημερία. Τώρα μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε δεκάδες δις ευρώ για αγορές όπλων και να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Στρατιώτες καθώς οξύνονται οι ανταγωνισμοί τους και πρέπει να στείλουν στρατεύματα στο εξωτερικό σε εμπόλεμες ζώνες για να αναβαθμίσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ρόλο..
Και όλα αυτά έχουν συνέπειες.
Το δίλημμα "Κανόνια-ή Βούτυρο" σημαίνει ότι για να γίνουν οι κολοσσιαίες αγορές όπλων οι μισθοί και οι συντάξεις καθηλώνονται, η φτώχεια και η ανεργία θεριεύει, τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών αυξάνονται.
Τις συνέπειες τις ζουν και οι φαντάροι.
Συνεχείς οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από συνφάνταρους που καταγγέλλουν ότι εξαιτίας των περικοπών που γίνονται στα λειτουργικά έξοδα τους δίνουν ελάχιστο και άθλιο φαγητό.
Μας εκμεταλλεύονται ωμά φορτώνοντας μας το κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Αυτά συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό.
Στην Κύπρο, στην Εθνική Φρούρα, Έφεδρος εθνοφρουρός βγήκε στην αναφορά με το εσώρουχο καθώς είχε ζητήσει στολή, αλλά δεν είχαν να του δώσουν!
Ενώ στην Κύπρο αγοράζουν όπλα και προσλαμβάνουν χιλιάδες Επαγγελματίες Στρατιώτες, σημειώνεται σοβαρή έλλειψη αναλωσίμων, σε είδη ιματισμού και υπόδησης.
Δεν λείπουν τα ευτράπελα που μεταξύ σοβαρού και αστείου αναδεικνύουν την τραγικότητα της κατάστασης.
Ο συνάδελφος που κυκλοφορούσε με το σώβρακο στην μονάδα παρουσιάστηκε με όπλα κράνος, εξαρτήσεις, άρβυλα μπογιατισμένα ενώ κρατούσε την παλιά του στολή, που ήταν ήδη αρκετά στενή για να μη του μπαίνει, όμορφα σιδερωμένη στην κρεμάστρα.
Αλήθεια, πόσοι Έλληνες φαντάροι που για να καταταγούν πληρώνουν σε διάφορα είδη 200-400 ευρώ, δεν έχουν να διηγηθούν ανάλογες ιστορίες;
Να τονίσουμε ότι κουβαρντάδες Αξιωματικοί τον προέτρεψαν να αγοράσει με δικά του χρήματα νέα στολή αφού η υπηρεσία δεν παραχωρεί.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο που πρόσφατα αποκαλύφθηκαν οι offshore εταιρείες του Προέδρου Αναστασιάδη, το δικηγορικό γραφείο του οποίου βαρένουν τόσα σκάνδαλα. 
Κάτι βεβαίως που συμβαίνει και με τους αστούς κυβερνητικούς πολιτικούς.
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Μαζικά Παραπονούμενοι.
Το ΥΠΕΘΑ πρέπει να αναλάβει το συνολικό κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στις Πολεμικές συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
Να παλέψουμε μαζί ενάντια στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις και τις ΗΠΑ, ενάντια στις αποστολές ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό.
Να παλέψουμε ενάντια στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, τους Μεγαλοϊδεατιμούς και όλους τους ιμπεριαλιστές, την Καταστροφή για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τους αγωγούς και τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Συνάδελφοι, μόνο με κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
πληροφορίες από το armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου