Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Βενεζουέλα: Καταγγέλλει μαζική δολοφονία πολιτών της που έχουν μεταναστεύσει στην Κολομβία


Τη «μαζική δολοφονία» πολιτών της χώρας που έχουν μεταναστεύσει στην Κολομβία, μετά την «εξωδικαστική εκτέλεση» δύο εφήβων 12 και 18 ετών σε παραμεθόρια περιοχή, κατήγγειλε χθες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, ο Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ.
«Ο τρομακτικός αριθμός των νεκρών πολιτών της Βενεζουέλας μπορεί να φθάνει ως περίπου τους 3.000, θύματα του μίσους και της ξενοφοβίας», τόνισε ο Τ. Σάαμπ, κάνοντας λόγο για «μαζική δολοφονία» συμπατριωτών του στη γειτονική χώρα.

Οι θάνατοι των δύο εφήβων δεν ήταν «μεμονωμένο ή εξαιρετικό συμβάν. Τουλάχιστον 1.933 μετανάστες από τη Βενεζουέλα έχουν δολοφονηθεί και 836 είναι αγνοούμενοι. Από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο στην Κολομβία δολοφονήθηκαν 362 πολίτες της Βενεζουέλας», επέμεινε ο κ. Σάαμπ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, επικαλούμενος έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Εκτοπισμούς (CODHES).

Τη Δευτέρα, ο ΟΗΕ ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τη δολοφονία των δύο εφήβων, φωτογραφίες και βίντεο των οποίων έχουν κυκλοφορήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», έκρινε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, προσθέτοντας πως ήρθε σε επαφή με τις αρχές της Κολομβίας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου