Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον!


Νομίζουμε ότι όποιος παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων σε Ελλάδα και Τουρκία συνειδητοποίησε πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν τα δύο αστικά καθεστώτα, σε Ελλάδα και Τουρκία, το ένα το άλλο!
Μετά το τέλος της Στρατιωτικής Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποίησε την κορυφαία εθνικιστική και μιλιταριστική επίδειξη  αψηφώντας τις προειδοποιήσεις για την εκτίναξη των κρουσμάτων του Κορονοιού (με ολέθρια αποτελέσματα καθώς η Θεσσαλονίκη πλέον ξεπερνά σε αριθμό κρουσμάτων την Αθήνα με τον τετραπλάσιο πληθυσμό!), ο Υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος έκανε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι αναμένονται νέα πανάκριβα επεισόδια στην Κούρσα των Εξοπλισμών! 
Ποιο ήταν το μήνυμα του ΥΕΘΑ; “η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται”.
“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να θωρακίζεται επεκτείνοντας κι εντείνοντας τις αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε τη χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανέναν δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν“.
Προσέξτε τι λέει ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος.
Δεν δίνει μόνο βάρος στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, αλλά κυρίως τονίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο  περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που αναλαμβάνει να παίξει το ελληνικό αστικό κράτος. Η εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων του ελληνικού αστικού κόσμου, που είναι οι ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, ο έλεγχος των θαλάσσιων ροών εμπορίου-ενέργειας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, συνδέεται με τον ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναδεικνύονται σε Εγγυητές καπιταλιστικών συμφερόντων και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών σε Βαλκάνια-Μεσόγειο-Αφρική-Μ.Ανατολή.
Τι κάνει όμως η κυβέρνηση της Τουρκίας;
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο CNN Turk ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβού Τσαβούσογλου, τονίζει:
«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Και συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ:
«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί. Δεν μπορεί να μην πει κλέφτρα πέντε φορές την ημέρα την Τουρκία και να μην παραπονεθεί για αυτήν. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο», πρόσθεσε.
Παράλληλα, το καθεστώς Ερντογάν διαπραγματεύεται την αγορά και των εκσυγχρονισμό δεκάδων αμερικανικών αεροσκαφών F16, στο πλαίσιο όπως ονομάζεται της Διπλωματίας των Εξοπλισμών: που δίνω δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, μου παρέχεις διπλωματική υποστήριξη!
Το κλίμα "εθνικής ανασφάλειας", εθνικισμού, ρατσισμού και πολεμοκαπηλίας βολεύει και τα δύο αστικά κράτη που μας επιβάλλουν:
· Την κούρσα των τρομερών εξοπλισμών
· Τις Προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών
· Τις επεμβάσεις τους εναντίον των λαών

Συγκαλύπτουν ταυτόχρονα την Ανεργία και τα Αντεργατικά μέτρα, την Ακρίβεια και Φτώχεια, τον Αυταρχισμό και τον Ολοκληρωτισμό των αστικών κρατών.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Eurostat, Τραγική είναι η εικόνα στην Ελλάδα.
 1 στα 3 παιδιά κινδυνεύουν από φτώχεια στην Ελλάδα
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Ρουμανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (41,5%) το 2020, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (36,2%), την Ισπανία (31,8%) και την Ελλάδα (31,5%). 


Τι συμβαίνει όμως στην Τουρκία;
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2020, το 21% των νοικοκυριών βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας.
Ο πραγματικός φόβος για τους εργαζόμενους και την νεολαία είναι ο συνδυασμός ανεργίας και πτώσης του βιοτικού επιπέδου,
Το κόστος ζωής αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. 
Σημαντική αύξηση σημειώθηκε ήδη σε πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη και υγραέριο», τονίζει ο δρ Φατίχ Οζατάι, καθηγητής στο οικονομικό Πανεπιστήμιο TOBB της Άγκυρας.
Τα ποσοστά του καθεστώτος Ερντογάν πέφτουν. 
Για να εξυπηρετήσει τους στόχους της εσωτερικής αστικής πολιτικής, αλλά και της εξωτερικής, ετοιμάζεται να εισβάλλει σε Ιράκ και Συρία εναντίον των Κούρδων μαχητών που αποτελούν αιτία κι αφορμή της επεμβατικής του πολιτικής. 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις Μεγάλες Εθνικές Ιδέες, τα εθνικά-αστικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά κρατικά συμφέροντα που προβάλλουν για να νομιμοποιήσουν τον Επεκτατισμό και την Επιθετικότητα τους.
Να αναζητήσουμε του όρους πρέπει οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις της βίαιης ταξικής επίθεσης στους εργαζόμενους, της περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, στην επιβολή του κράτους Πολέμου/Καταστολής που μας θεωρεί και αντιμετωπίζει ως Ασύμμετρη Απειλή.

Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι Δεν Σκοτώνουν και Δεν Σκοτώνονται

Για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου