Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Επιχείρηση IRINI: η Ελλάδα πήρε τη διοίκηση σε μια ακόμη Διεθνή Αποστολή-τι δουλειά έχουν οι ναύτες σε όλα αυτά;

Τι δουλειά έχουν οι στρατεύσιμοι ναύτες με όλα αυτά;
Τι δουλειά έχουν οι ναύτες σε διεθνείς ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός χωρικών υδάτων;
Γιατί τους εμπλέκουν στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς τους;
Όλοι ξέρουν ότι η Λιβύη είναι πεδίο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού αλλά επίσης των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών που διεκδικούν μερίδιο της ιμπεριαλιστικής λείας της χώρας που βιώνει έναν ατέρμονο εμφύλιο πόλεμο και ένα μακάβριο πόλεμο για Αντιπροσώπων...  
Σε αυτές τις αιματοβαμμένες αντιθέσεις εμπλέκεται και η ΕΕ αποστέλλοντας ευρωπαϊκούς στόλους άλλοτε για να καταδιώξουν πρόσφυγες και άλλο τε για να κάνουν εμπάργκο όπλων.
Ενίοτε την ηγεσία του ευρωστόλου αναλαμβάνει Έλληνας Αξιωματικός.   
Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Τάραντα της Ιταλίας η παράδοση καθηκόντων Διοικητού Δύναμης Εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI από τον Ιταλό Rear Admiral Stefano Frumento στον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Μάγκο Διοικητού στη Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ,, παρουσία του Γάλλου Υποδιοικητή της Επιχείρησης ΙRINI (Deputy Operation Commander) Rear Admiral Jean-Michel Martinet.
Η κύρια αποστολή της επιχείρησης «IRINI», στην οποία συμμετέχουν εικοσιένα Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Εμείς καλούμε ναύτες και μόνιμο προσωπικό να αντιδράσουν και να αρνηθούν την συμμετοχή τους σε αποστολές εκτός χωρικών υδάτων.
Η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διεθνείς αποστολές και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εντείνεται.
Σε μεγάλο βαθμό οι κολοσσιαίοι πολεμικοί εξοπλισμοί εξυπηρετούν αυτούς τους βρώμικους πολέμους, με το ελληνικό κράτος να επιδιώκει την αναβάθμιση του ρόλο ως περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης από την ένταξη του στην νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής στη Μεσόγειο.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου