Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Mερικά συμπεράσματα για την βαναυσότητα στην Στρατιωτική Εκπαίδευση

Mερικά συμπεράσματα για την  βαναυσότητα στην Στρατιωτική Εκπαίδευση από μια Παλιο-Σειρούλα 
Η καταγγελία ΕΠ.ΟΠ. από το ΚΕΤΘ Αυλώνας για τα βάρβαρα καψόνια και τις άθλιες επιθέσεις από τους Αξιωματικούς προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Είναι χαρακτηριστικές οι απόψεις μιας Παλιο-Σειρούλας για την Στρατιωτική Εκπαίδευση με τις οποίες δεν ταυτιζόμαστε ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Θεωρούμε ότι η βία στην στρατιωτική εκπαίδευση δεν συμβαίνει γιατί οι Αξιωματικοί είναι αμόρφωτοι και κομπλεξικοί.
Απεναντίας, οι Στρατιωτικοί είναι μορφωμένοι σε σχέση με το παρελθόν και εφαρμόζουν σύγχρονα αμερικανικά και νατοϊκά εγχειρίδια εκπαίδευσης για να συντρίψουν την Προσωπικότητα και να εξασφαλίσουν την Υποταγή και την Πειθάρχηση πριν στείλουν φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη στον Έβρο και τα νησιά να διώξουν αδίστακτα τους πρόσφυγες ή σε αποστολές εκτός συνόρων, στην Σαουδική Αραβία και το Μάλι!
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Να μην Ψαρώσουμε και με την αμφισβήτηση μας να καταφέρουμε ο ΦΟΒΟΣ να αλλάξει πλευρά μέσα στα στρατόπεδα!
Με κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον Στρατό να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε ενάντια στην πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις βάσεις, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Mερικά συμπεράσματα για την Στρατιωτική Εκπαίδευση από μια Παλιο-Σειρούλα.
 ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Mερικά συμπεράσματα για την Στρατιωτική Εκπαίδευση από μια Παλιο-Σειρούλα 
     Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτά γίνονται και ίσως και πολύ χειρότερα απ' ότι περιγράφονται επειδή πολλά απ' αυτά (και χειρότερα - μέχρι και απειλή δολοφονίας σε ώρα υπηρεσίας από έναν καραβανά υπολοχαγό 50 χρονών - μια χουντοκουτσουλιά) τα βίωσα, όταν υπηρετούσα τη θητεία μου το 1977-79 για 28 μήνες. 
Είμαι σίγουρος πως ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στο στρατό. 
Δε μπορείτε να φανταστείτε τι εφευρίσκει ένας βάρβαρος φασιστοναζιστικά εκπαιδευμένος εγκέφαλος για να βασανίσει (κάτω απ' το ηλίθιο αιτιολόγημα της ...εκπαίδευσης!!! δημοκρατικά!!!!!- δημοκρατικότατα!!!!). 
Έχοντας και το "ελεύθερο" της ασύδοτης εξουσίας και της κάλυψης, που του δίνουν μερικά κομμάτια πανιά στο μανίκι ή δυο τρεις τσίγκοι στους ώμους (ένας θεός ξέρει πως τους τα δώσανε!!!), και οι δικτατορικοί κανονισμοί που τον καλύπτουν και τον απενοχοποιούν.
Σε κάποιον που περιστασιακά μόνο έχει κάτω απ' την εξουσία του θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόσει πάνω του ό,τι ο αρρωστημένος του εγκέφαλος γεννά μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει την ηλιθιότητα και ανικανότητά του! 
Βέβαια με αυτά τα ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ άτομα το κράτος κάνει τη δουλειά του (γι' αυτό και δεν τα πειράζει) μιας και στο στρατό μπορεί (τελευταία του ευκαιρία - μετά το στρατό έρχεται η ...δικαιοσύνη και η φυλακή!!!) να παρέμβει τόσο άμεσα στην υποταγή και στον εξευτελισμό και κλονισμό της προσωπικότητας του κάθε νέου των 18-22 χρονών που του παραδίδεται αμαχητί, για να τον κρατά υποταγμένο στην υπόλοιπη ζωή του. 
Εκεί τον εκπαιδεύει στην ιδεολογία και πράξη της απόλυτης υποταγής και στο λογικοφανές (λογική δεν υπάρχει) και στο παράλογο! 
Έτσι ο πολίτης μεταστρατιωτικά (στην πλειοψηφία του) γίνεται ένα υποταγμένο, υπάκουο και καλόβολο για την εξουσία ανθρωπάκι που φοβάται και τον ίσκιο του! 
Έτσι βάδιζε το μοντέλο της ..."στρατιωτικής εκπαίδευσης!!! 
Στις μέρες μας όμως στη γενική του εφαρμογή το μοντέλο αυτό (ως αντιφατικό της ατομικιστικής, ανταγωνιστικής, νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας) τείνει να .. εγκαταλειφθεί (ως μη αποδοτικό ή πεπερασμένο) και αντικαθίσταται από περισσότερο "αμερικάνικα", εκσυγχρονισμένα μοντέλα. 
Φυσικά τα υπολείμματά του (ισχυρά ακόμη) μέχρι να εξαλειφθούν θα υπάρχουν, θυμίζοντας το "θάνατο του τέρατος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου