Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ποια είναι η ομάδα Propatria- Μέλος της ο 30χρονος φασίστας που συνελήφθη (pics)

Γνωστή στην αστυνομία η δράση του. Φασίστας, αντιεμβολιαστής και μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που είναι «αδερφάκι» της Χρυσής Αυγής
Ο 30χρονος που συνελήφθη για την άγρια φασιστική επίθεση σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ, το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Νέα Ηρακλείου Αττικής είναι σύμφωνα με πληροφορίες γνωστός στην αστυνομία αφού ο οποίος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για τα επεισόδια στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα και τον Μάρτιο του 2019 για επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι μέλος της νεοναζιστικής ομάδας Propatria, «αδερφάκι» της Χρυσής Αυγής.

Στο blog που διαθέτουν στο internet τάχθηκαν υπέρ των νεοναζί που προκάλεσαν τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αναρτώντας φωτογραφίες και σχολιάζοντας μεταξύ άλλων στο αντικομμουνιστικό τους ντελίριο: «Η Νεολαία δείχνει τον δρόμο και η νεολαία είναι το μέλλον πόσο μάλλον η Εθνική νεολαία που αγαπάει και πολεμάει για την Ελλάδα».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκάκης που έχει χαρτογραφήσει τις νεοναζιστικές, ακροδεξιές οργανώσεις στην Ελλάδα ανάμεσά τους και την Propatria:

«Mια σκληρή ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει ευθεία διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή και μέλη της φωτογραφίζονται με γνωστά στελέχη της μεγάλης μητρικής ναζιστικής οργάνωσης. Οι Propatria είναι από τις ομάδες που φροντίζουν να κινούνται αμιγώς στο σκοτάδι της παρανομίας και που προσπαθούν να καλύψουν το κενό των, αποσυρμένων λόγω της δίκης, Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μέλη των ProPatria ήταν ανάμεσα στους ναζί που σήκωσαν το 2018 στο ΟΑΚΑ τη σημαία του «μαύρου ήλιου» (Schwarze Sonne), ενός από τα πιο σκοτεινά σύμβολα της ναζιστικής περιόδου».

Η φασιστική οργάνωση τα τελευταία χρόνια έχει εξαπολύσει πλήθος επιθέσεων κατά μελών αντιφασιστικών ομάδων, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τα μέλη της Propatria, αυτοπροσδιορίζονται ως ριζοσπάστες, εθνικιστές, φασίστες, εθνοσοσιαλιστές και λειτουργούν ως πολιτοφυλακή ενώ όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους διατηρούν σχέσεις εθνικιστικές οργανώσεις του εξωτερικού που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, όπως τους White Rex στη Ρωσία, τους Greifvogel Wear στη Γερμανία και το Pride France στη Γαλλία.

Μέλη των ProPatria ήταν ανάμεσα στους νεοναζί που σήκωσαν το 2018 στο ΟΑΚΑ τη σημαία του «μαύρου ήλιου» (Schwarze Sonne), τα πιο σκοτεινά σύμβολα της ναζιστικής περιόδου.

ΠΗΓΗavgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου