Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Οι Δολοφόνοι του Ισραήλ χτυπούν στην Συρία και όλοι σιωπούν! Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές νεκροί σε πλήγμα του Ισραήλ

Πέντε φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα χθες Σάββατο εναντίον στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη συριακή πρωτεύουσα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι δύο σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν εκτοξεύθηκε «ομοβροντία πυραύλων εδάφους-εδάφους», κατηγορώντας για την επίθεση το Ισραήλ, γείτονα της εμπόλεμης Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η περιοχή που επλήγη φιλοξενεί αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλων παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, καθώς και θέσεις του στρατού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ορκισμένοι εχθροί του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ και το Ιράν υποστηρίζουν στρατιωτικά τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

Το πλήγμα «κατέστρεψε φορτίο όπλων και πυρομαχικών που ανήκε στη Χεζμπολάχ και στους Ιρανούς», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα. Πέντε μαχητές φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πληροφορίες της ΜΚΟ δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις χθες το μεσημέρι. Είναι σπάνια τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον θέσεων στη Συρία υπό το φως της ημέρας και με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές, σχεδόν όλες αεροπορικές, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά. Το Ισραήλ διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Τη 14η Οκτωβρίου, ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου