Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει θεριέψει η καθεστωτική προπαγάνδα σχετικά με το ρόλο των Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μέρα που οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και καθηγητές, μαζί με του Τουρκολόγους πράκτορες και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς να μην πλασάρουν Ψέματα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ υπερασπίζουν την Άμυνα της Ελλάδας!
"Λέγε λέγε κάτι θα μείνει", υποστήριζε ο ΝΑΖΙ Γκαίμπελς, μια μέθοδος που ακολουθούν τα δημοσιογραφικά τσιράκια της κυβέρνησης και της πρεσβείας.
Όμως οι ΗΠΑ έχουν μετατρέψει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε Πολεμικό τους Ορμητήριο εναντίον της Ρωσίας, ενώ οι βάσεις εντάσσονται στους επιθετικούς τους σχεδιασμούς επίσης ενάντια σε Κίνα και Ιράν.
Οι κίνδυνοι για τον λαό μας είναι προφανείς.
Ολοένα περισσότερο γίνεται ευκρινής η Απειλή Πυρηνικού πλήγματος καθώς τα σενάρια αλλά και οι ασκήσεις με αντικείμενο τον Πυρηνικό Πόλεμο έρχονται στο προσκήνιο.
Είναι και πάλι η Ελλάδα που παίζει συγκεκριμένο ρόλο σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Στα Χανιά λοιπόν σχεδιάζουν τον Πυρηνικό Πόλεμο του ΝΑΤΟ! Η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα αυτών των σχεδιασμών αλλά εντάσσεται και αυτή στους σχεδιασμούς.
Αναφερόμαστε στο συμπόσιο Πυρηνικής Πολιτικής της Συμμαχίας 2021 (NATO Nuclear Policy Symposium 2021) που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στα Χανιά.
Το συμπόσιο συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και την διεθνή γραμματεία του ΝΑΤΟ, ενώ την διεξαγωγή και υλοποίηση συντονίζει η γενική διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ).
Σκοπός του συμποσίου – το οποίο απευθύνεται σε υψηλά στελέχη και αξιωματούχους των υπουργείων ‘Αμυνας και Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας – είναι η ανταλλαγή απόψεων για θέματα πυρηνικής πολιτικής. Το ΝΑΤΟ θα εκπροσωπήσει η διευθύντρια Πυρηνικής Πολιτικής της Συμμαχίας Jessica Cox, ενώ το ΥΠΕΘΑ ο γενικός διευθυντής ΠΕΑΔΣ Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος.
Το Συνέδριο δεν έρχεται από το πουθενά.
Σας θυμίζουμε το εξής αποκαλυπτικό άρθρο:
ΝΑΤΟ: Ετοιμάζει γενικό σχέδιο ενάντια στην Ρωσία
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Οι πολεμικές προετοιμασίες σε επίπεδο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας πρέπει να χτυπήσουν το καμπανάκι του Αντιπολεμικού κινήματος. Πλέον γίνεται λόγος ακόμη και για χρήση Πυρηνικών όπλων, ενώ η τεχνολογία που εντάσσεται στα πολεμικά οπλοστάσια δίνει απίστευτες δυνατότητες καταστροφής και αλλάζει τους όρους διεξαγωγής του πολέμου
Το προπαγανδιστικό κείμενο που αναδημοσιεύουμε προκαλεί ανησυχία. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Πρέπει να τονίσουμε ότι πλέον το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει με ενιαίο Ρωσία και Κίνα.
Το ελληνικό κράτος παίζει κεντρικό ρόλο σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Τα «υπερ-όπλα», που αποκαλύφθηκαν το 2018, περιλαμβάνουν υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ που θα μπορούσαν να αποφύγουν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν την Πέμπτη σε ένα νέο γενικό σχέδιο για την άμυνα ενάντια σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση σε πολλά μέτωπα, επιβεβαιώνοντας μια προσπάθεια να αποθαρρυνθεί η Μόσχα, παρά τη νέα εστίαση της Συμμαχίας στην Κίνα, δήλωσαν διπλωμάτες και αξιωματούχοι.
Η στρατηγική, όπως αναφέρουν, υπερβαίνει τα υφιστάμενα περιφερειακά αμυντικά σχέδια και στοχεύει στην προετοιμασία για οποιαδήποτε ταυτόχρονη επίθεση στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, πιθανώς συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με χρήση πυρηνικών όπλων, εισβολών δικτύων υπολογιστών ή επιθέσεων από το διάστημα.
Αξιωματούχοι και διπλωμάτες διευκρινίζουν ότι καμία επίθεση δεν είναι επικείμενη. Η Ρωσία αρνείται κάθε πρόθεση που μοιάζει με πόλεμο, αναφέροντας ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη με αυτές τις προετοιμασίες.
Από την άλλη, Αμερικανοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες του ΝΑΤΟ και πρώην αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η «αντίληψη για την αποτροπή και την άμυνα στον ευρωατλαντικό χώρο» είναι απαραίτητη καθώς η Ρωσία αναπτύσσει προηγμένα οπλικά συστήματα και αναπτύσσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα συμμαχικά σύνορα.
«Αν υπάρξουν τέτοιου είδους μεγάλες συγκρούσεις, θα απαιτηθεί δραστηριότητα σε ολόκληρο τον τομέα των επιχειρήσεων», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ. «Διάφορα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν ταυτόχρονα και αυτό απαιτεί πραγματικά ολιστικό σχεδιασμό», πρόσθεσε.
Τον Μάιο, η Ρωσία συγκέντρωσε περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων από τότε που η Μόσχα προσάρτησε την Κριμαία το 2014, όπως αναφέρουν δυτικοί αξιωματούχοι. Τον Σεπτέμβριο, η Ρωσία χρησιμοποίησε νέα ρομπότ μάχης σε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με την πρώην Σοβιετική σύμμαχό της Λευκορωσία. Οι ασκήσεις αυτές έχουν ανησυχήσει τους συμμάχους της Βαλτικής.
Με τη Ρωσία να αναβαθμίζει ή να αντικαθιστά τα σοβιετικά στρατιωτικά διαστημικά συστήματα για ενδεχόμενη επίθεση σε δορυφόρους σε τροχιά, αναπτύσσοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να διαταράξει τα συμμαχικά συστήματα διοίκησης, η Μόσχα αναπτύσσει επίσης «υπερ-όπλα».
Τα «υπερ-όπλα», που αποκαλύφθηκαν το 2018, περιλαμβάνουν υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ που θα μπορούσαν να αποφύγουν τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
Ο συνταξιούχος Αμερικανός στρατηγός Μπεν Χότζες, ο οποίος διοικούσε τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη από το 2014 έως το 2017, δήλωσε στο Reuters ότι ελπίζει ότι το στρατηγικό σχέδιο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνοχή στη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ, που σημαίνει περισσότερους πόρους για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. «Για μένα, αυτό είναι το πιο πιθανό σημείο ανάφλεξης από τις χώρες της Βαλτικής», είπε ο Χότζες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου