Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Και η Βουλγαρία που είχε στείλει Στρατό στο Αφγανιστάν, τώρα στέλνει στρατό στα σύνορα!

Η σημερινή διεθνή αρθρογραφία τονίζει ότι η  Σόφια στέλνει 350 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία εν μέσω αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.
Αυτό που ξεχνούν να μας πουν είναι ότι η Βουλγαρία συμμετείχε στον Στρατό Κατοχής του ΝΑΤΟ. Έχουν επομένως και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στην Παράδοση της εξουσίας στους Ταλιμπάν, όταν βεβαίως απέτυχε η επιβολή της Δημοκρατίας.
Τώρα τι δημοκρατία μπορεί να εξάγει ο βουλγαρικός στρατός είναι μεγάλη συζήτηση...
Θυμίζουμε:
Ο βουλγαρικός στρατός αποσύρθηκε από το Αφγανιστάν
δημοσίευση: 6/24/21
Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας
Το τελευταίο βουλγαρικό σώμα που συμμετείχε στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Αποφασιστική Υποστήριξη» επέστρεψε από το Αφγανιστάν. Από τον Μάρτιο του 2021, το 42ο βουλγαρικό στρατιωτικό σώμα 120 ατόμων φύλασσε τη βάση του αεροδρομίου Μπαγκράμ στην Καμπούλ.
Σήμερα όμως:
Η Βουλγαρία έστειλε σήμερα 350 στρατιώτες στα σύνορά της με την Τουρκία προς υποστήριξη της αστυνομίας εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκεόργκι Παναγιότοφ.

«Από σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στρατιώτες στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα για να υποστηρίξουν τη συνοριακή αστυνομία. Έχουν σταλεί 350 άτομα μαζί με περίπου 40 μονάδες εξοπλισμού, είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο bTV.

Περισσότερα από 6.500 άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ως επί το πλείστον Αφγανοί υπήκοοι, έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για αριθμό υπερτριπλάσιος συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Βουλγαρία είναι βασικό περασμα για τους μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ένα συρματόπλεγμα, σε πολλά σημεία κατεστραμμένο, καλύπτει τα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα μήκους 259 χλμ.

Το κοινοβούλιο είχε αποφασίσει τον Αύγουστο να στείλει 400 έως 700 στρατιώτες στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατασκευή φρακτών.

Ως το φτωχότερο μέλος της ΕΕ, η Βουλγαρία, δεν έχει δεχθεί ποτέ μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, οι περισσότεροι από τους οποίους φεύγουν από την χώρα πριν καν λάβουν απάντηση σχετικά με το καθεστώς τους ως πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου