Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Τι δουλειά έχει ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος στην Ιορδανία;

ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
Τα χαρακτηριστικά του βασιλείου της Ιορδανίας τα ξέρουν όλοι...
Το αναχρονιστικό και αντιδραστικό καθεστώς της Ιορδανίας επισκέφτηκε ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος στο πλαίσιο πολύ ευρύτερων σχεδιασμών.
Μάλιστα, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στο Παλάτι AlHusseiniya στο Αμμάν, ο Βασιλέας του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Abdullah II binAlHussein παραχώρησε Ακρόαση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Χώρα κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Chairman Joint Chiefs of Staff (CJCS) JordanianArmed Forces (JAF) Major General YousefAhmedAl-Hnaity.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τον σχεδιασμό της περαιτέρω αναβάθμισής της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών μέσω του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2022 που υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου 2021 στο Αμμάν.
Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται για την προώθηση των ήδη άριστων και πολυεπίπεδων σχέσεων με αυτές της Ιορδανίας, συμβάλλοντας στις από κοινού διαρκείς προσπάθειες των 2 Χωρών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική.
Ουσιαστικά η ανακοίνωση περιγράφει μια ακόμη πτυχή της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μπλοκ χωρών που συγκροτούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν.
Αφενός μεν το ελληνικό κράτος εντάσσεται στην νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου με επίκεντρο τη Μεσόγειο και πεδία δράσης τα Βαλκάνια, την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, η συγκρότηση της πολεμικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας-ΗΑΕ-Αιγύπτου-Ιορδανίας στέκεται απέναντι στο Ιράν και τον Άξονα του Κακού σύμφωνα με την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, δηλαδή Ιράν-Συρία-Παλαιστίνη (Χαμάς)-Λίβανο (Χεζμπολάχ) και ανταγωνίζεται επίσης την Τουρκία. Με θερμό μέτωπο αυτής της  σύγκρουσης την Υεμένη.
Το ελληνικό αστικό κράτος ανασυγκροτεί τον στρατό του και προχωρά σε κολοσσιαίους εξοπλισμούς προκειμένου να αναδειχθεί Ισχυρή Περιφερειακή δύναμη και παίζει ήδη ρόλο.
Εκπαιδεύει δυνάμεις των αραβικών αντιδραστικών καθεστώτων, στέλνει συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT στην Σαουδική Αραβία,  συμμετέχει στο εμπάργκο όπλων στο Λίβανο με τα πολεμικά πλοία του ΠΝ, σχεδιάζει και συνεκπαιδεύεται με τις χώρες αυτές για τις επόμενες επεμβάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Είναι μια πολιτική που στηρίζει το σύνολο του αστικού καθεστώτος, άσκησαν και ασκούν όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ σήμερα.
Πρέπει να Αντισταθούμε. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου