Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Στη Μαύρη Θάλασσα το αμερικανικό αντιτορπιλικό Porter που συνεκπαιδεύτηκε με τη φρεγάτα Θεμιστοκλής-συνοδεύεται από τα F 15 που έχουν βάση την 110 ΠΜ στη Λάρισα

Η συνεκπαίδευση την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού και του Αντιτορπιλικού «USS PORTER» του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USN), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της Κρήτης, αναδεικνύει όχι μόνο το ρόλο Αστυνόμευσης των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο Χωροφύλακα που αναλαμβάνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή, αλλά και το ότι ολόκληρη  η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
Ας δούμε πως παρουσιάζει την συγκεκριμένη άσκηση η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα Αντιαεροπορικού Πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με συμμετοχή αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15 της ΠΑ των ΗΠΑ (USAF), τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Λάρισας (110 ΠΜ) στο πλαίσιο της συμμετοχή τους στην «CASTLE FORGE» (https://geetha.mil.gr/metastathmeysi-prosopikoy-kai-meson-tis-usafe-336-sqn-stin-110-pm-stin-larisa/ ).
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Για να δούμε όμως τι σημαίνουν όλα αυτά που μας γράφει το Υπουργείο Άμυνας.
Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke «USS PORTER», στις 30 Οκτωβρίου, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό του 6ου στόλου, είναι ένα από τα τέσσερα όμοια σκάφη των ΗΠΑ που καλύπτουν τις περιοχές Ευρώπης και Αφρικής με αντιβαλιστικές δυνατότητες. 
Το αντιτορπιλικό δεν δρα μόνο του.
Συνοδεύεται από F-15 που εδρεύουν στη 110 ΠΜ στη Λάρισα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη P-8 από την βάση της Σούδας.
Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο ρόλος των βάσεων και κυρίως ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως αιχμή στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Και φυσικά όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τι κινδύνους εγκυμονεί για τον λαό μας η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που κλιμακώνονται. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ θα προκαλέσει, όπως και προκαλεί την λήψη μέτρων από την Ρωσία και είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα στοχοποιείται! 
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστιες.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:
  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ. Στην Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής που στήνουν στην περιοχή και στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία-Κίνα. 
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Όχι στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου και τις πολεμικές συμμαχίες με Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου