Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 98 ΑΔΤΕ Μεραρχία Λέσβου: Αντί να μεριμνήσουν για την Υγιεινή -τουαλέτες, ποντίκια, λουτρά- φτιάχνουν μουσείο για το θεαθήναι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καθημερινά στη μεραρχία της 98ΑΔΤΕ οι στρατιώτες απασχολούνται ασταμάτητα. Συνεχείς υπηρεσίες στα πόστα, αγγαρείες σε ώρες ανάπαυσης.
Στρατιώτες εξουθενωμένοι, είναι κινούμενα ζόμπι. Σε περίπτωση εκτάκτου Ε.Υ. στρατιώτη, οι εξοδούχοι αναγκάζονται να κάνουν τα νούμερα τους λόγω έλλειψης στρατιωτών.
Το πρόβλημα με τις τουαλέτες και τα λουτρά παραμένει. Από την τελευταία καταγγελία που έγινε πριν αρκετούς μήνες διαλύθηκαν τα μπάνια αλλά δεν έχει γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια. Διαθέσιμες είναι 2 τουαλέτες και 1 νιπτήρας για 40 περίπου άτομα που βρίσκονται εκτός του κτηρίου του θαλάμου και συνεχώς επικρατεί συνωστισμός.
Τα λουτρά βρίσκονται πάνω στο επιτελείο και πρέπει οι στρατιώτες να πηγαίνουν με παραλλαγή ενώ δεν υπάρχει ούτε κρεμάστρα.
Παρ όλα αυτά η ιεραρχία δεν δίνει καρφί διότι αντί να φτιάξει τις τουαλέτες και τα λουτρά όπως υποσχέθηκε, ξεκίνησε να φτιάχνει ολόκληρο μουσείο στο υπόγειο της εκκλησίας. 
Περαιτέρω για την όμορφη εικόνα της μεραρχίας θέλουν να αναβαθμίσουν το κυλικείο και το κψμ τη στιγμή που υπάρχει το πρόβλημα της τουαλέτας και των λουτρών.
Μάλλον στις προτεραιότητες δεν είναι οι στρατιώτες αλλά το φαίνεσθε.

Πόσιμο νερό δεν υπάρχει το βράδυ καθώς το εστιατόριο που είναι η μόνη πηγή πόσιμου νερού κλειδώνει ανάλογα τον επόπτη.
Στρατιώτες κουρασμένοι και αφυδατωμένοι αρρωσταίνουν συχνά και εξουθενώνονται και ο εκάστου επόπτης που δεν έχει επαφή με το λόχο στρατηγείου (όντας επιτελής και όχι του λόχου) απαιτεί να είναι συγκεντρωμένοι στην υπηρεσία τους.
Στην πύλη υπάρχει μόνο μια μικρή τέντα να προστατεύει τους στρατιώτες από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Επιπρόσθετα έχουν βρεθεί μέσα σε θάλαμο πολλές φορές ποντίκια που βγαίνουν μέσα από τρύπες στον τοίχο του θαλάμου.
Ένας λόχος στρατηγείου που λειτουργεί μόνο με αποσπάσεις που δεν ανήκουν σε αυτόν καθώς κανένας στρατιώτης δε φέρει το σήμα του Λόχου Στρατηγείου όπως προβλέπεται.
Εν ολίγοις ο λόχος στρατηγείου δεν έχει κανέναν απολύτως στρατιώτη (με βάση κανονισμού όλοι απλά θαλαμίζονται ή είναι με αποσπάσεις) αλλά φέρεται λες και τους κάνει κουμάντο κάνοντας πόλεμο με τους διοικητές/διευθυντές των στρατιωτών για να τους χώνει όπου τον βολεύει.
Η μη χρήση μάσκας τιμωρείται με φυλακές και ο Στρατηγός φέρει έναν υπέρμετρο ζήλο για τη χρήση της. Ή εικόνα που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε είναι στρατιώτες με μάσκα και στελέχη χωρίς. Στις σκοπιές σε όλο το νησί απαιτείται οι στρατιώτες να φορούν μάσκα και ας βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και απόσταση. Βεβαίως αναγκαία η χρήση μάσκας αλλά δε γίνεται να απαιτούμε από στρατιώτες να τη φορούν 24/7 όντας ταλαιπωρημένοι και να τους φοβίζουμε με φυλακές.
Τα στελέχη που φέρουν τον Κορονοιό από έξω είναι εκείνα που δεν τη φορούν. Αν και ο στρατιώτης οφείλει να είναι μια φορά προβλεπέ το στέλεχος οφείλει να είναι δέκα. Αρκετά με τη μάσκα στην πύλη λοιπόν, ας είμαστε προσεκτικοί αλλά όχι και έτσι
Απαιτούμε άμεση επισκευή των τουαλετών και λουτρών του λόχου, μετάθεση στρατιωτών στο λόχο στρατηγείου (αρκετά με τις άτακτες αποσπάσεις), ανοιχτοί οι χώροι των εστιατορίων τη νύχτα, προστασία των στρατιωτών στην πύλη από τη βροχή, χαλάρωση με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στη σκοπιά της πύλης & εξωτερικούς χώρους και σεβασμός των εκάστοτε εποπτών για την ανάπαυση των στρατιωτών αν το ζητούμενο είναι να εκτελούν σωστά και συγκεντρωμένα οι υπηρεσίες.
Στρατιώτες της 98ΑΔΤΕ Μεραρχία Λέσβου

Το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ επιβεβαιώνουν αυτές τις καταγγελίες;
 Πρέπει να Αντισταθούμε.  
Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου