Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Σάν σήμερα στης 23-1-1951 μετέφεραν Έλληνες στρατιώτες από την Κορέα-Εκτέλεσαν δύο φαντάρους που Αρνήθηκαν

Σαν σήμερα στις 23-1-1951 μετέφεραν Έλληνες στρατιώτες από την Κορέα.
135 τον αριθμό.
Την προηγούμενη μέρα εκτελέστηκαν από το στρατοδικείο Αθηνών ο Νίκος Πιτσίκας καί ο Σταύρος Κάσσανδρος γιατί αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Κορέα. (από ανάρτηση συναγωνιστή στο FB)
Στις 4 Μαρτίου 1955 επέστρεψε το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα.
Ο Ελληνικός Στρατός στην Κορέα είχε συνολικά 84 νεκρούς και 614 τραυματίες.
Το «Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος εις Κορέαν» (ΕΚΣΕ) αναχώρησε από τον Πειραιά στις 15 Νοεμβρίου 1950, αποτελούμενο από 54 αξιωματικούς και περίπου 800 υπαξιωματικούς και στρατιώτες που έφθασαν στην Κορέα με αμερικανικό πλοίο στις 9 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. ap_50010111638.jpg(AP photo)
4.700 ένστολοι
Η θητεία των οπλιτών του ΕΚΣΕ ήταν εξάμηνη, με ανταμοιβή την τρίμηνη μείωση της στρατιωτικής θητείας τους. 
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική δύναμη ανήλθε στα 1.000 άτομα, με τον αριθμό τους να αυξομειώνεται ελαφρώς μέχρι τη λήξη του πολέμου τον Ιούλιο του 1953 – που, παρεμπιπτόντως, δεν ανέδειξε νικητή και τα σύνορα παρέμειναν ως είχαν. 
Στην κορεατική χερσόνησο υπηρέτησαν συνολικά περίπου 4.700 Ελληνες αξιωματικοί και οπλίτες. Παράλληλα στείλαμε και ένα σμήνος εννέα συνολικά αεροπλάνων C-47D (Dakota) με δύναμη 67 ανδρών, που συμμετείχε κυρίως σε επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς υλικού σε προκεχωρημένες περιοχές του μετώπου.
ap_5007111130.jpg(AP photo)
Οι απώλειες
Συνολικά στην Κορέα σκοτώθηκαν 15 αξιωματικοί, 168 στρατιώτες και 12 στελέχη της Αεροπορίας, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 577 οπλίτες και 33 αξιωματικούς. 
Επίσης χάθηκαν τα 4 από τα 9 αεροσκάφη. 

Με τους Νεκρούς του Κορονοιού, τον ιδρώτα των εργαζομένων και το αίμα των Στρατιωτών χτίζεται το Ισραήλ των Βαλκανίων
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη όλων αστικών κομμάτων εξουσίας και του αστικού κατεστημένου προχωρά στην οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων. Ένας από τους βασικούς Πυλώνες της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι ο Πόλεμος και μέσο αυτής το επιχειρηματικό κράτος Πολέμου/Καταστολής.
Στο πλαίσιο αυτών συγκροτούνται οι στρατηγικού χαρακτήρα πολεμικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ισραήλ και σειρά αντιδραστικών Αραβικών κρατών, προχωρούν οι τεράστιοι πολεμικοί εξοπλισμοί και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Διεκδικώντας αναβαθμισμένο "στρατηγικό διπλωματικό αποτύπωμα" η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σε πολεμικά πεδία όπου θα έχει συγκεκριμένο στρατιωτικό ρόλο, γίνεται δομικό στοιχείο της δράσης του.
Ποιοτική τομή σε σχέση με την Κορεατική εκστρατεία όπου ο ελληνικός στρατός συμμετείχε στο πλαίσιο δυνάμεων του ΟΗΕ είναι το γεγονός ότι οι νέες αποστολές ελληνικών στρατευμάτων σε Αφρική και Μέση Ανατολή γίνονται στη βάση διακρατικών συμφωνιών.
 Νεκροί Έλληνες στρατιώτες θα υπάρξουν σίγουρα.
Αλλά το αίμα των στρατιωτών βάφει την απόπειρα κατοχύρωσης αναβαθμισμένου ρόλου για το ελληνικό αστικό κράτος, να αποκτήσει πολεμική εμπειρία ο ελληνικός στρατός και να αρπάξουν συμβόλαια και μέρος της ιμπεριαλιστικής λείας οι Έλληνες επιχειρηματίες.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ
Μπορούμε όμως να κάνουμε μια ακόμη πολύ σημαντική παρατήρηση.
Όσο αυξάνει ο πολεμικός ρόλος και δράση του ελληνικού στρατού, οι απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις και το κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών, τόσο εντείνεται η πίεση στους φαντάρους είτε για να ενσωματωθούν στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς, είτε για να καμφθούν οι αντιδράσεις τους.
Με έναρξη αυτής της κατασταλτικής προσπάθειας από τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο που Τιμώρησε με (20) μέρες αρχικά τον συνάδελφο που αρνήθηκε να συμβάλλει στην λειτουργία του Ελληνικού Στρατηγείου Λάρισας κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Θα ακολουθήσει η Ποινικοποίηση της συμμετοχής φαντάρων σε Αντιρατσιστικά και Αντιπολεμικά συλλαλητήρια, η άρνηση τους ως ναύτες να πάρουν μέρος σε αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε αποστολή του ΝΑΤΟ. 
Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλοντας να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα επιχείρησε να απαγορεύσει την συμμετοχή ένστολων φαντάρων στον Πορεία του Πολυτεχνείου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται σε όλους αυτούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρψσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου