Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

79 ΑΔΤΕ Σάμου: Πότε η κυβέρνηση θα λάβει σοβαρά μέτρα για τον Κορονοιό; Απειλεί τον λαό, Απειλεί τους φαντάρους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε φαντάροι από την 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο και στέλνουμε την επιστολή αυτή για να δώσουμε μια εικόνα για το τι συμβαίνει στα στρατόπεδα εδώ όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID. 
Στην ουσία, όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις επιλογές της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας έως τώρα αναδεικνύονται σε τεράστιο βαθμό μέσα στα στρατόπεδα.

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι η τρομακτική άνοδος των κρουσμάτων με την εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον, πέτυχε τους φαντάρους σε όλη την Ελλάδα στις άδειες για τις γιορτές που μας πέρασαν. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι φαντάροι έχουμε σκορπίσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να πάει ο καθένας στο σπίτι του, και ύστερα έχουμε επιστρέψει στα στρατόπεδα μας. 
Σε 3 μέρες επίσης αναμένουμε την άφιξη της Α ΕΣΣΟ. 
Να αναφέρουμε ακόμα ότι η ζωή στα στρατόπεδα αντικειμενικά θα φέρει σε επαφή τους περισσότερους φαντάρους μεταξύ μας. Παρότι μπορεί να παρουσιάζονται μεγάλες προσπάθειες, σε σχέση με παλαιότερα, για την τήρηση των μέτρων σε ατομικό επίπεδο (χρήση μάσκας, αντισηπτικών, αποστάσεις κλπ) είναι φορές που ο συγχρωτισμός δε γίνεται να αποφευχθεί, δεδομένου ότι τα στρατόπεδα λειτουργούν στην πληρότητα τους. 
Αυτό σημαίνει 20-25 άτομα να κοιμούνται στον ίδιο θάλαμο, να μοιράζονται 2 τέτοιοι θάλαμοι τις ίδιες τουαλέτες, στα εστιατόρια όλο το στρατόπεδο θα βρίσκεται στο εστιατόριο και άλλα τέτοια παραδείγματα.

Το πρώτο ζήτημα που μας χτυπάει άμεσα είναι αυτό των μαζικών δωρεάν τεστ για όλους
Η πλήρως αντιεπιστημονική αφήγηση της κυβέρνησης ΝΔ περί τέλους της πανδημίας για όσους έχουν εμβολιαστεί έχει προκαλέσει τεράστια ζητήματα όσον αφορά τα τεστ. 
Καταρχάς χρησιμοποιείται από την ίδια ως αφορμή για να υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποφεύγει τη διεξαγωγή συνεχών τεστ για τον εντοπισμό και την ανίχνευση κρουσμάτων. 
Κατά δεύτερον, δημιουργεί και την ψευδή εντύπωση στον κόσμο ότι μπορεί και να μην έχει τόσο ανάγκη να τεσταριστεί, αφού μπορεί να κάνει τα πάντα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά δεν έχει και κανένα να του προσφέρει να τον ελέγξει σύντομα και δωρεάν. 
Βλέπαμε και οι ίδιοι ότι μπορεί να είχαμε 20 και 30 χιλιάδες κρούσματα και το μόνο που χρειαζόταν να κάνουμε για να μεταφερθούμε στο νησί ή για να πάμε οπουδήποτε στο νησί και μετά να επιστρέψουμε στο στρατόπεδο ήταν να δείξουμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας. 
Όταν επιστρέψαμε από την άδεια μας, μας έγινε ένα απλό rapid (το οποίο είναι γνωστό ότι μπορεί να έχει μεγάλο ποσοστό σφάλματος), με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να εμφανίζονται καινούρια κρούσματα. 
Και επειδή, όπως σε όλη την κοινωνία έτσι και στο στρατό, δε δίνονται αρκετά λεφτά για να γίνονται καθημερινά τεστ σε κάθε φαντάρο, καταλήγουμε να μας κάνουνε με το ζόρι ένα ράπιντ, αν έχουμε εμφανίσει ήδη συμπτώματα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της 5ήμερης καραντίνας. 
Το αδιανόητο αυτό μέτρο, που δεν έχει εισηγηθεί από κανέναν επιστημονικό φορέα, το εφάρμοσε η κυβέρνηση έτσι ώστε να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι νωρίτερα στις δουλειές τους όταν παίρνουν άδεια λόγω κορονοϊού. 
Προφανώς όμως εφαρμόζεται και στα στρατόπεδα, ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών που υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις κόσμου να βαράει σκοπιές. Με αποτέλεσμα και να επιστρέφει κόσμος ύστερα από 5 μέρες μόνο καραντίνας, αλλά και την πρόκληση τεράστιας σύγχυσης όσον αφορά του ποιος μπορεί να γυρίσει από την άδεια και ποιος όχι, οπότε καλούνταν συνάδελφοι μας να επιστρέψουν από το σπίτι τους ενώ ακόμα δεν είχαν αναρρώσει.

Είμαστε μαζί και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσους αγωνίζονται για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για δωρεάν μαζικά PCR και rapid τεστ, καθώς παλεύουμε και διεκδικούμε κι εμείς τα ίδια από το δικό μας μετερίζι.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου