Τι και αν οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δοκιμάζονται από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων τους με τις εκατόμβες των θυμάτων του Κορονοιού...
Με την ανεργία, την Ανέχεια και την Ακρίβεια να ορθώνει αξεπέραστα συχνά εμπόδια στον κόσμο της εργασίας.
Οι κυβερνήσεις των Μητσοτάκη και Ερντογάν συνεχίζουν την Κούρσα των Πολεμικών Εξοπλισμών, προβάλλοντας ο καθένας την επιθετικότητα της άλλης μεριάς για να συγκαλύψουν τα ολέθρια αποτελέσματα της αστικής τους πολιτικής και να απαιτήσουν "εθνική ενότητα" στους πολεμοκάπηλους τυχοδιωκτισμούς και τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο.
Και οι δύο κυβερνήσεις προπαγανδίζουν τα "εθνικά τους δίκαια", παρουσιάζονται ότι βρίσκονται σε Άμυνα προκειμένου να δικαιολογήσουν τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Όμως για ποια άμυνα μας μιλούν όταν προβάλλουν επεκτατικούς και επιθετικούς στόχους βασισμένους "στα κυριαρχικά δικαιώματα", που ντύνουν με Μεγαλοϊδεατικά εθνικά αφηγήματα και "Γαλάζιες Πατρίδες";
Όπως αποδεικνύουν οι Πολεμικοί Εξοπλισμοί που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό των δύο κρατών βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια Κούρσα Εξοπλισμών που η κίνηση του ενός κράτους προκαλεί την απάντηση της άλλης πλευράς.
Γιατί όμως αυτοί οι τεράστιοι πολεμικοί εξοπλισμοί;
Καταρχήν, ο έλεγχος του Αιγαίου δεν μεταφράζεται σε διεκδίκηση ενεργειακών κοιτασμάτων.
Αφορά τον έλεγχο του θαλάσσιου διαδρόμου Αιγαίου-Μαύρης Θάλασσας όπου η Ρωσία "κατεβαίνει" στις λεγόμενες θερμές θάλασσες και οι ΗΠΑ αφενός μεταφέρουν στρατεύματα και μονάδες του Στόλου σε Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη-Καύκασο-Μαύρη Θάλασσα, αφετέρου μεταφέρουν φυσικό αέριο μέσω Αλεξανδρούπολης-Καβάλας διεκδικώντας ευρωπαϊκές αγορές από την Ρωσία!
Έλεγχος του Αιγαίου σημαίνει και έλεγχος εναέριου χώρου, με την γνωστή ελληνική αυθαιρεσία μεταξύ εναέριου χώρου 10 νμ και χωρικών υδάτων 6 νμ που δεν αποδέχεται κανείς διεθνής οργανισμός και όχι μόνο η Τουρκία.
Βεβαίως κατανοούμε όλοι το πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος του εναέριου χώρου του Αιγαίου σε αυτή την εποχή της έξαρσης των ανταγωνισμών, με χαρακτηριστικό επεισόδιο την ένταση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας!
Ελληνικό και τουρκικό κράτος ζουν και θα ζήσουν και άλλα "θερμά επεισόδια" μεταξύ τους αν δεν βρεθεί Πολιτική λύση και συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού τους ρόλου διαμέσου του πολέμου.
Έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου σημαίνει ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και έλεγχος θαλάσσιων ροών στρατηγικής σημασίας με παρανομαστή την αυξανόμενη ένταση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Γαλλίας-ΝΑΤΟ και Ρωσίας-Κίνας.
Το ελληνικό κράτος γίνεται αιχμή του δόρατος για την εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας, επιδιώκει να καταλάβει περίοπτη θέση στην Αρχιτεκτονική Πολέμου/Καταστολής που οικοδομούν ι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης, σε συμμαχία με αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και το Ισραήλ.
Όπως επομένως αλληλοσυνδέονται οι διαδρομές μεταξύ Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου, έτσι αλληλοσυνδέονται οι εξελίξεις, οι ανταγωνισμοί και οι Πολεμικοί Εξοπλισμοί.
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Σύμφωνα με πρόσφατη αρθρογραφία η κυβέρνηση ΝΔ προσανατολίζεται και βρίσκεται πολύ κοντά να συμφωνήσει στην προμήθεια των γαλλικών κορβετών Gowind».
Γιατί όμως αυτή πολεμική προμήθεια;
Ας απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα βασιζόμενοι στα όσα αναφέρει το σαιτ defencereview που μιλά για "εθνική ανάγκη":
"H απόκτηση κορβετών για τον στόλο κύριων μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) αποτελεί μια αδήριτη εθνική ανάγκη. Και τούτο διότι εκτός από τις τρεις κορυφαίες φρεγάτες FDI HN (επιβάλλεται να ασκηθεί και το δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη μια φρεγάτα), το ΠΝ επιβάλλεται να διατηρεί εκτός από ποιότητα μονάδων επιφανείας και ποσότητα".
Γιατί όμως θεωρείται εθνική ανάγκη η απόκτηση πολλών πλοίων;
"Δεδομένου του προς εκτέλεση και υλοποίηση επιχειρησιακού έργου τόσο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου όσο και της Ανατολικής Μεσογείου, το ΠΝ επιβάλλεται να διατηρεί σε υπηρεσία κατ’ ελάχιστο 14 κύριες μονάδες κρούσης.
Με τις FDI ΗΝ να επιφορτίζονται το κύριο βάρος στη περιοχή επιχειρήσεων της Ανατολικής Μεσογείου, το ΠΝ χρειάζεται άλλες 10 κύριες μονάδες επιφανείας εκ των οποίων οι 4 φρεγάτες ΜΕΚΟ 200 ΗΝ. Επί της ουσίας το ΠΝ με τις 3 ή 4 FDI ΗΝ και τις 4 ΜΕΚΟ 200 ΗΝ χρειάζεται τουλάχιστον άλλες 6 νέες μονάδες.
Εδώ ακριβώς εισέρχεται ο ρόλος και η σημασία των νέων κορβετών οι οποίες έρχονται να καλύψουν την ανάγκη του ελληνικού στόλου για ανανέωση και ταυτοχρόνως να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά αυτού".
Άρα το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που δεν έχει χωρικά ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο να υπερασπιστεί, εξαιτίας των επεκτατικών βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης και της εμπλοκής του στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Γαλλίας απαιτείται να ενισχυθεί με όλα αυτά τα πανάκριβα και πολλά πολεμικά σκάφη!
Διαβάστε τώρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γαλλικής κορβέτας Gowind
και σκεφτείτε τι δουλειά έχουν αυτά τα σκάφη με τα νησιά του Αιγαίου και τις ελάχιστες αποστάσεις που τα χωρίζουν!
"Το πλοίο είναι εκτοπίσματος 2800 τόνων, μήκους 102 μέτρων, μέγιστης ταχύτητας 25.5 κόμβων, με αυτονομία 4500 ναυτικών μιλίων στη ταχύτητα των 15 κόμβων και δυνατότητα για παραμονή εν πλω περί τις 45 ημέρες...
Διαβάστε τώρα τα όπλα που φέρει και τον τεχνολογικό εξοπλισμό:
Από πλευράς αισθητήρων – ραντάρ, το πλοίο προτείνεται για το ΠΝ με το περιστρεφόμενο ραντάρ NS-110 (έκδοση του NS-100 της εταιρείας Τhales) το οποίο είναι εγκαταστημένο στο ιστό PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module).
Η εμβέλεια αποκάλυψης στόχων αέρος του ραντάρ NS-110 είναι των 280 χιλιομέτρων ενώ δύναται να υποστηρίζει και τη καθοδήγηση πυραύλων με ενεργό ερευνητή.
Ανήκει στη κατηγορία των Active Electronic Scanning Array (AESA) ραντάρ με τεχνολογία νιτριδίου του γαλλίου (GaN) που αντιπροσωπεύει τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των ραντάρ ενώ εκπέμπει στην E/F μπάντα.
Εκτός από την έρευνα στόχων αέρος, το NS-110 πραγματοποιεί και έρευνα στόχων επιφανείας.
Φυσικά εκτός από την ονομαστική εμβέλεια κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά που αποτελούν κριτήρια επιλογής είναι η δυνατότητα αποκάλυψης και εύρεσης στόχων χαμηλού ηλεκτρομαγνητικού ίχνους (RCS).
Καρδιά του πλοίου αποτελεί το τακτικό σύστημα μάχης SETIS ενώ τον εξοπλισμό των Gowind συμπληρώνουν τα συστήματα κατηγορίας R-ESM τύπου VIGILE 200 Tactical, το κατηγορίας C-ESM τύπου ALTESSE Naval, αμφότερα της γαλλικής Thales.
Επιπροσθέτως, τα πλοία διαθέτουν συστήματα αντιμετώπισης επερχόμενων εχθρικών κατευθυνόμενων βλημάτων (SYLENA Mk2) καθώς και τορπιλών (CANTO) της γαλλικής LACROIX που αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο. Επίσης, στα πλοία είναι εγκαταστημένο ραντάρ ελέγχου πυρός καθώς και ηλεκτροπτικό σύστημα ανίχνευσης υπέρυθρων απειλών. Η υποδομή επικοινωνιών των πλοίων ολοκληρώνεται με Link 11 και Link 16.
Η ανθυποβρυχιακή σουίτα των GOWIND διαθέτει σόναρ τρόπιδας (Hull Mounted Sonar) Kingklip καθώς και συρόμενο σόναρ μεταβλητού βάθους (VDS, Variable Depth Sonar) CAPTAS-2. Τηρουμένων των αναλογιών (εκτόπισμα και μέγεθος πλοίου ως συνάρτηση της επιλογής του CAPTAS-2), οι ανθυποβρυχιακές δυνατότητες των Gowind είναι εξαιρετικές. Το CAPTAS-2 είναι στη κατηγορία των 16 τόνων και προορίζεται για κορβέτες και μικρού εκτοπίσματος φρεγάτες. Συγκριτικά, οι FDI φέρουν το κορυφαίο CAPTAS-4 (έκδοση COMPTACT) βάρους 25 τόνων ενώ οι FREMM το CAPTAS-4 στη πλέον ισχυρή έκδοση βάρους 25 τόνων.
Ο οπλισμός των πλοίων αποτελείται από 16 βλήματα VL MICA ή μετά το 2026 VL (σύμφωνα με την MBDA) VL MICA NG, 8 αντιπλοϊκούς πυραύλους EXOCET BLOCK IIIC, πυροβόλο OTO Melara των 76mm (υπάρχει και η επιλογή του STRALES), ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90 σε δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες, οπλικό σύστημα εγγύς άμυνας έναντι πυραυλικών απειλών RAM καθώς και τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού (Nexter Narwhal) για τη προσβολή ασύμμετρων απειλών.
H έκδοση του Ναυτικού των ΗΑΕ έχουν εγκατασταθεί 16 βλήματα μέσης ακτίνας ΕSSM σε εκτοξευτές ΜΚ56. Συνεπώς, στον τομέα του οπλισμού και των βλημάτων μέσης ακτίνας υπάρχει ευελιξία επιλογών ανάμεσα σε VL MICA και ESSM.
Κύριο στοιχείο που ενισχύει καθοριστικά την υποψηφιότητα του VL MICA είναι πως πρόκειται για πύραυλο φιλοσοφίας “fire and forget” γεγονός που επιτρέπει την αντιμετώπιση επιθέσεων κορεσμού και την προσβολή πολλαπλών στόχων ταυτοχρόνως.
Ειδικά, η πλέον πρόσφατη έκδοση του γαλλικού πυραύλου νέας γενιάς (VL MICA NG) βελτιώνει δραματικά τις δυνατότητες του πυραύλου: εμβέλεια άνω των 40 χιλιομέτρων έναντι 20 χιλιομέτρων καθώς και αυξημένες επιδόσεις (Pk, NEZ, αντοχή σε αντίμετρα και τεχνολογίες παραπλάνησης, κινηματικές επιδόσεις όπως ταχύτητα και δυνατότητες ελιγμών κατά τη τερματική φάση προσβολής του στόχου).
Οι GOWIND δύναται να φέρουν ελικόπτερο της κατηγορίας των 10 τόνων καθώς και οργανικό UAV όπως τα V-200 ή το S-100".
ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;
Η γαλλική προσφορά να αναφέρεται σε τρία πλοία έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ ή τέσσερα πλοία έναντι 1.6 δισεκατομμυρίων ευρώ με πλήρες πακέτο οπλισμού και φόρτων καθώς και αρχικής τεχνικής υποστήριξης.
Και ποια είναι η απάντηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού
Φρεγάτες I-class!
Το Τουρκικό κράτος «ανοίγει διαγωνισμό» για την κατασκευή τριών νέων φρεγατών που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος ναυπήγησης MILGEM.
Σύμφωνα με το Defense News η τουρκική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) εξέδωσε αίτημα για προτάσεις στις 22 Δεκεμβρίου για την κατασκευή του έκτου, έβδομου και όγδοου πλοίου στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος. Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρος της Διεύθυνσης της Αμυντικής Βιομηχανίας δήλωσε ότι «τα πλοία θα είναι 100% τουρκικής σχεδίασης».
Στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής κορβετών, το οποίο αφορά και την κατασκευή φρεγατών πολλαπλών ρόλων, MILGEM, η κορβέτα κλάσης ADA «TCG Heybeliada» τέθηκε σε υπηρεσία το 2011, η «TCG Buyukada» το 2013, η «TCG Burgazada» το 2018 και η «TCG Kinaliada» το 2019. Το πέμπτο πλοίο, η φρεγάτα κλάσης I «TCG Instanbul» είναι υπό κατασκευή και μια φρεγάτα έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία το 2023. Η SSB λέει ότι τα πρώτα πέντε πλοία περιέχουν 75% τοπικό υλικό.
Οι φρεγάτες I-class θα εκτελούν αναγνώριση και επιτήρηση στόχου, έγκαιρη προειδοποίηση για εχθρικές δραστηριότητες, άμυνα βάσης και λιμανιού, ανθυποβρυχιακό, αντιαεροπορικό και επιφανειακό πόλεμο, αμφίβιες επιχειρήσεις και αποστολές περιπολίας.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεν θα φέρουν τα όπλα την Αποτροπή του Πολέμου όπως προπαγανδίζουν οι Στρατοκράτες και οι αστοί πολιτικοί.
Αποδεικνύεται ότι λένε Ψέματα και μας Εξαπατούν.
Μόνο ο Κοινός Αγώνας των Λαών εξασφαλίζει την Ειρήνη.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να Ανασυγκροτηθεί και παρέμβει άμεσα.
Οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και μας Απειλούν.
Τώρα.
Τώρα γίνονται οι Αγορές όπλων και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Τώρα στήνονται οι πολεμικές τους συμμαχίες και η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο.
Τώρα σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Τώρα γίνονται οι πολεμικές προετοιμασίες, οι συνεκπαιδεύσεις και στήνεται το Αξιόμαχο του Στρατού που εφαρμόζει την επιθετική-επεκτατική πολιτική τους.
Τώρα καταδιώκουν τους πρόσφυγες, σηκώνουν Τείχη του Αίσχους, κάνουν απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει τώρα να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Με ένα σύγχρονο εργατικό, διεθνιστικό, αντικυβερνητικό, αντιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.
Με διεθνείς πρωτοβουλίες συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και Κοινής πάλης των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στους ανταγωνισμούς τους και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.
Να παλέψει ενάντια στα εθνικά συμφέροντα που αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους ρόλο Αναλώσιμου.
Να παλέψει ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό.
Ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού απαντά σε αυτή την ανάγκη.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου