Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μαθήτρια Στρατιωτικής Σχολής: Ο Στρατός πρώτα της προκάλεσε σοβαρό βλάβη στην όραση και την έδιωξε με τον πιο αδίστακτο τρόπο

Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασε αυτό το κείμενο που περιγράφει την ιστορία μιας μαθήτριας Παραγωγικής Στρατιωτικής Σχολής η οποία διαγράφηκε από αυτήν λόγω θέματος υγείας.
Πρόβλημα Υγείας που προκλήθηκε από λάθος της Σχολής, κατα τη διάρκεια της εκπαίδευσης. 
Διαγράφηκε επίσης για τον λόγο του ότι ενώ της δημιούργησαν  το πρόβλημα μέσα στη σχολή, ύστερα, το Υπουργείο Άμυνας και το συμβούλιο αποφάσισαν να την διώξουν χωρίς κανένα οίκτο και χωρίς καμία εξήγηση. 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Έχοντας εισαχθεί η μαθήτρια στην Στρατιωτική Σχολή με εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις, τον Σεπτέμβριο του 2019 και έχοντας κριθεί σωματικά και ψυχικά σε κατάλληλη κατάσταση για να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, ύστερα από σχεδόν (1) χρόνο σωστής πορείας μέσα στη Σχολή και λαμβάνοντας μέρος σε μια εκπαίδευση στην Καναπίτσα (Κατερίνη) τον Ιούνιο του 2020, κατέληξε να ταλαιπωρείται, από τότε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, σε νοσοκομείο του ελληνικού στρατού για να μπορέσει να αποκτήσει ξανά ολόκληρη την όραση της. 
Στην θερινή εκπαίδευση στην Καναπίτσα έλαβε μέρος σε μια άσκηση με ελικόπτερα. Τα οποία έτσι όπως πετούσαν της προκάλεσαν μια μόλυνση επιφανειακή στο μάτι, από το χώμα και τον αέρα.   
Μετά από λίγες μέρες διαπιστώθηκε ότι της προκάλεσε πρόβλημα στον αριστερό οφθαλμό και κατέληξε να χάσει την όραση της εξ ολοκλήρου από αυτόν. 
Μέχρι και σήμερα αδυνατεί να επανέλθει πλήρως, έχει επανέλθει στην κλίμακα του 10 στα 5/10. 
Από τότε άρχισε ο Γολγοθάς με απανωτές εισαγωγές στο στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι και τώρα, όπου την έδιωξαν καθώς δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα και υπάρχει μια αδιαφορία ως προς αυτό. 
Τον Σεπτέμβριο του 2020 στάλθηκε στην ΑΣΥΕ για κρίση ικανότητας. Η ΑΣΥΕ την έκρινε ως Ι3 με την απόφανση της ΠΙΘΑΝΗΣ οπτικής νευρίτιδας. Δεν είχε διαπιστωθεί ακόμα ότι ήταν οπτική νευρίτιδα, αλλά η ΑΣΥΕ την έκρινε λανθασμένα, ακόμα και με το "πιθανή μπροστά", που ανέφερε το χαρτί. 
Από εκεί και πέρα άρχισε η διαδικασία της αναμονής της απάντησης του Υπουργείου Άμυνας που καλούνταν να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει για το αν θέλει να την κρατήσει στη σχολή μετά το πρόβλημα υγείας το οποίο της δημιουργήθηκε κατά την φοίτηση. 
Η μαθήτρια ήταν ήδη ορκισμένη και δεν μπορούσε παρά μόνο η απόφαση της ΑΣΥΕ να την αποβάλλει από τον στρατό. 
Έχοντας αδιαφορήσει πλήρως η Σχολή και το ΓΕΣ για την υγεία της, την βάλανε σε μια διαδικασία αναμονής ενάμισι έτους περίπου, μιας απόφασης η οποία κατέληξε από τον Οκτώβριο του 2020 που πήγε η κοπέλα στην ΑΣΥΕ, να βγει τον Δεκέμβριο του 2021 και να την διώχνει οριστικά από τον Ελληνικό Στρατό. 
Έξοδα για μετακίνηση, έξοδα για διαμονή στην πόλη που βρίσκεται το νοσοκομείο καθώς και έξοδα για φάρμακα που της χορηγήθηκαν εκτός νοσοκομείου δεν ανέλαβε ποτέ ο στρατός. 
Αποδυνάμωσε ψυχικά και την κοπέλα και τους γονείς της όλη αυτή η διαδικασία και στο τέλος την έδιωξαν χωρίς κανένα οίκτο και χωρίς να νοιάζεται κανένας για το μέλλον της. 
Έδωσε πανελλήνιες, μπήκε σε άρτια κατάσταση στον ελληνικό στρατό και κατέληξε να την τραυματίσει και σωματικά και ψυχικά μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία ώσπου και την πέταξε έξω χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς καμία βοήθεια ή απορρόφηση της σε άλλο κλάδο που θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα και με αυτό το πρόβλημα που οι ίδιοι της δημιούργησαν. 
Πάλεψε να μπει και να πραγματοποιήσει το όνειρο της με χρήματα που οι γονείς της δούλεψαν έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητη, γιατί υπάρχουν αρκετές ανάγκες. 
Ώσπου με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας  ότι «δεν του κάνει για να είναι στον ελληνικό στρατό» την πέταξε στεγνά έξω.

Αυτή είναι πραγματικά η Καριέρα στον Στρατό.
 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου