Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η Ελληνο-Τουρκική Κούρσα των Πολεμικών Εξοπλισμών Δεν έχει Τέρμα: Αναβάθμιση αντιαρματικών Ελληνικού Στρατού-νέους πυραύλους για τον Τουρκικό Στρατό

Πανηγυρίζουν τα μιλιταριστικά σαιτ και οι μαϊντανοί δημοσιογράφοι για του νέους εξοπλισμούς του Ελληνικού Στρατού.
Και πραγματικά δεν ξέρεις που σταματά ο φανατισμός και η εθνικιστική μισαλλοδοξία, που αρχίζουν να μιλούν τα εκατομμύρια ευρώ που έχει ταΐσει η κυβέρνηση της ΝΔ τα κανάλια και το δημοσιογραφικό κατεστημένο.
Γράφουν λοιπόν ότι για τα TOW του Ελληνικού Στρατού, τη θανάσιμη απειλή για τα αντίπαλα τανκς, το αμερικανικό αντιαρματικό σύστημα του Στρατού Ξηράς, που συνεχίζει να είναι ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας του παγκοσμίως.
Ο αντιαρματικός πύραυλος BGM-71 TOW σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’60 κι εισήλθε στην υπηρεσία του Στρατού των ΗΠΑ το 1970. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν το 1972 στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στον Ελληνικό Στρατό υπηρετεί από τη δεκαετία του ’80, έχοντας στη διάθεσή του σχεδόν 400 τέτοια αντιαρματικά συστήματα.
Φυσικά, κανείς δεν αναφέρει τα τεράστια κονδύλια που χρειάζονται για τις συνεχείς αναβαθμίσεις αυτού του απαρχαιωμένου οπλικού συστήματος ώστε να συνεχίσει την 50χρονη δολοφονική πορεία του.
Κέρδη φυσικά για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες ενώ ο Μητσοτάκης κλείνει νοσοκομεία, αρνείται το άνοιγμα ΜΕΘ και το διορισμό νοσηλευτών και γιατρών, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς από τον Κορονοιό....
Και φυσικά Μητοστάκης και Ερντογάν παίζουν το στημένο τους παιχνίδια.
Τα ελληνικά ΜΜΕ θα συνεχίσουν να παίζουν στα δελτία ειδήσεων το προπαγανδιστικό σήριαλ της μονόπλευρης τουρκικής επιθετικότητας ώστε να δικαιολογήσουν και να επιβάλλουν τα κολοσσιαία εξοπλιστικά προγράμματα που συμβάλλουν στην οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων...
Ενώ ο Ερντογάν θα συνεχίσει να πουλά στον χειμαζόμενο Τουρκικό λαό Νεοοθωμανισμό και Γαλάζιες Παρτρίδες.
Όλα αυτά βεβαίως απαιτούν όπλα....., όλοι αυτοί παίζουν άμυνα....
Έτσι λοιπόν το νέο επεισόδιο της ελληνο-τουρκικής κούρσας των πολεμικών εξοπλισμών, μετά βεβαίως και την παραλαβή των γαλλικών RAFALE κόστους 3 δις ευρώ που φορτώθηκαν στον λαό μας, είναι το  HISAR O+, το νέο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας για τον Στρατό Ξηράς της Τουρκίας.
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, ο Τουρκικός Στρατός παρέλαβε τo εγχώριας κατασκευής πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας τύπου HISAR O+. Με την παράδοση του πυραυλικού συστήματος, η Τουρκία έχει πλέον γίνει αυτάρκης σε αντιπυραυλική άμυνα πολύ χαμηλού, χαμηλού και μεσαίου ύψους, αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Daily Sabah.
Το HISAR O+ κατασκευάστηκε στην Τουρκία σε συνεργασία των εταιρειών Aselsan και Roketsan. Το σύστημα αεράμυνας, το οποίο διαθέτει αμυντική ικανότητα 360 μοιρών, είναι ικανό να εμπλέκεται και να επιτίθεται εναντίον τουλάχιστον εννέα διαφορετικών στόχων ταυτόχρονα.


Θα υποστηρίζει την αεροπορική άμυνα των χερσαίων δυνάμεων έναντι μαχητικών, ελικοπτέρων, drones, πυραύλων κρουζ και πυραύλων αέρος-εδάφους, ενώ έχει τη δυνατότητα να αναχαιτίζει στόχους σε εμβέλεια 25 χιλιομέτρων.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ 
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεν θα φέρουν τα όπλα την Αποτροπή του Πολέμου όπως προπαγανδίζουν οι Στρατοκράτες και οι αστοί πολιτικοί.
Αποδεικνύεται ότι λένε Ψέματα και μας Εξαπατούν.
Καλλιεργούν το φόβο του πολέμου και την ανασφάλεια για να επιβάλλουν το επιχειρηματικό κράτος Πολέμου/Καταστολής.
Μόνο ο Κοινός Αγώνας των Λαών εξασφαλίζει την Ειρήνη.
Ο κίνδυνος Θερμού επεισοδίου και διακρατικής σύγκρουσης είναι συνεχής και οφείλεται στην όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που είνι Άδικος, Επιθετικός Και Επεκτατικός και από τα δύο αστικά κράτη.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να Ανασυγκροτηθεί και παρέμβει άμεσα.
Οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και μας Απειλούν.
Τώρα.
Τώρα γίνονται οι Αγορές όπλων και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Τώρα στήνονται οι πολεμικές τους συμμαχίες και η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο.
Τώρα σχεδιάζουν να στείλουν στρατεύματα σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Τώρα γίνονται οι πολεμικές προετοιμασίες, οι συνεκπαιδεύσεις και στήνεται το Αξιόμαχο του Στρατού που εφαρμόζει την επιθετική-επεκτατική πολιτική τους.
Τώρα καταδιώκουν τους πρόσφυγες, σηκώνουν Τείχη του Αίσχους, κάνουν απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει τώρα να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Με ένα σύγχρονο εργατικό, διεθνιστικό, αντικυβερνητικό, αντιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.
Με διεθνείς πρωτοβουλίες συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και Κοινής πάλης των εργαζομένων σε Ελλάδα και Τουρκία, Βαλκάνια και Μεσόγειο ενάντια στους ανταγωνισμούς τους και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.
Να παλέψει ενάντια στα εθνικά συμφέροντα που αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους ρόλο Αναλώσιμου.
Να παλέψει ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό ανταγωνισμό.
Ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Πανελλαδικού Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού απαντά σε αυτή την ανάγκη. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Με πληροφορίες από: Defenseworld.net / Daily Sabah | Φωτογραφία Wikipedia Commons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου